Ahojte, viete mi prosim niekto poradit, ako zistim, kde mam zalozeny 2. pilier ? som si ista, ze som si ho zriadovala, len pri niekolkonasobnom stahovani za poslednych 15 rokov neviem k tomu nic dohladat. A rada by som si vsetko k tomu overila a zalozila 3. pilier.
Po retazovom rodicaku som nastupila opat do prace, tak chcem nech sa mi prispieva do oboch pilierov. Dakujem
V Socialke povedia len to ci mas 2.pilier ale nepovedia v ktorej spravcovskej spolocnosti. Ja ti mozem pozriet ci ho nemas nahodou u nas v NN. Kludne napis sukr.spravu
Ak mas zalozeny 2 pilier, tak automaticky Ti tam zamestnavatel odvadza...
ak vam nepovedia v socialnej poistovni, tak by som skusila nabehnut do spolocnosti, ktore poskytuju 2.pilier a podla vasho rodneho cisla vam hned povedia, ci ste u nich evidovana (mozno aj telefonicky alebo emailom by ste to vybavila)
https://www.adss.sk/druhy-pilier
NN
Allianz
Uniqa (byvala AXA)
VUB
365
@tinamary cize stacilo by u terajsieho noveho zamestnavatela opytat sa na mzdovom ?
ja som nic pri nastupe neuvadzala, cize on by to mohol vediet zo socialky ?
dakujem vsetkym za rady, asi ich skusim teda vsetky obvolat
Ano 😁
Nie,zamestnavatel to nevie ani nema tu informaciu ako ziskat.2.pilier ide mimo zamestnavatela.
baby tak co ? len si teda obvolat vsetky spravcovske ? ale podla mna vsetci budu riesit GDPR a nik mi tu info po telefone neda, ci ?
ako sa k tomu dopracovat, kde to mam ???
staci, ked zajdes do pobocky socialnej poistovne a vypytas si akceptacny list - tam je uvedene, do ktorej prispievas teraz a potom sa pripadne vies rozhodnut ci ist inam (ten akceptacny k zmene potrebujes)
U zamestnávateľa 2.pilier nezistis, on odvádza do socialky a až tá posiela ďalej. Zamestnávateľ môže mať tak akurát vedomosť o 3.pilieri ak pracuješ v rizikovom prostredí a založila si si zmluvu v niektorej dds. Ak si vôbec nepamätáš, tak fakt už len obvolat.
Pri nástupe do novej práce, akonáhle sa zrealizuje odvod do Soc. poisťovne, do 2. piliera pôjde príslušné percento automaticky. (Ale, samozrejme, je dobré vedieť, kde čo máme a či sa nám tie peniaze zhodnocujú.) Súhlas s ostatnými, ako zistiť, kde mám 2. pilier: osobná návšteva Soc. poisťovne (akceptačný list), alebo osobne obehať všetky DSS.
Podľa zákona by Vám mal chodiť výpis z dôch. účtu, aj podľa toho si viete spomenúť, odkiaľ to chodí.
@jarka_black
ja mam 2.pilier v Allianz a postou nechodi nic
v tom NN sa to dalo online nastavit, ci chcu zakaznici posielat elektronicky alebo postou
dokonca aj 3.pilier, co mam v DDS tatrabanky mi nechodili vypisy domov, musela som ist osobne do pobocky, ak som chcela vypis (ucet v TB nemam)
@marci77 😨
Na infolinke Soc. poisťovne sa tiež dá zistiť názov DSS, keď uvediete aj rodné číslo.
https://www.socpoist.sk/kontakty/48000s - tie posledné čísla, aj tam je uvedený 2. pilier.
Ďakujem krásne za tuto otázku, mám rovnaky problém 🙏😅
Najjednoduchsie je zajst si do socilanej poistovne a vypitat si akceptacny list ntak ako ti zienky radili tam mas napisane aj pod ktorou spolocnostou ...treti pilier je otazkou toho kde pracujes atd..
Musia Vám chodiť každý rok výpisy, ale viete si to zisťiť v soc. poist. Viem Vám pmocť aj s 3. pilierom 0950381388
@lula4222 Teraz je to dokonca zjednodušené, čo je fajn v takom prípade, kedy človek nevie, či má a kde, a chce si založiť, tak si len založí vo vybranej DSS. A ak už má 2. pilier niekde, tak sa automaticky prenesie, bez zisťovania. (Samozrejme, ak chcete len zistiť, tak zisťovať musíte 😉)
Ahojte baby ..v roku 2014 som si založila 2.pilier v ALlianzi,a papier mi domov nechodil.myslela som si ,že som ho zrusila.a tento rok mi prišiel papier z NN.a a že som tam minulý rok vykonávala nejaké úpravy?nechápem tomu,lebo sa nepamätám,robila som si životné v Unique,či mi to tam zas nejak nenastavila.dakujem
zbehni do sociálnej poisťovne pre akceptačný list