Ahojte.
Máme s partnerom taký nápad a zaujímal by ma váš názor.
Opakovane sa tu riešia otázky typu, aké poistenie?, ktoré je najlepšie?, aká je skúsenosť s? a pod.
On sa v poisťovníctve pohyboval vyše desať rokov a keď si niečo poisťujeme, detailne si preštuduje všetky produkty a vyberie ten, čo nám najviac vyhovuje. Vždy mu to zaberie veľa hodín, ale tvrdí, že je to potrebné. Že sú v nich strašné rozdiely, čo si vraj málokto uvedomuje.
Písal o tom aj tu, ak by to niekoho zaujímalo: http://repan.blog.sme.sk/c/321128/A-financni-po... 🙂
Zvažujeme, že by sme vytvorili stránku, na ktorej by si ľudia mohli všetky poistky sami online porovnať, podľa ich vlastných požiadaviek 🙂 Naklikali by si, čo má poistenie obsahovať a všetky poistenia by sa zoradili podľa zhody s nimi. Zároveň by boli upozornení na to podstatné pri každej zmluve.
Využili by ste niečo také? Boli by ste ochotné za výsledky porovnania platiť? Považujete porovnanie poistiek za dôležité? Porovnávate si ich? Ako?
Výhoda pre ľudí by bola v tom, že by presne vedeli, čo ktoré poistenie obsahuje, ktoré najviac spĺňa požiadavky, ktoré záujemca má a úspora času. Taktiež by nás už len tak ľahko nedobehol poisťovák, jeho tvrdenia by sme si ľahko overili 🙂 Porovnanie by takto bolo hotové za pár minút a nie hodín/dni.
Nechceme riskovať a púšťať sa do toho bez toho, že by sme si nespravili aspoň malý prieskum 🙂 🙂
Tvrdí totiž, že to ľudia robiť nebudú, že si neuvedomujú, že si treba poistenie poriadne porovnať. Ale mne by sa páčilo začať takéto podnikanie, pomáhať ľuďom. Len či by to niekto aj chcel.....Prosím o úprimnosť z vašej strany. Falošné nádeje by nás stáli veľa peňazí a času ☹
Ďakujem za vaše názory.
@maoa ako chces porovnavat zivotne poistenie, kde sa hodnoti zdravotny stav? niekto trpi ochoreniami, ktore mu zvysia cenu poistenia, iny je zdravy, cize plati menej, na to maju poistovne cele oddelenie, kde sa prehodnocuju tieto informacie, maju rozne manualy, aby vyhodnotili rizikovost poistenca, pri niektorych sa vyzaduju dalsie informacie (lekarske spravy a vysetrenia)...takze si to vobec neviem predstavit
moze nastat aj taka situacia, ze ja si naklikam, chcem toto a toto, ta stranka mi vyhodi nejaky vysledok, ale poistovna mi moze nakoniec aj cely produkt zamietnut, z roznych dovodov, takze ta stranka by bola skutocne len informativna, bez nejakej skutocnej vahy, cize za take nieco by som urcite nebola ochotna platit
a ak ide o nezivotne poistenia (nehnutelnosti, PZP, motorove vozidla, cestovne...), tak na to uz stranky su, napr. www.financnahitparada.sk, www.totalmoney.sk
@maoa porovnanie akýchkoľvek produktov dôležité určite je, ale nebola by som ochotná za to platiť, okrem toho, nevieš tam zadať všetky veci, ja som napr. dostala dosť výraznú zľavu za to, že už mám v tej poisťovni iný produkt, porovnávala som podobnú poistku aj inde (úplne rovnaká sa nedá vždy vyskladať) a ten rozdiel bol naozaj slušný... ale toto nevieš spraviť cez nejaký formulár, zľavu mi vybavila priamo poisťováčka...
ako mozno dobry napad, ale platit za to? Ked chce niekto poistenie, tak si vyhlada poistovaka, ktory porovna vsetky poistovne /pokial nepracuje len pre jednu/...a je to zadarmo! moja mamina robi poistovaka, takze kde chce niekto napr. poistenie pre deticky, tak ukaze danemu klientovi rozne alternativy, a podla toho sa klient rozhodne co mu najviac vyhovuje.. taktiez vie poskytnut vzdy aj nejaku zlavu... a o tych zlavach vie vzdy len poistovak, co moze a co nie....takze myslim, ze do takeho biznisu by som sa nepustala....
