Ako vychádzate v tejto dobe s peniazmi?

28. okt 2024

Ako vychadzate s peniazmi v tejto dobe? Dari sa vam nieco aj usetrit alebo idete od vyplaty do vyplaty?

ivik4
28. okt 2024

Aj usetrit

zmrzlinka2021
28. okt 2024

Vychadzam uplne v pohode.
Nekupujeme zbytocnosti, mame vdaka Bohu s manzelom pracu, mame tu moznost aj zdravotne moct pracovat, mame viac dokonca ako potrebujeme. Sme vdacni.

zobaka
28. okt 2024

z vyplaty do vyplaty, uzkost kazdodenna, radost zit, ked sa pridruzi nejaky zdravotny problem a pnka strasny strach

katkaseiner
28. okt 2024

vychadzame ok, nieco aj odlozime, cize nudzu naozaj netrieme, ale obcas by clovek rad niekam vypadol a na to vacsinou treba setrit. Každopádne registrujeme ze všetko je drahsie, menej ostane na dovolenky...resp dovolenky mam pocit ze stoja o 100% viac

laura164
28. okt 2024

Dá sa ušetriť, keď neminame na nepotrebné veci, z zbytočné oblecenie, umelé nechty, snacky všelijaké, nevymiename veci, keď ešte fungujú, tak isto aj s oblečením. Keby sme neusetrili nič tak by som si našla lepšiu prácu alebo brigádu, lebo s pocitom, že nemám na účte ani korunu, by som nevedela žiť, to by som bola strašne v strese

marcellka32
28. okt 2024

Nekupujeme blbosti v potravinách... peniaze radšej investujeme do cestovania

petamich
28. okt 2024

Dari sa nam aj usetrit. Mali sme velke vydavky takze aktualne setrime co najviac, aby sme si spat vytvorili rezervu, na ktoru sme zvyknuti. Snazime sa nakupovat racionalne hlavne potraviny a spotrebny tovar, menej sa stravujeme vonku a snazim sa obmedzit aj osobne vydavky na hluposti a impulzivne nakupy.

kris_tin257
28. okt 2024

Vieme v pohode ušetriť aj si dopriať 👍

panonia
28. okt 2024

Ja šetrim jak drak ale mame všetko čo potrebujeme a to ešte chodime každy mesiac k detskemu zubarovi.

hellwant
28. okt 2024

My vychadzame v pohode. Sme tiež vďačný za to. Ale ano drahota je a musi to byt tazke pre slabsie zarabajucich. 😢

amelie2017
28. okt 2024

Kazdy mesiac robim rozpocet - co treba zaplatit kazdy mesiac, co nas caka konkretny mesiac - jeden je to vymenit gumy, dalsi poistka na auto, dalsi knihy do skoly,...z prijmu sa snazim odlozit 20%, ale vacsinou je to v reali 15%. Som vdacna aj za to..len skoda, ze kazdy chvilu nejake necakane vydavky..

liusa82
28. okt 2024

ja sa nesťažujem.Nepozerám na to kolko miniem ani si nepozerám kolko mám na účte.Sem tam tak zbežne.Ja sa obmedzovať nemienim ešte to tak.Možno zajtra ma vykotí to človek nikdy nevie kedy mu zazvoní umieračik tak sebe ukrajovať nebudem nech by bolo neviem ako

hygienka
29. okt 2024

My sme pocítili riadny skok vo výdavkoch odkedy išli ceny hore a keď bude 23% DPH tak to neviem neviem.
A to máme dosť veci aj svojich,.zeleninu, hydinu na polievku, kačky, husu atď.
Teraz sme si dali priorať/zväčšiť záhradku na sadenie. Lebo keď vidím, že kaleram stojí. 1€ a moji zjedia 2 kaleráby na posedenie pri rozprávke 😆som rada, že jedia zeleninu a ovocie, len tie ceny no.

11brano11
29. okt 2024

Vychádzame v pohode. Pri nákupoch sledujeme ceny, akcie, nekupujeme zbytočnosti
Každý mesiac si odkladáme peniaze na 3 typy sporení.
1 na neočakávané väčšie výdavky (oprava kotla, poistka auta) teda nás to nezaskoci
2, na užívanie-hlavne dovolenky cestovanie, krúžky
pre deti, prípadne bicykle, elektronika,
3 - na dlhodobé investovanie

katkaseiner
29. okt 2024

este k tomu setreniu... nam kazdy mesiac odide z uctu 145E ktore volame accrual. To su spocitane (nie mesacne) platby ktore delime poctom mesiacov... z toho sa plati poistka na auto, na dom, na byt, uz si nepamatam co vsetko tam je.. proste poistka na auto je 600E a to jednoducho nedam len tak... cize takto si na to pravidelne setrim a z toho uctu tie peniaze stiahnem a prehodim v dany mesiac na bezny ucet a zaplati sa z toho poistka. Takto nas to 'menej boli'.

