Ahojte potrebujem poradiť ako si zariadiť čas na všetko vlastne aký režim si zaviesť mám syna ma 2 roky a 5 mesiacov mám aj malé bábätko no neviem si to nejako zariadiť nemám navarené tak ako má byť upratané tiež nie chcela by som sa opýtať hlavne tých žien čo majú také malé deti a celú domácnosť na starosti samé ako to všetko zvládate muž robí na smeny 12cky rodina nám nijak nepomáha bývame v malom byte je už mám zo všetkého hroznú depresiu 😥
@danielahamar no takto ráno vstávame o šiestej budík dám staršiemu mlieko prebalim ho stále nosí plienky snažíme sa už dva mesiaca no stále nič mladšie je už tiež hore čiže rýchlo aj ju nakŕmiť prebaliť mladší pozerá rozprávky ja rýchlo stihnem aspoň kávu vypiť potom ich prezlečiem to je už osem niekedy pol deviatej urobím postele raňajky poumyvam riad starší ide spať o pol dvanástej mladšia ta moc nepospi čiže varenie musí byť rýchle pol druhej vstáva starší naobeduje sa potom znovu umyjem riad poutieram aspoň podlahy pustím práčku keď stihneme ísť von tak ideme keď nie tak neideme záleží aj od počasia potom večera starší je o šiestej pol siedmej pripravujeme na spánok čiže umyť prezliecť mlieko a do postieľky potom urobím s mladšou nakŕmim a ako kedy zaspia mladšia sa samozrejme ešte budi v noci
A ešte dodám že starší je tiež furt urevani upištaný keď je muž doma tak je dobrý jak med no akonáhle je preč tak sa mi už dvíha tlak a len sa krotim aby som tiež len nevrieskala
Ja mam sice 5 rocnu a 6 mesacneho,ale manzel v nemecku. A este mame psa. Rodinu tu nemame.
U mna takto.
Rano vstaneme. Rano su obe deti dobre,a neumrncane (poobede sa uz neda nic) ,takze starsia sa hra, rychlo jej natrem chleba zeleninu. (Alebo neskvik s mliekom). A viem ze mam hodinku k dobru. Maleho svacnem do ohradky a usteliem,nalozim a pustim pracku.potom hodim trebars maso zeleninu na vyvar, ryzu uvarim.nejake maso do rury.o 8.00 -9.00 uz mam obed hotovy (polievka je na casovaci). Ideme von, so psom,aj na ihrisko atd. Ak treba aj maly nakup hodim do ruksaka(kocika). Mame aj nejake jablko,keksik,pernik vodu atd. Na obed ideme domov sa najest. Potom sme doma do nejakej piatej. Mala je vybehana,takze sa opat doma zvladne zahrat sama, maleho dam zase do ohradky (on vonku spi bud v nosici,alebo kociku) a pradlo vyvesim,alebo sak mam susicku . Nalozim vylozim mycku atd. Zase mam kopu casu.ak maly mrnci.venujem sa jemu. Potom este rychla prechadzka so psom okolo 17.00-18.00 a domov kupat,napapat spat.
Varim si na 2dni ,alebo uplne ze rychle veci .ziadne majstrovstva vo vareni s kopou riadu. Dnes som aj upiekla kolac. A mame 2izbak. Aspon mas menej upratovania. Upratujem v sobotu.aj ked maly place ja si proste v sobotu povysavam a utrem prach.musi vydrzat😁 co chces mat 5izbak? Sak to je vyhoda mat maly byt.
Neviem ja mam super rezim ,a teda ten pes nam dost pridava na starost.takze si uzivaj! Nekvargli doma. Deti musia byt von.a byt mas maly to das. Var lahko a rychlo. 😊 vela stastia!
