Ahojte, chcela by somsa vás spýtať ako ste riešili platbu sipo po tom co ste predali byt? Byt som odovzdavala 11.8., z bytového družstva sa viem odhlásiť až keď na katastri prepisu všetko na nového majiteľa, samozrejme už mesiac k tomu nedošlo... kto platí platby pre bytové družstvo, ak už byt mne nepatrí, ale sipo príde na moje meno? Vrátili vám potom peniaze? Alebo ?
A co vlastne platis v tom SIPO? Ja som tam platila iba koncesionarsky poplatok za tv a to som platila aj nadalej, pretoze som mala v svojom novom byte na seba napisany elektroodber. Jasne, ze preddavok bytovemu druzstvu uz neplatis. A nezabudni, ze platba druzstvu sa plati mesiac vopred. Tak ked si odovzdala kluc a podpisala zmluvu napr. k 31.8., tak od septrembra si plati novy majitel. Ty si teda v auguste uz platit za ten byt nemusela.
Druzstvo ti vacsinou az pri vyuctovani za rok 22, t.j. k 31.5.23 oznami ci mas za prvych 8 mesiacov preplatok alebo nedoplatok.
Hlavne je, ze ste si spisali stavy na meracoch (vody studenej, teplej, plynu, elektriny a ustredneho kurania) a prehlasili na prislusnych miestach.
Prepíšeš ektrinu, plyn na nového majiteľa a tým pádom zrusis mandát na sipo. Koncesionárske poplatky platíš ak si majiteľom akéhokoľvek odberného miesta elektriny a platíš iba raz.
@viestta, ja by som trocha poopravila. Ked mas odberne miesto elektro napr. len pre garaz, vtedy nemusis platit koncesionarske poplatky. Ja som to tak v urcitom obdobi mala. Na manzela bol byt a ja vlastnila garaz s elektrohodinami. Posielali mi slozenky Sipo (aj manzel dostaval na seba zlozenky Sipo s konc.popl.), musela som dokazat, ze moj elektroodber sa vztahuje iba ku garazi.
Treba prepísať, elektrinu, vodu a plyn a potom si môžeš sipo odhlásiť a nahlási si ho nový majiteľ
Ak si byt odovzdala, platí nový majiteľ.
SIPO si mohla zrušiť a nový majiteľ zaplatí prevodom na účet.