Dobry den,ako by som prosim zistila majitela uctu ? Bola som oklamana na fb,pan mal v inzerate uvedene,ze len osobny odber,tak ma vobec nenapadlo ze bude podvodnik. Nejak som ho prehovorila nech posle postou. Uz som to raz riesila,ale to mohlo byt 5 rokov dozadu a v banke za poplatok tusim 15€ vyzvala moja banka dotycneho aby vratil peniaze,samozrejme som nevedela,ze to nikoho nevystrasi,takze nic z toho. Bola som lahsia este o 15€ k tomu. Teraz taka sluzba stoji 20€
Prosim Vas je pravda,ze keby na dany ucet vlozim peniaze v hotovosti,budem mat na vkladovom listku jeho meno? Ma niekto skusenost? A aky je poplatok vo VUB prosim za vklad v hotovosti?Googlila som,citala cennik hadam na 20 stran no nic som sa nedozvedela.
A aku najnizsiu sumu mozem vlozit v hotovosti ? Cez IB 0,01 € ale v hotovosti netusim
Dakujem za odpoved.
neviem ako VUB, ale ja ked posielam z TB do TB, tak vidim automaticky majitela uctu.
už aj vo VUB v appke vidíš majiteľa účtu 😉 práveže v hotovosti by ti ho pracovníčka nemala povedať i keď ona ho vidí 🙊 najlacnejšie - popros niekoho s VÚB účtom o zaslanie 1c. ale čo ti to pomôže? polícia si meno zistí
Chod na políciu a podaj oznámenie, polícia si meno zisti.
@zuzanka.zuzu to cislo uctu je tiez VUB tak skusim este tak. Ale urcite uvidim meno majitela uctu?Lebo vacsinou vidim ked mi pridu peniaze od niekoho,ale nevidim ked ja niekomu poslem.
@deti95060810 ale zevraj ked vlozim v hotovosti,dostanem potvrdenku,vkladovy listok a tam bude to meno,ci nie ?
Skús FB skupinu podvody (je ich viac, aj nejaká podvody cez FB, bazos..) a zadať tam cu cez lupu cislo účtu .Možno vás bude viac a možno už aj bolo podané trestné. Len sa pridás k žalobe
v pripade vnutrobankoveho prevodu vidis majitela aj sama 🙂 takze mu posli 1 cent z uctu vo VUB na ucet do VUB a v pohyboch uvidis meno a priezvisko
mala by si to vidiet ale aj teraz ak si mu uz peniaze posielala, skus pozriet na tom pohybe
@ksenzy1 už si dostala odpoveď tak ešte aj ja odpoviem keďže si ma označila - ak pošleš z VÚB do VÚB tak vidíš majiteľa účtu ale len v appke ako som už písala, nie cez IB
a podľa mňa nie sú na vklade v hotovosti uvedené tieto údaje
@sasa1310 neposkytne, aspon nie kazda
@sasa1310 toto som uz riesila,pisem to v zadanom prispevku.Asi 5 rokov dozadu,tuto reklamaciu,zbytocne,akurat som prisla o dalsie peniaze. Vsak to iba banka ako pisete vyzve danu osobu peniaze vratit a ked nevrati nic sa nedeje,ziadny postih ani nic,na co by vracal. To mozem aj ja v spravach ho vyzyvat nech vrati,to mam to iste. Vtedy som si ale od toho vela slubovala,uz by som 2x do toho nesla.
@mk1111111111 tu som nasla toto. Ak by som to dala v prvom kole na tu reklamaciu a pan by po vyzve banky peniaze nevratil. Banka je zo zakona povinna poskytnut identifikacne udaje.
Skús sem hodiť IBAN po prípade mi napíš do ss, meno a IBAN, skúsim cez fb popozerať, či už sa o dotyčnom niečo nepíše. Teda ak chceš
Vdaka za info, ja som tak ziadala v minulosti vo vub a mne meno nechceli dat, vraj to nemozu.
@ksenzy1
nemusíš zisťovať majiteľa účtu ani ho vyzývať na vrátenie peňazí, keď robí mŕtveho chrobáka
Postupuj podľa bodu 12 https://www.bazos.sk/otazky.php ja som tak úspešne vyriešil podvodníka za menšiu sumu ako si ty poškodená.
Banka je povinná vydať údaje majiteľa účtu podľa zákona o bankách v časti OCHRANA KLIENTOV A BANKOVÉ TAJOMSTVO ak ideš vymáhať bezdôvodné obohatenie.
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...
@maranco ano,ale tie udaje poskytnu napr.organom cinnym v trestnom konani. Mne asi len tak bez nicoho take udaje neposkytnu. Tak asi policii a z policie nasledne mne. Ja musim v banke absolvovat najskor postup tu reklamaciu,za ktoru zaplatim 20€ kedy oni vyzvu danu osobu aby peniaze vratila a ked nie az potom mi poskytnu udaje,ak to budem chciet riesit nasledne sudnou cestou.
@ksenzy1 Nič mi nenašlo.. ale ak môžem poradiť.. táto skupina na FB
https://www.facebook.com/groups/nepreberaci.pod...
Tam je super adminka pani Lucia. Skúste jej napísať, ona sa intenzívne venuje takýmto podvodom a vie zistiť aj majiteľov účtov.
majiteľa účtu sa nedozvieš...ochrana osobných údajov...😉