Ako ušetriť z nízkeho príjmu?

22. máj 2022

Ahojte v auguste budem mat statnice studovala som 6 rokov externe poberam opatrovatelsky prispevok na staru mamu kto vie tam viete ze je to okolo 503 eur s tym ze 200 eur davam este do domacnosti akoze nieco sa mi podarilo usetrit ale ako setrit z 300 eur ? Myslite ak si takych 150 eur viem odlozit je to v pohode ? Inak prispevok budem asi poberat iba do decembra ale zas sa bojim ze s titulom si nebudem vediet najst adekvatnu pracu ze ma nikam neprijmu aaach zas tieto dilemy

bimbambom
22. máj 2022

Moja rada . Ak zarábaš málo šetri koľko reálne dokážeš a hlavne sa tým netráp 🙂
Je to vec ktorú nezmeníš ....

hellwant
22. máj 2022

preco sa bojis, ze s titulom si pracu nenajdes? Nejaky ojedinely odbor?

autor
22. máj 2022

@hellwant verejna sprava

autor
22. máj 2022

Ludkovia zaujibalo by ma kolko si viete penazi usetrit hoci to zavisi samozrejme od prijmu

hellwant
22. máj 2022

aha, ale ved nemusis robit prave v tom, mozno ti vyska otvori casom cestu ku inej praci

sissy27
22. máj 2022

Z 500€ by som neušetrila nič, pretože len najnutnejšie výdavky mám vyššie. Takže ak z toho ušetríš čokoľvek, je to super.

loginexistuje
22. máj 2022

tak problem je ze toto nie je prijem ale socialna davka to ze do doma nosti prispievas len 200 eur je pre teba super z takej sumy by si nevyzila
hladaj si pracu brigadu aa solventsku prax cokolvek

hellwant
22. máj 2022

zavisi to od prijmu a kontroly vydavkov(nenakupovat zbytocnosti)
Ja s manzelkou 705 eur, z toho 105 ide synovi a 600 pre nas. Ale vsetko investujeme, cize teraz je to trosku dole, ked akcie padali.
Na ucte nedrzim viac ako 2500 eur- na neocakavane vydavky, keby nieco odišlo ako pračka, telka atd

lejusinka
22. máj 2022

Ja mam dost vysoky prijem a neviem usetrit z neho nic 🤷🏻‍♀️

Nastastie mam manzela ktory ma tiez dobry prijem a dokaze usetrit.

alvaluka
22. máj 2022

Davas 200 do domacnosti a tych 300 minies? V tych 200 je uz akoze zahrnuta aj strava a drogeria, alebo drogeriu, telefon, cestovne hradis z tych 300?
Vies ono mne sa to tazko hodnoti, lebo ja som mala vydavky vacsie ako 500, musela som platit najom, stravu, telefon, cestovne a to samo o sebe bolo dost.
Ak ale zatial byvas doma, tak tie vydavky 200 na domacnost su minimum a z tych 300 by som urcite vedela odlozit min 150.

elizabet173
22. máj 2022

nerozumiem tvojmu zmýšľaniu, študuješ externe niečo, o čom už teraz vieš, že sa s tým bohvieako neuplatníš a zárobok bude mizerný? To akože na čo je také štúdium? Pýtaš sa ako ušetriť z mála. No nijako. Hľadaj možnosti, ako si zvýšiť príjem,. nie ako živoriť

autor
22. máj 2022

@elizabet173 nehladam ako zivorit ale do decembra mam staru mamu zverenu a neviem ist zatial pracovat a ja som nepovedala ze sa nebudem vediet uplatnit len mam strach ze co ak .....

