Nech mi niekto poradi ako vyzit s rodicovskeho prispevku a pridavkov .Mam troch synov 16,15 a 5 mesacneho platim byt a internet a telefon co je spolu 220 eur ako mam vyzit zo 40 eur a este ich obliekat skola atd.To je stat?
hmm a otec detí ničím neprispieva???
Som rozvedená otec starších synov mi nedáva nič a momentálne je zatvorený a mladšieho syna otec mi pomáha ako môže len tiež on sám nemá z čoho žiť pracuje za minimálnu mzdu je tiež rozvedený platí výživné na 3 deti a vsetky pôžičky čo mu ex nechala a práce lepšej niet u nás do zahraničia nechcem aby odišiel potrebujem ho tu lebo ja tu nikoho nemám ani rodinu a on nemá rodinu vôbec žiadnu. To je na veľmi dlhé písanie či moj príbeh alebo jeho za manželstiev proste naši ex nás položili na dno a to hlavne finančne
@murko2711 nahradne vyzivne si neziadala?
Už som ho raz poberala a ked mi moj ex poslal raz 54 eur zastavili mi ho a s tých 54 eur som musela vrátiť na sociálku polovicu takže to funguje asi tak pošle vám niečo ex a už to musíte odovzdať ked beriete náhradné a samé beháčky papierovačky atď pre pár eúr ma to prestalo baviť
@murko2711 prečo nechceš aby tvoj priateľ odišiel za lepšou robotou?A ako je možné,že si z manželstva odniesol všetky dlhy?
Deti máš dosť velké/16 a 15 / určite by ti doma pomohli,kým by priateľ pracoval mimo domov.Koniec koncov si na materskej.
A prestaň sa pasovať do úlohy "obete".To,že si si založila rodinu s chlapom,ktorý ti ako svadobný dar doniesol svoje dlhy a minimálnu mzdu,je tvoja voľba.Alebo sa u vás v meste točí koleso štastia,a tebe padol tento pán Smolík????
@anatalia77 moja nesúd ked nepoznás všetky okolností ja som si partnera nevybrala podla vysky kontá ale podla srdca a nie len jeho nechala ex s dlhámi ale aj mňa moj a to este väčšími a prečo?Bohužiaľ na BSM som nemala peniaze ani ja ani partner ak vieš to stojí nemalé peniaze .A starší synovia mi pomáhajú dosť ale majú aj školu učenie a tiež aj svoje záľuby sú to proste chlapci a po ďalšie keby aj išiel do zahraničia jeho ex by ho ošklbala ako by mohla na výživné ale ty zrejme nemáš problém inak by si toto napísať nedokázala tak nech sa tí darí
rodičovský a prídavky nie sú na prežitie a vyžitie ale na doplnenie celkovej finančnej situácie v rodine. nespoliehaj sa len na ne.... práca z domu, popri RD (striedačka s partnerom pri starostlivosti o dieťa,.).... možností sú, len ich treba nájsť...- chalani cez leto môžu brigádovať a aj cez šk. rok majú možnosť brigád popri škole -nespoliehaj sa na tento štát, ten ti dnes nedá nič a a keď aj niečo zarobíš a priznáš, väčšinu ti zoberie na daniach a odvodoch.... zarabaj ale potichučky , nech nie sú dane a odvody 🙂
@murko2711 ja ťa nesúdim,len som ti položila nejaké otázky...a nie si sama,ktorá sa rozviedla,a riešila BSM.
Ale už ti baby napísali rozne možnosti,ako to riešiť,napr.brigádami.
@fidka79 áno máš pravdu lenže to nieje ľahké nájsť tu brigádu alebo prácu chodia sem tam na take jednodňové čo zarobia pár eúr kúpia si čo potrebujú na oblečenie a ja tiež chodím podla zákaziek upravovať domácnosti kancelárie len to nieje stale ale aspoň niečo keby som sa spoliehala len na dávky tak sotva by sme este žili
@fidka79 tiež som si to všimla,ale radšej sa už nevyjadrujem. 😎
@murko2711 nespoliehaj sa na dávky a štát a partnera ....pomoc nájdeš na konci svojho ramena
@murko2711 To že Materský príspevok má slúžiť na vyžitie naivná predstava.
A ak sa mi nevydaril jeden vzťah a mám zodpovednosť za dve deti , veľmi dobre si zvážim či si môžem dovoliť ďalšie dieťa a čo mu môžem poskytnúť...
Ak som už srdcom vybrala ocka , ktorý má tri záväzky a som si vedomá toho ,že pracuje za minimálnu mzdu , žiadne rady na MK ti to nevyriešia...
Ocinko musí hľadať riešenia ako sa o deťúrence postará a žiadne dávky v našom štáte túto úlohu za rodičov neriešia....