jaroslav81
29. okt 2024

Podľa toho aké autá jazdia po meste a ako každý druhý človek má investičný byt, asi málo kto žije od výplaty k výplate.

katkaseiner
29. okt 2024

@jaroslav81 tak ono aj ten investicny byt nie je nieco z coho 'zarabas'. Ano, byt zaraba sam na seba, ale platis zan dane, ak chces platit menej dani tak do neho investujes. My sme tiez kupili za cias ked urok bol 0.89%

hellwant
29. okt 2024

@jaroslav81 Never tomu, ze kazdu druhy ma inv. byt. Statistiku by bolo tazko urobit, ale skôr kazdy 50. To by inak nebolo tolko nestastnych rodin, ktorym chybaju financie. Ked hovorim inv. byt myslim investicny, nie staru chalupu v Stakčine, Čiernej n. Tisov, Hodejove, či Bušinciach ktore môze mať viac ludi, ale co z toho, ked neprenajmes ani nevies predat, len sa rozpadava a platis dane za ňu.

zobaka
29. okt 2024

samozrejme, ze su aj ludia s podedenymi bytmi, chatami na prenajom cez airbnb a doma leharo, cestovanie cez rok, ale nie kazdy to tak ma, niekto mal menej stastia v zivote a nezdedil nic, ani byty, ani chaty, ani pozemky, ako sa vravi velka kopa pyta viac, nam ostatnym ostava uz len verit, ze manifestacia funguje aj bez bohatych rodicov

lujza123
29. okt 2024

No s problémami čo ti poviem. Ja som živnostník, moj príjem závisí od cien ktoré si nastavím a nákladov ktoré mám. A moje ceny tak isto závisia od cien konkurencie ktoré mám nastavené tak aby som ich neprekračovala ani nepodliezala. Od cenovej ponuky po koniec realizácie často ubehne aj pol roka, navyše je to oblasť stavebníctva, čiže tam sa tá kúpyschopnosť ľudí prejaví. Majú menej peňazí, chcu veci jednoduchsie a lacnejsie. Aj predtým sa nam občas stalo ze ľudia chceli niečo drahšie ale po cenovej ponuke sa rozhodli pre lacnejšiu alternatívu, teraz sa to deje permanentne
Ta inflácia je tak prudká ze kým na to ja stihnem zareagovať aby to bolo vyrovnane uz sú ceny všetkého zas vyššie.

S peniazmi vychádzam, ale je to ovela ťažšie než po minule roky. Lebo mám len jeden obnos peňazí, čiže logicky musím nám (sme 2) pridat na výplate a menej mi potom ostane na prácu, predsa len tam treba vzdy čo to dokúpiť, náradie, pomôcky. Tam musime teraz dosť šetriť a je to citit…

A to som len drobný živnostník, co počúvam ľudí s väčšími firmami tak niektorí padajú na hubu. Do toho ešte aj Ficove super nápady ako zlikvidovať malých podnikateľov a firmy, no veru zábava

april171
29. okt 2024

Famózne vychádzame, veď pán Kaliňák povedali, že za rok ich vládnutia si ľudia polepšili, stúpli im platy, klesla inflácia. Peniaze prehadzujeme vidlami. Radosť tu žiť.

cecilia29
29. okt 2024

Vychádzame aj ušetríme, ale určite menej ako pred tym . A riadne vidieť tu dražobu. Peniaze strašne rýchlo utekajú.

hellwant
29. okt 2024

@april171 Ej veru aj v telke pred vcerom ci kedy som ho videl- mal redaktorke problem odpovedat, vykrucal sa... nesympaticky politik.

kamamurgasova
29. okt 2024

@zobaka 🤔 ja som predavačka, nič som nezdedila. Manžel geodet nič nezdedil..dve deti a predsa jeden jednoizbový bez ťarchy prenajímame ako "investičný".. bývame v 3. Izby. S hypotékou... .. plus iné akcie čo muz kupuje a sporenie.nieje všetko také čiernobiele, že má len ten kto sa nesnaží..

zobaka
29. okt 2024

@kamamurgasova my mame jeden byt na hypoteku na dva byty by nam hypoteku nedali..kebyze mam jeden navyse tiez by mi len tak nestal, bud prenajom, alebo predaj

kamamurgasova
29. okt 2024

@zobaka ja som to len na margo toho vyjadrenia, že si myslíte, že všetci čo majú niečo viac dedili a pod... U nás je to len o bežnom zamestnaní. Len sme si veci správne načasovali.

lenka1231
29. okt 2024

Áno, darí da aj nám ušetriť/aj niečo investovať a aj si niečo dopriať , ale chápem , že pre nízkopríjmové rodiny je toto zdražovanie likvidačné.