autor
22. máj 2022

@loginexistuje neviem si zatial nic ine hladat stara mama ta tazko zdravotne postihnuta a potrebuje vyse 12 hodinovu starostlivost

autor
22. máj 2022

Neviem ludia tu sa hocikto na hocico spyta mam pocit ze dostane iba negativne odpovede ze zivorim atd....a aj z tohto maleho prispevku si teda tych 150 € viem vzdy odlozit samozrejme nemam vydavky na najom atd....zaplatim ucty moj telefon a ostane mi tych 300 eur

elizabet173
22. máj 2022

strach ti zväzuje ruky, do decembra máš čas hľadať prácu, ak nenájdeš niečo, čo ti bude vyhovovať, nastúpiš tam, kde ťa zoberú a budeš hľadať ďalej. Nehnevaj sa, aj ja som to označila za živorenie, mne by teda tá suma nestačila a to nie som náročná. Prečo sa o starú mamu staráš ty? Bolo to výhodné, keď študuješ, chcela si odbremeniť jej deti, alebo tie už nie sú? Či?

autor
22. máj 2022

@elizabet173 starej mamy deti este pracuju teda aj moj otec aj otcova sestra

autor
22. máj 2022

@elizabet173 v decembri nastupuje starej mamy dcera uz do dochodku a vtedy odovzdavam jej stafetu

dskjhfdlkdjhl
22. máj 2022

Nehladaj sposob, ako usetrit zo soc. davky, hladaj pracu, kde dostanes normalny plat. Do decembra snad slusnu pracu zozenies.

loginexistuje
22. máj 2022

ale to neber negativne usetris si dost z tak maleho prijmu fakt sa sustreduj na hladanie prace pripravu zivotopisu oslov znamych a pod aby si od noveho roka neostala bez koruny alebo brigadu v case kedy su uz vasi doma

loginexistuje
22. máj 2022

a osobne si myslim ked si to popisala dalej ze rodicia si od teba nemali brat tych 200 eur na domacnost

autor
22. máj 2022

@loginexistuje no to zial nejde otec je kamionovy sofer a mama je opatrovatelka v Rakusku

autor
22. máj 2022

@loginexistuje ja som doma so starou mamou nikto iny doma neni

mogaa
22. máj 2022

tak ono záleží aké máš náklady, teda čo všetko platíš...ak máš ešte samostatnú domácnosť tak z 300eur neušetríš nič....najväčie položky je bývanie a strava, hlavne tá strava, takže sama vieš koľko peňazí ti ostáva a čo všetko kupuješ.....teda aj to, kde vieš ušetriť...ak máš 300eur len ako vreckové, tak ano, 150eur z toho dokážeš ušetriť😉

elizabet173
22. máj 2022

to chápem, že ste takto preklenuli toto obdobie, ale prečo prispievaš do domácnosti z toho mála, čo máš, keď si deťom svojej starej mamy ušetrila financie, ktoré by museli dať napr. opatrovateľke, alebo by prišli o svoj príjem, keby s ňou ostali doma? Veď ty si mohla chodiť d práce a mať príjem dvojnásobný. To mi príde nespravodlivé.

autor
22. máj 2022

@elizabet173 ano uz mi to inak rodicia spominali ze nebudem musiet platit elektrinu atd...

autor
22. máj 2022

@mogaa nemam samostatnu domacnost to by som do tohto teda nesla vobec to by bolo nerealne

zmrzlinka2021
22. máj 2022

Z 500 EUR ide 200 na domacnost (byvanie, stravu), ostava ti 300 EUR, takze 150 EUR v pohode usetris.
A neboj sa čo bude po škole - ver si, pracuj na svojom osobnostnom raste.

gazpalm
22. máj 2022

No ja som asi divna ,ale mne by teda este dost chybalo a nieze usetrit 😒

luccija
22. máj 2022

Je to v pohode...dokončis školu nájdeš si prácu.Tvoji rodičia asi nezarobia malo...ak by si chodila na brigádu a neopatrovala babku možno by si nemala ani toľko🙂

autor
22. máj 2022

@luccija dakujem aspon nejaka povzbudiva odpoved 😅