Ako zrušiť povolené prečerpanie v SLSP?

26. okt 2020

Ahojte. Mam povolene precerpanie v SLSP da sa zrusit iba pri navsteve pobocky alebo aj cez net? Lebo ked som zvysovala tak bolo ze sa da cez Georga ale trz to tam nikde nevidim

liz_lemon
26. okt 2020

a preco nezavolas na Sporotel?

nelca84
26. okt 2020

Myslim, ze len osobne

autor
26. okt 2020

@nelca84 škoda.

Lebo pozeram trz ze maju vyhodne pozicky. Takze napr ked vezmem 500e s tym ze ich pouzijem na vyrovnanie PP samozrejme tych 500 splatim podla splatkoveho kalendara da sa to tak? Ze tych 500 pouzijem na vyrovnanie? 🤔

nelca84
26. okt 2020

Ja osobne nevidim zmysel v tom brat pozicku na splatenie debetu, no ale ak sa ti zda, ze je to vyhodnejsie...

mtoth
26. okt 2020

Ano da sa to tak, ze vyplacas pozickou zavazky a neberies nic navyse. A myslim ze sa to da iba na pobocke, ale nie som si ista, skus zavolat na sporotel. Som PN uz skoro pol roka, bohvie čo sa za ten čas zmenilo😁

@nelca84 Zmysel je ten, ze spotrebak dostane s urokom 8% a povolene precerpanie ma vzdy urok 19,9% ... a ludia sa vacsinou dostanu do krysich pretekov a nie su schopni vyrovnat debet, alebo furt ho cerpaju lebo si povedia ze ved este mozem... takto to vysplaca splatkami, pripadne da mimoriadny vklad a ma pokoj. A hlavne je to lacnejsie.

nelca84
26. okt 2020

@mtoth zalezi na kolko splatok si to rozvrhne, keby slo o vyssiu sumu, ale pri 500e...

surriana
26. okt 2020

Dá sa zrušiť aj cez net tak isto ako sa dá nastaviť aj výška PP.

autor
26. okt 2020

@surriana len ja to nikde nevidim ako zrusit.
@mtoth prave preto chcem tak ze vezmem pozicku napr na 600€, ked pride vyplata tak pojdem do SLSP a dam to zrusit s tym ze sa dlh vyrovna a ostane len splacat pozicku. 🤔

autor
26. okt 2020

@mtoth inak trz som pozrela tak sa da aj cez Georga pozicka vybavit len ... asi lepsie osobne

saskia_98
26. okt 2020

@nelca84 500€ jej vedia rozratat na rok za nejakych cca 40-45 € mesacne. Co je v pohode podla mna. Lepsie jak splacat 500€ debet s pomaly 20% urokom.

autor
26. okt 2020

@saskia_98 trz som pozerala že 600 či 700 ked dam na rok je tiez cca 50e max 60 ... co je fajn podla mna

saskia_98
26. okt 2020

No tak nejak. Oni v slsp menej jak na rok nevedia dat, cize s tym 1 rokom rataj.

autor
26. okt 2020

@saskia_98 dakujem 😉 hej to som pozerala ze min rok ale da sa tusim aj skor splatit

autor
26. okt 2020

Len zajtra asi pojdem snad mi schvalia a tymi peniazkami splatim PP s tym ze ho asi aj zrusim

saskia_98
26. okt 2020

No mozes aj skor splatit, penale tam ziadne nie su ale oni to musia rozratat na rok. Inak ich to v systeme nepusti. 🙂

autor
26. okt 2020

@saskia_98 veď hej to virm aj ked som dala kalkulacku tak na rok minimalne. Vdaka za tvoj cas. Tak to spravim len nvm ci osobne alebo cez georga sa da tiez 🤔🤔🤔

mtoth
26. okt 2020

Mimoriadne splatky vies dat iba na pobocke, ak by si to chcela splatit skor.

autor
27. okt 2020

@mtoth to mi je jasné 🙂 ale nvš náhodou že vlastne keš to dám cez Georga všetko mi príde na mail že? Lebo viem že keď idem na pobočku tam dávajú milión x papierov 😒

mtoth
27. okt 2020

Na mail nie, chodi to do schranky george dokumentov ale to vies vidiet iba v PC verzii, nie aplikacii. A vacsina dokumentov sa uz aj na pobocke podpisuju elektronicky a taktiez ti pridu do tej schranky.

autor
27. okt 2020

@mtoth ale myslim tak ze "fyzicky " nechodia do schránky ze?

autor
27. okt 2020

@mtoth myslim postou nechcem mat plno papierov doma preto. Lebo ked tak si to urobim cez Georga 🤔

mtoth
28. okt 2020

Iba do appky chodi

autor
28. okt 2020

@mtoth vďaka. Lebo nechcem plno papierov ako to býva zvykom 😒

mtoth
28. okt 2020

Ak pojdes na pobocku povedz si, pytaj sa, nechcem papier, nechcem poštu, chcem elektronicky. Mne ked daju daco na pobocke a nechcem to, rovno im to tam hodim do skartu, ani domov to nemusim trepat.

autor
28. okt 2020

@mtoth spravim si to cez Georga. Lebo ked vsetko davaju do IB tak naco papierove. Ja som to myslela tak ze ked to dam cez Georga ci dodatocne neposlu 🙂