Aktualizácia údajov v SLSP - email. Je to podvod?

Včera o 12:13

Prosim prisiel vam mail ohladom aktualizacie udajov na slsp? Je to v poriadku alebo…? Dakuje

kitycat
Včera o 12:14

Kto je odosielatel? 💁‍♀️

sisska96
Včera o 12:14

Opýtaj sa v pobočke

tanyan
Včera o 12:16

Takéto veci sa robia na pobočke alebo v aplikácii, nikdy cez sms alebo mail.

anos18
Včera o 12:17

Podľa mňa áno, ja mám roky slsp a nikdy mi neprišiel mail, aby som údaje aktualizovala

pandeia
Včera o 12:21

Nebolo v tom emaile len info, ze si mas aktualizovat udaje cez aplikaciu?

hugoboss1923
Včera o 12:23

Áno, robia to bežne, pokiaľ je niekto SZČO.

sisska96
Včera o 12:32

@tanyan
@anos18 Aj ja som už dostala email, zastavila som sa a hovorili že to robia bežne, nie je podvod. Ale treba sa zastaviť, lebo niekedy môže byť aj podvod

lindous
Včera o 12:49

Mne tak prišla SMS a potom mi volali, aby som prišla na pobočku, nemali číslo môjho nového občianskeho... zavolaj si tam alebo sa tam zastav, prípadne v appke si skontroluj údaje... môže ísť o reálny mail (dobre pozri odosielateľa), ak je to len informačné, nemajú ti čo spraviť... ale ak tam je nejaký zvláštny link, kde chcú od teba údaje, to určite nevypĺňaj

katarinaba
Včera o 12:53

Mne prisla sprava od slsp a pritom tam ucet vobec nemam. Takze bud volaj do banky, alebo to ignoruj.

rozculena
Včera o 13:05

nikdy v živote mi neprišiel email zo slsp

kvietok2012
Včera o 13:06

Mne taký mail prišiel, ihned som ho vymazala...

michaella24
Včera o 13:07

Aj mne prišiel ten email, ale veď on tam len naviguje, aby si si priamo cez aplikáciu George aktualizovala údaje. Nie niečo posielala cez email. Okrem toho tam bol len nejaký prieskum, aký je zdroj príjmu, aké úhrady vykonávaš, platby domáce alebo aj zahraničné. Neviem, nemala som čas sa tomu venovať a zatvorila som to.

laskonka_lasky
Včera o 13:24

Mne došlo upozornenie cez appku George. Mail mi neprišiel žiadny

autor
Včera o 14:23

@pandeia ano cez apku
Enail bol len informativny

sheanorie
Včera o 20:52

Nie je to podvod, email ani neobsahuje žiadne linky na neznáme stránky, nepýta od Vás prihlasovacie údaje. Prišiel iba mail s informáciou, že si treba aktualizovať údaje v dotazníku, banky toto majú povinnosť zo zákona, aj to tam uvádzajú. Následne push notifikácia z aplikácie, a po prihlásení do EB zobrazí dotazník na vyplnenie.

sheanorie
Včera o 20:53

@kvietok2012 veď to nie je podvod 🙂 Ide o legitímny informatívny email z banky...

aandrea9
Včera o 21:07

@lindous ako sa v banke dozvedia, že máš novy občiansky????

lindous
Včera o 21:14

@aandrea9 nad tým som nerozmýšľala úprimne, ale viem že tento údaj som na pobočke dopĺňala… predpokladám, že pri aktualizácii osobných údajov si vedia overiť jeho platnosť podobne ako pri zakladaní účtu a figuroval im ako neplatný… ale nepracujem tam, takže je to len môj myšlienkový pochod 😅

aandrea9
Včera o 21:26

@lindous no ja sa len pýtam 🤷‍♀️ údaje o mojom novom OP si v banke aktualizovali až pri žiadosti o hypo, cca 5 rokov od zmeny OP. Preto mi to prišlo čudné.

kvietok2012
Dnes o 10:01

@sheanorie ved ok, ja sa nehádam...ja som ho vymazala...