Akú banku odporúčate?

tamina899
18. sep 2020

Zdravim 😀
Chcela by som si otvorit ucet len neviem ktorá banka je dobrá. Určite nechcem online banku. Len skoro na každú banku sa stále dočítam niečo zle.. najskor som uvazovala nad Vub.. potom Unicredit.... potom nad postovou a nakoniec nad tatra bankou ale na všetky sú zle recenzie... Ja už ozaj neviem akú banku si vybrať.Prosim podelte sa somnou o vaše skúsenosti
S akou bankou ste spokojne?
Vopred dakujem za odpoved.

evkakozickova
18. sep 2020

@tamina899 ja mám poštovú a som snou spokojná

mima1
18. sep 2020

Mam mbanku spokojnost hlavne bezplatne. Dlheee roky som mala tatrabanku no 7€ mesacne uz teda bolo hodne skoro za nic...

marrilyn
18. sep 2020

@tamina899 no asi by som sa popozerala po tom, co ta ktora banka ponuka. Aky ma poplatok za ucet a co vsetkom je v tom zahrnute, aby si zbytocne v banke nenechavala kopu penazi za mesacne poplatky. Z vlastnej skusenosti najvacsou slabinou banky su jej zamestnanci, a to som sa stretla s neschopnymi aj schopnymi v kazdej banke, kde som nieco riesila, to je proste, bohuzial, len o stasti. Ale mala som tatru, ucet mi vychadzal bez poplatku, teraz mam SLSP a tiez mi vychadza bez poplatku.

danim
18. sep 2020

@tamina899 zvaz ktoré máš nablízku - predsa len raz za čas aj osobný kontakt treba 🙂 a aj čo očakávaš - z pohladu kvality, digitalnosti.. na recenzie by som nebrala ohľad moc- lebo Vies, že gro nápisu negativisti. Odporúčam Tatra banku.
Treba pozrieť čo je v balíku a aký je program odmenovania. Chod na pobocku a informuj sa najlepsie urobis. Držím palce na správne rozhodnutie.

hopsadobrandejsa
18. sep 2020

Ja zvažujem tiez zmenu.....ČSOB vyzera celkom schopne, úrokové sadzby pri úveroch tiez nevyzerajú byt extremne vysoké.

Navštív finančnú hitparádu, oni aktualizujú údaje o bankách, urcite ti to pomoze zvážiť ktora ma ake poplatky a kde sa to oplatí viac.

Vo vseobecnosti neexistuje banka ktora ma vsetko super preto treba vyselektovať ktora ma najmenej chýb.

lenuska9999
18. sep 2020

Ja mám Tatra banku a som s ňou nad mieru spokojná. Dokonca neplatim ani plnú sumu za vedenie účtu , lebo keď mesačne urobím 2 prevody , tak ho mám za polovicu. Sedí mi aj ich mobilná aplikácia a to, že si môžem vybrať peniaze cez apku z bankomatu pomocou telefónu. Okrem toho , že tam mám bežný účet ja a skoro celá moja rodina tam máme aj sporenia a nikdy žiaden problém. Dokonca ked si potrebujeme poslať peniaze máme ich na účte hneď..

dejka77
18. sep 2020

Mam unicredit a som spokojna. Najviac sa mi paci to, ze mozem vyberat z akehokolvek bankomatu a to dokonca kdekolvek na svete bezplatne a takisto ak platis kartou v urcitych obchodoch, mas zlavu. A niektore zlavy veru nie su na zahodenie.

liz_lemon
18. sep 2020

mam dlhe roky SLSP, neplatim nic, maju na to podmienky, ale lahko splnitelne (200 E platba kartou, 3 TP alebo inkaso a 10 E/mesacne na sporenie)

kvietok173
18. sep 2020

@dejka77 ake zlavy? Mam tiez UCB a netusim o ziadnych zlavach.

kristiii
19. sep 2020

@tamina899 podľa mňa je v dnešnej dobe dosť jedno, ktorú banku si vyberieš. Asi všetky tie najznámejšie majú zľavy z poplatkov za účet pri splnení určitých podmienok. Ja mám asi 15 rokov VÚB a nikdy som s ňou nemala žiadny problém. Ale nemyslím si, že v inej by som mala. Ja by som si osobne vybrala takú, ktorú mám poruke (banku aj bankomat). Prípadne ak zvažuješ nejaký úver, tak si najprv cez financaka zisti, kde by ti vyšiel najvýhodnejší a tam si zriaď aj účet.