Rodičovstvo je radosť ale aj zodpovednosť... 🙂 🙂 🙂
@murko2711 Nepoznáme ťa, nesúdime ťa, lebo naozaj okolnosti môžu byť rôzne. No neuraz sa, ale baby ti napísali pravdu. Každý si je strojcom svojho šťastia. Rodičovský príspevok sa preto volá "príspevok" lebo štát ti na starostlivosť o dieťa len prispieva, neznamená, že z tých peňazí máš žiť. V prvom rade ak si vydatá ťa musí živiť manžel. Ak berie minimálnu mzdu, tak priznaj farbu, že berie aj niečo bokom. A ďalšia vec, viem veľmi dobre ako funguje náhradné výživné a ty si vyššie napísala, že pre pár eur ťa to prestalo baviť. Tak potom asi na tom nebudeš až tak veľmi zle, keď si nevážiš ani pár eur. Práca pre ženu na MD je na Slovensku skôr utópia, takže v tomto smere, kým ty máš malé dieťa, veľa peňazí do rozpočtu neprinesieš. Popri MD majú šancu zarobiť si len ženy s vyšším vzdelaním, ktoré robia duševnú prácu a sú pre zamestnávateľa natoľko dôležité, že im túto prácu dáva. Ale to je mizivé percento, lebo každý je predsa nahraditeľný. Takže tu reálnu šancu nevidím. Jediné riešenie, že začne tvoj chlap lepšie zarábať, prípadne vezme druhú robotu. Je chlap, a koľko detí si urobil toľko musí uživiť.
@fidka79 nie nieje to schvalne proste robí od nevidím do nevidím ale viac mu nechcú dať tu snáď všade tak robia za minimum a písala som že moj ex je zatvorený čiže v base a tam mu strhaju 10 eur na dve deti nesedí doma so založenými rukami robíme čo môžme a čo sa týka toho zahraničia tak tak skončilo moje manželstvo ale to je dlhé písanie tak preto ja nechcem aby odišiel priateľ
@murko2711 ak prejdeš profesiu.sk,tak nájdeš inzeráty,že berú do trnavy do pegueta.Mal by tam minimálne 500 eur,chodil by na týždnovky,ale aj to je lepšie ako nič.
@murko2711 no ak je v base,tak znova skusiť to náhradné výživné
@anatalia77 no dobrý nápad lenže zrejme počítať ste to nepočítali aj tam musí z niečoho žiť celý mesiac +cesta tak čo tam zarobí?
@murko2711 nemas vela moznosti. priatel si moze najst druhu pracu, pripadne si moze najst este brigadu k tej praci co ma teraz. mozes sa dohodnut s detmi, ze ti budu poobede strazit najmladsieho syna a pojdes robit pokladnicku na ciastocny uvazok, vykladat v noci tovar v obchode, pripadne upratovacku. mozes roznasat noviny a reklamne letaky, pripadne skusit najst niekoho, kto potrebuje opatrit dieta alebo stareho cloveka. ak vies jazyky, matematiku alebo slovencinu, mozes skusit doucovat deti. a este si starsi syn moze najst brigadu, ale tam zase nemozes ocakavat, ze ti bude davat peniaze, ktore zarobi
@murko2711 máš pravdu!!zle som to spočítala,hanbím sa a ospravedlnujem sa!! 😀
Tak veľa štastia.Budete ho potrebovať. 😎
@murko2711 ak otec neplatí na deti na základe právoplatného rozsudku o určení výživného, treba bežať k exekútorovi... ak je vo väzení pracovne zaradený, budú mu robiť zrážky z pracovnej odmeny.... po 3 mesiacoch od podania exekúcie si môžeš uplatniť náhradné výživné... (doplatia ti spätne aj 3 predch. mesiace, v prípade, že ti vznikne nárok).... odporúčam navštíviť ÚPSVaR a pozisťovať si všetko okolo toho.... ale treba konať, nik to za teba nevybaví
teraz som si všimla, že už si poberala... no ak máš k tomu taký prístup, že pre pár eur sa ti neoplatí, potom sa nesťažuj.... je mnoho žien, ktoré si žiadosť podávajú opakovane viac krát.... ak kvôli 25 eurám .... podmienky sú také, že NV ti pozastavia, až keď zaplatí plnú výšku výživného 3 mesiace po sebe... a že si musela vracať? to je asi samozrejmé.... nemôžeš mať aj výživné od štátu, aj od ex....
@anatalia77 ďakujem aj vám veľa šťastia
@fidka79 absolútne plytváš radami..a ty jej dokonca odporúčaš,aby išiel pracovať do zahraničia? 😀 to ako keby si od nej chcela,aby predala svoju ľadvinu 🙂
Smutné... ja viem... ☹ Máš možnosť požiadať o nejaké prídavky v núdzi a pod...