A k tomu poriadku. My mame v obyvacke pre dcerku len pisaci stolik.a hracky v detskej .hraciek ma malo. Cize na oko to stale vypada ze mame poriadok. Ziadnych milion hraciek kade tade 😊
Mam 3 deti....2r, 6r a 9r. Maly byt, muza 7 dni v tyzdni, 12 hodin v praci. Fungujem takto uz roky a zaklad je pevny rezim. Ráno vstanem, postaram sa o deti, potom spravim kavu a vylozim nohy. O 11tej varim obed. O 12tej sa najedia a mladsia ide spat. V tedy upracem, spravim kavu a vyložim nohy. Ked vstane,ideme von. Prideme, dam veceru, kym jedia nachystam veci na spanie a dobru noc. Potom zase popracem,vylozim nohy a dam si vino. 🤣
Ahoj. Ja mam tiež malé deti. 2 roky a 3 mesiace ma dcérka, chlapceka, ktorý mal teraz 1 rok a som v 7.mesiaci... Úplne chápem tvoju situáciu, dá sa to zvládnuť, aj keď nie vždy je to ľahké. Áno, aj slzicky k tomu patria, aj nervy, máš na to právo. Hlavne keď si sama. Aj keď muž je v práci, musí ti byť oporou aspoň na diaľku. Mne je môj veľmi napomocny. Aspoň slovne. To zvládneš uvidíš. Kašli na neporiadok, teste sa, že ste zdraví. Lebo prídu dní, keď detičky ochoreju a je to náročnejšie. Každým dňom to bude lepšie uvidíš. Musíš si to hovoriť. Ja mam ročného synčeka nervaka. A ešte k tomu mu akurát idú zúbky. 😵 Dcéra sa tiež pocikava, učím ju to už veľmi dlho. Chce to trpezlivosť. Vieš, aký mame ocikany gauč? 🤦♀️ A mam ešte 2 staršie deti, s ktorými sa budem musieť učiť od septembra. Ale je pravda, že aspoň mi tu dcérku zoberú na chvíľku von. Aj keď aj ich treba vždy kontrolovať. A co sa týka neporiadku netráp sa. Deti sú malé iba raz. Ja mam tiež veľakrát neporiadok. Kto má deti, ten to pochopí, kto nemá, je to jeho smola. 😃 Veľakrát varím aj polotovary, žiaľ tiež nie som stroj, v noci som stále hore. Keď budeš mat niekedy chuť pokecať, kľudne napíš.
@dadka_bb vy sa doma naobedujete a potom ste doma do piatej a mala sa ti ten cas prehra sama? To mas spekla stastie. Ja mam 5 rocneho a je schopny sa sam zahrat 10 minut. Zvysok casu dolieza za patami, rozprava v jednom kuse, narieka, ze sa s nim nikto nehra, ked to prvu hodinu nepomoze, pretoze mam nejaku robotu, zacne robit somariny, odvrava, vydava pazvuky, je az neprijemne otravny. Takze vy zeny, co mate deti, ze sa prehraju hodiny same, ze mozete vylozit nohy a dat si kavu bez toho, aby do vas v jednom kuse niekto hustil, tlacil sa na vas, hopsal okolo vas s pazvukmi....mate velke stastie. :D
veľkost bytu s tým nijak nemá suvis, maly byt rychlo upratané, zaleží ako máš nabytok rozvrhnuty
u nás je boxovy stojan, spracu sa raz dva hračky do boxov a je klud
var na dva dni, niekto aj na tri dni a je tu , ak každy den varím tak doslova len rychlovky jednoduché
doobeda ked deti vybeháš tak ti pekne pospia aj dhšie, ja začnem vždy varit o jedenactej , o dvanactej sa je , do tej jedenactej sme vonku a napr aj ked ideme do obchodu tak cestou sa zastavím na ihrisku a
je to všetko o organizácii
@mrkvicka060 tak 5ročný sa už musí vedieť zahrať aj sám, minimálne 2 hodiny určite, do školky nechodí?
@janickacrazy jasne, ze chodi do skolky. V skolke sa tiez s detmi hra len obcas, skor lezie za ucitelkami a stale by s nimi nieco riesil alebo sa potuluje sam a nudi sa. Dve hodiny sa hrat? :D to by bol zazrak. Nezahra sa ani hodinu, nie este dve
Podla toho co citavam na mk Vela ludi este stale vari denne dva chody ze polievka a druhe. Podla mna he to dost babracka. Ja Tak varim Len v nedelu. Zijem v zahranici,tu o tom este nepoculi. Cez tyzden varim huste polievky ktore sluzia ako hlavne jedlo alebo jedla typu rizoto, spagety, Leco, a zelenina byva vzdy ale skor surova ci dusena,nie vyvar. Varenie Mi trva max 20-30 min to vydrzi babo v ohradke a to vobec nepouzivam polotovary ,(ok, obcas rybie prsty)
@mrkvicka060 no deti k tomu treba viesť od malička, aby sa vedeli naučiť sami zahrať, mám doma 3 kusy, tak viem, o čom hovorím, najmladší sa vedel zabaviť sám už ako 6mesačný aj na 2 hodiny s hračkami, ale on je kludnej povahy, viem, že každé dieťa je iné, ale 5ročný je už ozaj dosť veľký, ked vydrží v školke sa hrať, tak musí aj doma
Mam nieco podobne... Nas sa dost dlho vie vyhrat s lego duplo. Uz zacina aj mensie dieta. Ale nervy mam aj tak, aj ked muz mi pomaha, poobede chodi z roboty. Kebyze som v kuse sama tak to nedam. Ale najhorsie bolo ked som bola tehotna s malou, obrovske brucho, horucavy, maly mal a obcas este ma extremne obdobie vzdoru, s bruchom som ho dvihala ked mal amok, tahala, drzala atd. bolel ma cely clovek a ezte som sa potila jak prasa. Tak obcas si na to spomeniem ze teraz uz je dobre... Pomoze to nachvilu 😁
@heidy222 U nas napodobne (tiez sme v zahranici). Varim na ca, 2 dni, poripade take, co sa da zmrazit aj viac a naporcujem a ked nestiham varit, tak lön vytiahnem z mraziaku. A podla toho, co to je, este nejaky salt, zeleninku atd. k domu dorobim. Tiez sme v zahranici ale to, ze nevarim 2-3 chody sp zahranicim nic nema. Jednoducho je to vela a nenajedia sa poriadne ani z jedneho.
