Mam teraz ČSOB a to čo spravili ze mali vypadok s lidlom . Som si povedala dost kuse maju nejake vypadky bankingom. Ze ma informovali cez email ked tam moc nechodim. Ale aj tak mi to pride vela ze mi strhli tolko penazi -589 a nejake centy . Uz mam ucet vyrovnani . Len si myslim osobne ze by sa to banke nemalo stavat . To uz muselo byt 2 mesiace kedze ledva chodim nakupovať do lidla... Co vravite na prima banku alebo Slovensku sporitelnu? V ČSOB mam poistenie,sporenie pre seba aj deti a fondy ..fondy nedava prima banka . Este som rozmýšľala nad fio bankou ale tam som nasla článok juny 2024 kyberticky utok hackerov kradli peniaze z uctov . Potom bol problem s prihlásením.. manzelom este nechcem spoločný ucet on ma Prima banku.
@frflos_nespokojny a ste spokojný so slsp? VÚB banka vraj neni dobra sa vraví...
so slsp som odisiel a koli svojim benefitom som isiel do vub, benefity skoncili. vub meni dva razy do roka podmienky- neprijatelne.
potom som pravidelne nedobrovolne navstevoval slsp - je to velky monopol.
osobne mam iba neprijatelne skusenosti, ale to su moje skusenosti. moj sused
bol vzdy zastancom tejto banky, ale posledne sa vytaca.
nakoniec kazda banka slubuje novemu klientovy krasne benefity.
kolega spominal, ze si teraz otvoril novy ucet v raiffeisen. zdarma ucet za urcitych podmienok. treba vsetko zohladnit pri vybere a hlave co potrebujes- ocakavas od toho
Mimo otázka ale si nepostrehol ,že ti peniaze za nákup ostali na účte?
Mám od septembra reifessen bez poplatku (treba splniť dve podmienky) a vklad a výbery su v Tatrabanka bankomatoch bez obmedzenia. Appka trochu ťažkopádna, ale prežijem🙂. Plus som dostala 75 eur za prenesenia uctu a všetky platby preniesli za mňa. Okamžite platby majú. Som rada, že som sa rozhodla práve pre nich. Na pobočke ponuknu kávičku, taká pohodová banka🙂.
@slniecko5 je pochopitelne, ze v tatrabanke su vybery bez obmedzenia. je ich dcerska spolocnost
@frflos_nespokojny jj
Mám pocit, ze reiffku majú skôr seniorov a tatru pre biznis ľudí, ale tak nevadí🙂
@frflos_nespokojny čiže kuse otravovali v slsp? Manzel spominal ze radi otravuju a ponukaju niečo
589 eur si minula ty, nikto iný. Každá banka má sem tam výpadok, problém a rieši to. Takže odchádzať kvôli tomu do inej banky je také jednoduchšie no. Keď si neodchádzali platby tak ti to nebolo divné?
Podľa mňa to je jedno😆mám VUB roky muž sporiteľnu
autor: slsp neotravovali nikdy, to skor vub
@martul nemam notifikácie a ked som pozrela do bankingu mala som este zelenu farbu a nie cervenu ze minus ked som bola este obchode platiť
@frflos_nespokojny tak asi tam pojdem , raz som mala slsp ucet len som potom zrusila
autor: inak pozor na povoleny debet, niektore banky ti povoleny debet prirataju k tvojim peniazom a ty minas a minas, vsak mam plne vedro financii a zrazu si v nemom uzase.
@frflos_nespokojny no a debet sa dá zrušít? Aby nesiel clovek do minusu či naschvál to nedaju prec
Nečítaš maily, notifikácie o platbách nemáš, ani nebudeš vedieť keď naletíš na podvod že ťa niekto okráda.
Ako fungovalo to okradnutie vo FIO si môžeš prečítať tu https://www.modrykonik.sk/blog/maranco/article/nedajte-sa-okradnut-bankou-3cl7hi/
ak si novy klient, tak nemas povoleny debet. aspon ja som to tak mal.
samozrejme clovek ma na ucte trvale prikazy a velmi davno sa mi stalo, ze nebolo dostatok financii a platbu neurobili, tak som to zmenil.
vsetko sa da nastavit podla tvojich predstav
Skusila by som sa neriadit tym ake banky maju ini ale co od banky ocakavam a potrebujem a podla toho by som si vyberala 🙂 banky su ako potraviny, prast jak uhod, niekde maju lepsie produkty, inde lepsiu cenu, inde nejake nadstandardne veci, kazdy moze potrebovat ine.
To ze ja mam Tatra banku a mBank ti nijako nepomoze sa rozhodnut.
Každý by mal skontrolovať svoje uskutočnené platby. To je jedno, že v ktorej banke máš založený účet. Výpadok sa môže stáť v hociktorej banke a nemyslím si, že všetky ostatné banky fungujú 24/7 bez hocijakých incidentoch. Mimochodom už sa dajú v nastaviť aj PUSH notifikácie v Smartbankingu.
Já som sa troškáj sklamal na fio banke. Ako vypadá to dobre že šecko zadarmo a tak. Len jak som menil telefón a tak je problém prihlásiť sa do aplikácie. Prvýraz keď som zakladal účet u nich v aplikácii tak to začalo fungovať nejako samo. A vlastne ani som nevedel aké mám prihlasovacie údaje, ani ma to neupozornilo že si ich mám spraviť ani nič. A že len ma pobočke, a tá v našom meste neni. U 365 banky nebol nikdy žiadny problém a ešte aj pobočku majú.
@thunderdome užívateľské meno klienta pre internetbanking máš na zmluve ak si si ju stiahol do mobilu v aplikácii, alebo pozri maily či tam bude
ak máš prístup do starého telefónu nájdeš ju pod moje FIO - zmluvy a dokumenty
To som našiel. V maili. Ešteže také veci archivujem. Ale heslo tam neni, iba že SMS-kou ale v aplikácii nikde neni že dať zaslať SMS atď. Volal som na infolinku a oni že len pobočka.
A čo ma ešte sklamalo: Do fio som prešie hlavne z 2 dôvodov (keďže zadarmo som mal aj pred tým).
1. Že môžem použiť hocikerý bankomat.
2. Ževraj podporuje tie rýchle platby.
Lenže čo sa platieb týka, tak isto mi to prišlo na druhý deň ako v 365-ke. Takže na okamžité platby je fakt len ten transferwise.
@thunderdome heslo si si sám nastavil pri prvom prihlásení do IB, otvor si zošit kde ukladáš heslá a tam ho nájdeš
Okamžité platby podporuje aj na príjem aj na posielanie ale aj druhá strana musí podporovať okamžité platby, aj posiela s FIO okamžitú platbu treba to tam vybrať, predvolené je obyčajne pomaly.
Okamžité platby poskytujú nasledovné banky:
Slovenská sporiteľňa, Všeobecná úverová banka, Tatra banka, Raiffeisen banka, Fio banka, Primabnaka, Revolut
Len prijímanie ČSOB, mBank, UniCredit
Nič také si nepamätám. Stiahol som aplikáciu, klikol ma založiť účet a potom som len šiel podla krokov ako ma aplikácia viedla. Nepämatám že by som si tam nastavoval login či heslo. Vyplnil som údaje, a tak. A zrazu to samé išlo.
kazdy si svojho boha uctieva. ako prvu som mal slovensku sporitelnu ( mam stale dlhodoby nazor na tuto banku), potom VUB dlhodobo- boli vyhody, ale velmi davno. teraz uz mam inu banku koli uveru.
cize vsetko zalezi od priorit ktore momentalne potrebujes