Vyžije jedna osoba zo 150€ na mesiac? V tej sume myslim len stravu a zakladnu kozmetiku .. je to reálne?
Dať sa to dá🤷. Len treba sledovať, kam sa korunky kotúľajú a podľa potreby ich trošku brzdiť...
Prežije…..ale kvalita je vysoko otázna
Strava a kozmetika sa dá.. ale poriadne s rozumom.. keď treba riešiť aj bývanie, energie, dopravu už to začína byť horšie. A druhá vec je že ako dlho má takýto režim fungovať..
To mám na stravu a na kozmetiku na týždeň… neviem si predstaviť z toho vyžiť cely mesiac to sa nedá pri dnešnej drazobe. Jedine že budete cely mesiac o cestovinách alebo chlebe a vode…
Nuž ozaj veľmi skromne. Držím palce! Základ je plánovať a rozumne si financie zadeliť. Sledovať akcie v obchodoch, niečo sa tým ušetrí. Závisí aj od toho, kde tá osoba žije.
Ranajky, obedy, vecere?kozmetiku rataj wc papier, vlozky, sampom, zubnu pastu, ked zijes sama vela neminies.Niekto si kupi konzervu tuniaku, salat, rozok a ma veceru.Alebo jogurt a makovku. Strukovinovu polievku na 3 dni.Ked budes sikovna a planovat vyzijes
Pre jednu osobu v pohode,ak ma ist len o stravu a kozmetiku.
Nieje to reálne.. dvaja davame na stravu a kozmetiku, benzin tak 400€ mesacne. O par dni pribudne este babo k tomu
Keď ratas na 2 dní 10 eur tak áno... A tak sa navariť dá... A možno aj celkom dobre..
No tak 1 mesiac sa dá prežiť, ale fungovať tak dlhodobejšie to asi nie.
Určite áno. Synovi okrem nájmu (280e) posielame 150 e na stravu a bežné výdavky a stačí mu to. Veľmi si rozmyslí, čo si kúpi, len aby nemusel míňať svoje zarobené peniaze z letnej brigády. Ale dcéra (byva doma) je presný opak. Tá šetriť nevie, aspoň nie naše peniaze, tie svoje z brigády si stráži 😆 ona nemá problém na stravu minút aj 20e len pre seba každý deň a koľko nechá v drogérii radšej ani nepíšem 🙈🙉
nemas doma zasoby ? ako musis ozratat priamo na den tj 5 eur na den treba vsetko varene to je lacnejsie napr na veceru krupicna kasa na obed cestoviny so syrom na druhy den puding a zavaranina ak mas svoju obed cestovina na sladko dalsi den sosovicova a vajce a tak dalej
150/30 dní to máš 5 e/deň...
od hladu nezomrieš, prežiť - prežiješ, len ako dlho to dokážeš vydržať... 😉
Ak je to len strava a základná kozmetika pre 1 osobu na mesiac tak sa dá. Kozmetiku a drogériu predsa nekupuješ každý mesiac. Ale samozrejme čo sa jedla týka, tak žiadne reštaurácie a donášky, ale variť doma.
@1mimka18 ak DVAJA dávate na stravu, hygienu a BENZÍN 400€ mesačne, tak jedna osoba len na stravu a hygienu by sa mala zmestiť do 150€. Veď jedna nádrž benzínu je minimálne 75€.
Ak si už zabyvana a nemusíš kupovať naraz všetky základné potraviny, tak sa to podľa mňa da.
@1mimka18 celé kurča stojí v lidli 3-7€ (nebudeme porovnávať s domácim bio chovom, ok?). K tomu kilo ryže za 2€ alebo zemiakov, koreňovú zeleninu. Keď si ho rozoberie, tak 2 stehná s ryžou má jedlo na jeden deň, prsia vie spracovať minimálne na 2-3 porcie, zo zvyšku vývar tiež na 2-3dni. Bravčová panenka to isté - cca 7€ a vie z toho spraviť tri porcie. Strukoviny sú lacné, výživné a dá sa s tým čarovať.
Nikto nehovorí, že zo 150€ sa bude stravovať bez starostí v michelinskej reštike, ale jedna osoba s tým vie fungovať celkom dobre. Len to chce plánovať a rozmýšľať a samozrejme zvážiť, či sa niektoré polotovary neoplatí nahradiť domácimi variantami (napr pizza mrazená vs. urob si sám, hranolky mrazené vs. očisti a nakrájaj zemiaky, jogurty kúpiť 1 za 50 centov alebo ich spraviť 10 za 2€ doma atď).
da, sackove polievky, spenat s vajcom, cestoviny s kecupom, vajcom, niekedy post, ale psychika moze ist dole, je to stres
Pocitaju tu 5e na den, to by este slo, ale ak je v tych 150 este aj kozmetika, tak na stravu vychadza menej ako 5e na den, to uz je tak na hranici. Akoze da sa na tom prezit, ked budes jest dookola kopec cestovin, strukovin, suche rozky, atd...dlhodobo to nie je prilis zdrave, ale na isty cas sa to da.
Pri skromnosti sa to dá. Ja mám na mesiac, okrem režijnych nákladov na domácnosť 143€. Mäso si kúpim 2x do mesiaca. Aj to si rozdelím na malé porcie, aby mi vyšlo na viac dní.tak isto chlieb. Nedovolím si žiadne zbytočnosti. Keď chcem sladké, tak upečiem zas na viac dní. Bojím sa aby mi neprišli väčšie neplánované výdavky, napr. že sa niečo pokazí. S plynom a elektrinou šetrím, ako sa dá. Zatiaľ to zvládam. Neviem, čo bude od nového roka. Som ID. Trochu nám síce zvýšia, ale nebude to bohviečo.
urcite sa to da, urobit dopredu jedalnicek na cely mesiac, do obchodu ist raz za tyzdeñ, chlieb, maso naporcovat a zamrazit, kupit len sezonne ovocie a zeleninu.
vyžiť vyžiješ, ale nežiješ🙂to máš 30-40eur/týždeň....záleží od toho čo ješ a kde sa stravuješ...iné je ak máš čas variť doma a iné ak chodíš do práce ...detto či raňajkuješ doma alebo až v práci a cestou si kupuješ raňajky...
Ja myslím že áno, jedna dospelá osoba sa dokáže uskromniť keď musí
Kratkodobo sa da...ak ozaj len strba a a drogeria....
To je naozaj malo. 😕