@horalka1986 myslím ze je rozdiel 2 a viac ročne a 5-6mesacne
@mrkvicka060 presne tak!
Neviem, ake stare je babätko ale pocket este taky rok. Len potom to bude rosami. ja mam dve najmladsie cerstvo 5 rocnu a mladsia ma takmer 20 mesiacov. Pokym bola mladsia babätko sa dalo v pohode, aj ked prvych 6 mesiacov cez den nespala vobec a len vrieskala. Ale to doslova. Urevana je ale stale aj ked uz sa trochu upokojila. Prvy mesaic lockdownu sa este dalo, potom sa zacali len hadat. Ked su nie spolu, tak uplna pohoda. kazda sa vie zahrat aj sama. Ale spolu...uplna psychiatria. ja som tiez csama, dokonca cely tyzden.Muz chodi domov len na vikendy. K tomu veliky dom a zahrada. Bud rada aspon za ten maly byt. Aspon nemas vela upratovania. Aj ked, ja som rada, ze kazde dieta ma vlastnu izbu. kazde ma rado pri spani nieco ine. Starsia dcera potrebuje nocne svetielko, mladsia uplnu tmu.
@horalka1986 o 11 h. varíš a o 12 h.už deti jedia, ?
mne varenie trvá 3 hod. čo sa dá za hodinu navariŤ?
však za hodinu ani mäso sa neudusí, ani polievka neuvarí - jedine za sačku, a o zemiakoch ani nehovorím.... čistenie, varenie - za hodinu nestihnem....
@deti95060810 ja tiez za hodinu uvarim tak tvarohove cestoviny. Lebo maso kym ocistim a nakrajam, zemiaky osupem, nakrajam, zeleninu, kym sa vari... do toho este stopatdesiatkrat odbieham, kedze decka sa bud biju alebo sa udrel jeden, druhy, nieco rozliali, zlomili, roztrhli, treba zalepit, opravit.... no ok, ja som fakt asi neschopny jedinec, ked to tu citam
@marion09 to moje 2 rocne bolo tiez raz novorodenec,nenarodila sa 2 rocna. 🤦♀️
@deti95060810 uplne bez problemov a nech neprehanam, 1h a 30 minut maximalne. Podla toho co varim. Zo sacku alebo polotovar som nerobila uz peknych par rokov.
@deti95060810 a este dodam, ze mam aj 6 rocneho pomocnika. Mala mi povybera zatial vsetky hrnce pod nohami a starsi sa zapaja do varenia. (Nie na silu, velmi ho to bavi)
@mrkvicka060 ja som tiez neschopna hrozna matka. nic si z toho nerob😂
@yanni preco by ste mali byt neschopne? Len preto ze nemate doma vsetko tip top? O tom to nieje. 😉
@horalka1986 no podla tych super Matiek tu na MK. Este ze vsetkemu neverim.
@janickacrazy nemusi, tu sa musim zastat
@mrkvicka060, lebo ja mam doma 6 rocnu a v zivote sa nezahrala 2 hodiny ani teraz neda viac ako 20-30min. Takze ano su aj take deti.
@mrkvicka060 o riadok nižšie už maminka napísala troška lepší čas... 1 h 30 min.... takže ja pri 7 stravníkov 3 hod. Takže je to už OK...😉
@deti95060810 polievka sa ti normálne uvari do hodiny pokial nerobíš vyvar
napr, krémová mrkvová, tekvicova, hraškova - dáš do hrnca , uvariš, pridaš predtym robený vyvar z mrazničky , rozmixuješ , možno pridat smotanu
mäso si kupim napr naporcované na kocky možno stoji viac alebo ked kupujem 5 kg domace mäso rovno si ho porcujem čo budem robit a davam do mraziaka, hodím do kuchty a tam to máš rychlo, máš štyri platne nie, na jednej polievka, na druhej kuchta, na tretej sa robí bulgur vo vyvare
a teraz v lete čo uvaríš rezance, cestovinu a k tomu domacu omáčku čo máš doma máš raz dva, ešte aj ked si robíš bešamel domaci to stihaš , atd
ps. zo sáčku ani neviem ako sa vari 😂,zemiaky velké našupeš raz dva, malé hodíš na pekáč vydrhnute so šupkou a tak sa jedia, ano malé zemiaky trvaju dlho
Skus dat indície, kedy varis, kedy deti spia cez deň, večer, kedy chodíte von a osobne, možno by som staršieho dala do škôlky