dejka77
19. sep 2020

@kvietok173 Na stranke u-setrite.sk maju aktualne zlavy. Niektore platia na e-shopy, niektore na kamenne predajne. Od 1% po 20%. Treba len zaplatit kartou a oni ti to potom vratia na ucet. Napr. teraz maju 20% zlavu v ccc v predajni, ktoru ti daju pred zaplatenim a este 3% ti vratia ak zaplatis kartou. Zlavy si na tej stranke treba aktivovat.

kvietok173
19. sep 2020

@dejka77 tak to sa teda pozriem, dakujem

mpg
19. sep 2020

@tamina899 Mala som už od veľmi dávna účet v Slovenskej sporiteľni, potom keď manžel začal podnikať otvoril si účet v Tatrabanke, tak som si aj ja tam otvorila a nemala som problém ani v jednej z týchto. Veľa známych má Poštovú banku a tiež by nemenili.

korinecka
19. sep 2020

Záleží aké služby využívaš najčastejšie a kde si ochotná urobiť kompromis. Na internete sú rôzne články, kde banky porovnávajú. Ja mám odjakživa UniCredit Bank a nemenila by som.

petka1982
19. sep 2020

Ja mám fio banku a som spokojná.vedenie účtu ako aj platby sú zadarmo.debetna karta tiež zadarmo.bez podmienok

lucann
20. sep 2020

@tamina899 zalezi co od banky ocakavas ake sluzby. V akom meste zijes?

halci
20. sep 2020

mBank, naco platit ked vedeniu uctu mozes mat zadarmo. Ja ju mam uz velmi dlho (predtym Slsp - o nicom, platila som za nic, nikdy viac a Zuno) a som spokojna. Nemenila by som.

prispievatel
25. aug 2021

Ludia nečítate poriadne. Ona nechce online banku takže žiadne Zuná a mBanky a kdečo. Keď tvrdíte že ČSOB, VUB, Tatárbanka, majú zlé recenzie tak ostáva Prima, Raiffeisen... Záleží čo myslýte pod pojmom dobrá banka? Ak chcete len pobočkovú tak predpokladám že tam chcete chodiť tak logicky takú ktorá je blízko, alebo má pobočku či bankomat aj v meste kde pracujete, alebo v areáli firmy či má bakomat atď. Každý to pozerá ináč. Dedinčanom vyhovuje bankomat v areáli fabriky kde si cestou domov vyberú a nemuia kvôli tomu ešte vo voľne ísť do susednej dediny s bankomatom. Ak chcete len účet kde vám príde výplata a len si vyplatíte šeky trvalým príkazom tak 365-ka postačí. Ak chcete riešiť sporenia, hypotéky, pôžičky, tam už sa treba popozerať v tom nechodím ale ja už mám toto vychodené, a na bežné veci úplne stačí 365-ka, SLSP, Raiffka...

wiceurope
15. aug 2022

Určite sa nenechajte zlákať na Revolut. Technologická online banka Revolut aktívne oslovuje klientov aj na Slovensku prostredníctvom sociálnych sieti a affiliate programov. Má to však háčik. Banka Revolut svojim klientom bezdôvodne blokuje účty a disponovanie s peniazmi. Následne s vami komunikuje robot, chatbot, alebo absolútne nekompetentní klientský pracovník. Žiadajú viac informácií, viac času, viac dokumentov avšak to všetko je len zavádzanie klienta. Peniaze na vašom účte banka zablokuje na niekoľko týždňov až až niekoľko mesiacov. Revolut na Facebooku na svojej stránke vymazáva negatívne príspevky o blokácii účtov. Napriek tomu na sociálnych sieťach nájdete stovky prípadov o zablokovaných účtoch a mizernej komunikácii s bankou. Výsledkom sú vždy týždňové až mesačné blokácie vašich peňazí. Počet sťažností raketovo rastie. Nedajte sa nachytať!