Ja ako človek, ktorý som v tejto oblasti pracovala 6rokov, hovorím že je to nezmysel, platiť za to, že si niekde niečo naklikám
Možno by sa hodila aj stránka, kde by sa vypísali príznaky chorôb a problémy s nimi spojené . Ľudia by si naklikali a určili na čo práve ochoreli a ako sa majú liečiť. 🙂 🙂 🙂 🙂
Potom by išli na druhú a tam by si vybrali s farmaceutických produktov , podľa porovnania kvality , účinkov a cien by si vybrali a liečili sa podľa toho čo si vybrali. sami.... 😉 😉 😉 😉
Myslím si ,že je to fikcia a hranie sa na odborníkov v každej oblasti.
Určite je tu osobný kontakt s človekom odborníkom - profesionálom , ktorý ma našu dôveru a dobré referencie nevyhnutný.
Poistenie a produkty spoločnosti sa dajú naozaj rôzne kombinovať a tak ako je pre niekoho právne poradenstvo " španielská dedina" a nepomôžu nám ani zbierky zákonov na internete, táto oblasť si kontakt a poradenstvo bude vyžadovať naozaj ešte dlho.... 😀 😀 😀
Tak isto je to z daňovou problematikou , účtovníctvom a podobne.
Nesnažím sa v živote byť odborníkom na všetko a ani auto si neopravujeme sami, ale dôverujem ľuďom, ktorým ho zverím. Holt každý je na niečo iné odborník ....
Neuvažujem nad tým,že si zarobil 🙂 🙂 🙂 a viem ,že ako zmýšľam o druhých ,tak budú oni o mne.....Môj čas je drahý na to aby som sa venovala niečomu v čom nie som odborník , len preto ,že mám pochybnosti . Dôvera v serióznosť v iných na základe odporúčania je osvedčená. Ja idem touto cestou..... 😀 😀 😀
Pracujem a podnikam v oblasti financii.. A som si ista a presvecena o tom, ze ludom nemozeme radit, ale naopak zacat ich vzdelavat a ucit v tejto oblasti.. Preco sa v poistkach straca? Ako skutocne funguje poistenie? Ktore si vybrat? Ktora poistovna je najlepsie? Vybrala som sebe a mojmu dietatu dobru poistovnu? Mamicky.. Podte sa to naucit ako ja 🙂 Ale teraz vazne, su to nase peniaze, tak preco si ich natolko nevazime? A potom.. Detom potrebujeme hlavne setrit a nie kryt ho.. Ono nezaraba aby potrebovalo peniaze z poistky, samozrejme male urazy a podobne pripoistenia ano.. Ale.. Pozrite si tuto stranku.. www.akademiafg.sk Prave s touto firmou ideme tento rok medzi vas, na stredne skoly, nech mladi ludia zacinaju dostavat zaklady financneho trhu a ich moznosti 🙂 A kazdy z vas si vie pomoct sam 🙂
A potom, je jedno aku mate poistovnu, lebo zo skusenosti viem, ze v rovnakej poistovni vam vedia urobit poistku v ktorej pridete o vsetko ale zaroven vedia nastavit aj taku, kde sa vam vase usetrene peniaze obtocia o 200% 😉
Za mňa odpovedám, že máme svojho poisťováka, ja mu poviem čo od poistky očakávam, koľko som ochotná platiť atď. a on mi vyberie. Aj následné poistné udalosti a plnenia vybavuje on, takže full servis 😉