Ahojte, do 8.3.2023 som bola na rodičovskej dovolenke. Pracovať som začala od 1.2.2023, moja hrubá mzda je 1500 euro. Chcela by som dať výpoveď a ísť na podporu. Budemat na ňu nárok? Zamestnaná som u rovnakého zamestnávateľa už 8 rokov. Len teda som bola na materskej a na rodičovskej. Dá sa nejak urobiť to, aby mi vyšla maximálna podpora alebo nie? Ďakujem za rady
@rachel36a och to je škoda a ako si vyratam že koľko mi vyjde podpora že či sa mi to vôbec oplatí alebo nie
podpora sa pocita z prijmu za posledne 2 roky z ktoreho boli platene odvody do fondu
(ne)zamestnanosti
... ked mozes pracovat, radsej pracuj, praca sa tazko hlada. radim v dobrom. ...podpora utecie ako voda a potom co...
@majusqa77 takže keďže tam bol aj rodičak tak mi to úplne pokazí ten priemer?
@bublinka1426 tu nejde až tak o to, že môžem pracovať... V práci je to strašný nátlak, stresy, nemam čas na rodinu a stále keď niekto vypadne tak musím tam byť ja ako zodpovedná osoba. Ja sa nebojím že si nenájdem prácu, chcela som si pár mesiacov oddýchnuť a urobiť si nejaký kurz cez úrad práce a tak hľadať prácu.
ty musis vediet, samozrejme, ked sa clovek neciti dobre, urcite treba uvazovat nad zmenou.
Nepokazi ti priemer rodicak...ten sa do prijmu nerata...bude sa ti pocitat z prijmu za posledné dva roky, čiže z prijmu ktory mas odkedy si sa vratila do prace
Narok mas, maximalnu uz nedosiahnes kedze si mala za posledne dva roky okrem RP aj prijem