Ako to je s práceneschopnosťou, keď sa pracuje na dohodu?

katykis
15. jan 2015

Syn robí na dohodu od 04/2014. V novembri nastúpil na maródku, a keďže to bola operácia, maródka trvala do 12.1.2015, teda cca 2 mesiace. Maródny lístok nosil na Úrad práce, teda začiatok aj ukončenie maródky. No nevieme sa dopátrať, či má nárok na nejaké peniaze. U nás je to ako v Kocúrkove, nevedeli mu to povedať ani na úrade, ani lekárka. Má s tým niekto skúsenosti, prípadne, kde by sa mal obrátiť?

bosoriak
15. jan 2015

Na nemocenske ma narok len ak splna podmienky - treba sa informovat v socialnej poistovni, zalezi na tom, ci a kolko si odvadzal nemocenske poistenie.

dena1973
16. jan 2015

Ak ho zamestnavatel prihlasil v soc. poistovni a plati za neho odvody na nemocenske poistenie, tak na nemocenske narok ma, inak nie. Je potrebne si to zistit v pobocke SP.

evittam
16. jan 2015

@katykis presne ako pisu dievcata,a netusim na co nosil listok o PN na Urad prace,ten sa nosi na SP a ak mal dohodu o prac.cinn.tak zamestnavatel mal povinnost odvadzat odvody do SP a prvych 10 dni mu preplatit PN,potom je to vec SP ale nakolko nedorucil listok o PN tak o jeho PN ani SP nevie,lebo inak by mu prislo aj vyrozumenie ci ma al.nie narok na nejake davky.