Moja sestra má odpracované 38 rokov, dosť namáhavá práca.Rada by zostala pri matke, ktorá má 90 rokov, nie je ležiaca, ale slabozraká,zle počuje, chce chodiť s ňou po lekároch, príp.jej navariť a ostatné domáce a hygienické veci zabezpečiť..Má to háčik.,Žije s mamou syn - alkoholik, ktorý ju sem tam zoberie k lekárovi /na náklady matky/ , ktorý nakúpi / za matkine peniaze/ , ale nie je spoľahlivý,keď je opitý, matka sa nemôže dostať k lekárovi,musí si sestra zobrať priepustku a pod.Môže si sestra vybaviť opatrovanie, ak áno,kde začať ? Na miestnom úrade alebo na úrade sociálnych vecí...
Sestra si opatrovanie vybaviť môže. Nevadí ze nebýva s mamou a ze tam býva syn.Otazne je ako úrady posúdia.ze pani pomoc potrebuje napriek veku.urcite to skúste.
@micusa2222 chod sa spytat na upsvar na co ma babka narok
@micusa2222 je to dlhý boj nechcú dávať výbav si u sestry prechodný pobyt a potom ostatné potvrdenia od lekárov najlepšie posudzované sú od psychiatra a gynekológa proste že musí mať vložky plienky ujde jej ... Vlastná skúsenosť
@zdena1990 ďakujem za odpoveď...
@anjelicek26 bohužiaľ nie, mala by ísť do dôchodku o 2 roky,,,
@janinah ďakujem...
Moze si to kludne vybavit. Podmienka je byvat v tom istom meste ako opatrovana osoba (tak mi povedali, ked som to vybavovala pred 4 rokmi). Na UPSVaR daju papiere, tlaciva. Treba tam dolozit posudky od min. 2-3 odbornych lekarov a obvodneho lekara, potom tam boli este nejake vyhlasenia atd... Potom prisla osobne pani z uradu domov k opatrovanej osobe, znacila si vtedy este nejake veci a potom to schvalili.
@anjelicek26 ty si čítala znenie zákona o opatrovateľskom, keďže radíš ako radíš?
@micusa2222 opatrovanie sa vybavuje na úrade práce a nárok sestra má. Stačí vybaviť
@evamarek77 veľké ďakujem...
@evamarek77 prosím,čo znamená kompenzácia na hygienu.
@evamarek77 stráášne si milá, vážim si to..poznačím si tvoj nic...
@evamarek77 ste zlatá, ďakujem pekne
Ked nie je leziaca a zije s nou syn, tak to nevidim ruzovo :( Toto sa da este vyriesit normalnym beznym navstevovanim ci nakupom a obcasnym odvozom (ocr si na mamu zobrat moze), nepotrebuje opateru 24/7... sestre vychadza kedy normalny nastup do dochodku? Nemoze zmenit pracu?