Ako to je s nemocenskými dávkami?

lenkam21
22. máj 2016

Ahojte žienky 🙂
Chcela by som sa Vás opýtať ako to je s nemocenskými dávkami,nakoľko k 1.aprílu som dala výpoveď v práci,ale skôr 29.3.2016 som sa dala vypísať( na UPSVaR niesom evidovaná ) v apríli mi prišla posledná výplata z práce a odvtedy mi neprišli žiadne peniažky.
Podľa mojich informácii by mi už mali prísť nemocenské dávky zo Sociálnej poistovne ale doposial nedošlo ešte nič..neviete mi prosím Vás pomôct ako to riešit ? Alebo nemáte s takýmto niečím niektorá skúsenosť ? ..alebo do akého termínu to oni vyplacajú ? Vopred veľmi pekne ďakujem za všetky odpovede a prajem príjemny den 🙂

loginexistuje
22. máj 2016

A kde si odovzdala prechodku resp kolkateho na soc poistovnu

lulu2014
22. máj 2016

@lenkam21 tak ako píše loginexistuje záleží kedy bola doručená do soc.poisť. buď vami alebo zamestnávateľom / a trebalo tam dať začiatok PN a lístok na peniaze ku koncu mesiaca - ale to asi bolo / a ak to bolo po termíne tak PN bude vyplatená o mesiac neskôr.... nehovoriac o tom že prvá môže prísť neskôr a hlavne živnostníci a potom už každý mesiac len treba doručovať lístok na peniaze ku koncu mesiaca/resp. na začiatku nového.

lenkam21
autor
23. máj 2016

dakujem žienky za odpovede,už to dnes všetko dorazilo 🙂

lulu2014
23. máj 2016

takže super !!! všetko dobré