Dobrý deň.Ako sa vypočítať prosím vás účet za elektrickú energiu?Keď mám spotrebu 3850kWh? Tarifu máme D3.Ďakujem
@micicici225 zavolajte si do spoločnosti a oni v povedia aka je sadzba plus jasne ze su poplatky ktore vidite len na faktúre
@micicici225 Vypocitat to len na zaklade kwh je nerealne. Minimalne chyba obdobie, velkost istica.
@micicici225 na tejto stránke nájdeš kalkulačku elektriny
https://www.urso.gov.sk/cenova-kalkulacka-pre-p...
@maranco ďakujem
@micicici225 no tak mi platíme aj za distribučné poplatky tak cena elektriny je jedna vec, ale reálne môže byť faktúra iná.
@fotoportret Velmi dobre viem o com tocim. Dostava som mzdu za fakturaciu elektriny pre domacnosti.
@fotoportret Hmm dost nahrubo faktura.
Zhruba kw x tarifa x 2(distribučné poplatky sú cca vo výške ceny za kw)
@fotoportret No my sme v dome, ale teda distribucne poplatky sú väčšie ako cena energie. Máme VSE.
Môžem sa spýtať, od koho beriete elektrinu, keď neplatite distribuciu?
@fotoportret my máme distribúciu v RD 680e
@fotoportret Pre teba je 100€ +-. Ale ked niekto zalozi diskusiu kolko bude platit, tak asi pocita kazde euro. Kwh x cena je velmi, velmi hruby odhad. Tie poplatky ti spravia dost a velkost istica tiez.
@fotoportret A mame tu aj ludi, co sa radi chvalia, ze 100€ je nic. Vsak?
a nemaju na stranke kalkulacku, kde zadas svoju spotrebu a cca ti to tam vie vypocitat, kolko za rok/mesiac zaplatis, aby ti to v pohode vyslo? ono je ako pravda, ze poplatky su uz pomaly tolko, co stoji samotna elektrika
@micicici225 a to vám nechodí faktúra?