Ahojte, prosim akú máte ročnú spotrebu elektriny v dome vykurovanom elektrinou. Nám prišlo vyúčtovanie, že sme minuli 15,72Mwh. Zdá sa mi to extrémne veľa, keďže na internete čítam že priemer je tak 2-3mwh. Ďakujem.
@5majus5 mne to príde reálne také číslo ak riešite všetko na elektrinu, aké máš preddavky mesačne? Ja ked vezmem, že v zime za den spálime aj100kwh elektriky a dala som to, že na rok tak výjde mi 36mwh .. v lete je to kolo 400kwh mesačne .. čiže teoreticky mi to tak vychádza ako tebe 12-16 mwh za rok ... nemám papiere, neviem ti povedať presne spotrebu.
aku mate podlahovu plochu zateplenie a na kolko stupnov kurite ?
my nekurime ani nezohrievame vodu elektrikou ale mame bazen s filtrociou klimu indukciu susicku atd a osem mesiaco a spotreba je 2,6 mWh (menili nam elektrometer tak urobili vyuctovanie)
takze podla mna ak mas vacsi dom kurite na 23 stupnov mate bazen tak kludne realna spotreba
@loginexistuje
Plocha je 128m a kurime veru dosť, lebo máme malé bábätko ale bazén nemáme :(
10Mwh pre dom s dvoma bytovými jednotkami, 165m2, s tepelným čerpadlom COP 2,9
@lubka261 za rok 2,1mwh? to je blbost
Veľkú.
Proste každý má iné podmienky, inú plochu domu, inú izoláciu, iný štýl používania spotrebičov, to ťažko z toho niečo usudzovať.
My sme mali napr. v ostatnom období 3,7 MWh za rok. Ale to kúrime plynom!
@lubka261 to je nerealne cislo ak mate vsetko na elektriku (a nemate plyn a ani nekurite drevom )
alebo teda urob screenshot z vyuctovania bez osobnych udajov lebo fakt to je proste nedosiahnutelna hodnota za tych okolnosti co popisujes
@loginexistuje tiez sa nad tym zamyslqm, ze kde robim chybu 😁. Praciek je u nas tyzdenne asi 7, konvica, mikrovlnka a indukcia ide fakt viackrat denne, spotrebice ako chladnicky, TV, pc nonstop zapojene tiez nieco zjedia. No podla mna u nas je kamen urazu bojler. Cely den sa pusta tepla voda. Nonstop to musi dohrievat.
@nwnw my máme praciek za týždeň 5, kanvicu som zrusila, umyvacka 1x denne, mikrovlnku pouzijeme 2x denne na 2 minuty, telka býva zapnutá mala od 7 do 13, veľká od 19 do 23, teplú vodu miname len na večerne okupanie- bojler je nastaveny na menej ako eco, v zime 2 miestnosti kurime krbom, takže idú len 4 radiatory, a vôbec sa nekuri od apríla do septembra.
@lubka261 a sused plati kolko? 😅 nieste napojeni na suseda? lebo 2,1mwh okey, ale mesacne nie rocne!
@misik14 haha umyvacka minimalne 1x denne, vodu lebo dieta pokakane niekedy aj 5x za den 🙈, telky tu idu to je pravda aj PC. No a je nas doma 5 az 6 to furt niekto v sprche aj 2x denne. Varime fakt vela.. nonstop zohrievame a ano konvica 6 kav + 4 caje? Mame kopu spotrebicov asi.. a este kosacka je elektricka, mladez si niekedy dokuruje "klubovnu" a svieti sa tam kazdy vecer do 22:00 niekolko ziaroviek.
Kurime iba elektrikou na 22.
To mas prvy rok take vyuctovanie ?? Kukni,ci ti dobre odpisali..nam jeden rok zle odpisali a potom nam to dopisali do dalsieho roka brrrr (prva vlna korony ) tak sa vyhovarali..dlhy pribeh..tiez sme vela natahali elektriky,tak sme presli na plyn..ale uprimne,mohli ste natahat,,,kukni,ci mate boiler v poriadku...my sme mali zly boiler...