Nemám moc peňazí na stravu..ako šetriť na jedle? Dá sa to vôbec v dnešnej dobe? Ako šetríte vy keď idete napríklad raz do týždňa na nákup? Tie ceny niesu ok...kuracina 7eur za kg 😔
Na jedle vôbec nesetrim .jeme na čo máme chuť
Jediny sposob ako usetrit na jedle a nie nejako extremne je planovat si jedalnicek, pripadne nakupovat akciove produkty, varit si doma, nejest vonku, nekupovat si napr. kavu a pod. pred pracou atd. ak toto robis (ak nie tak nic)
Na jedle sa setrit velmi neda, ale da sa obmedzit plytvanie rozumnymi nakupmi a varenim
Snazim sa kupovat to co je v akcii.
Co treba kupit kupim.
Ale vsetko treba zuzitkovat.ja som mala dnes 2platy salamy a syr pomaly na vyhodenie,tak vajo,zbytky do toho ,struhanku a placecky spravila….a dieta malo super veceru.
Mrazak- ked je plnsi berem veci z neho. Aj zbytne cestoviny a pod…
Urobit si menu na cely tyzden - obedy, vecere
Kupovat znacky retazcov (clever, tesco - stockwell a pod.), vsetko sa snazim zuzitkovat, neplytvat, nevyhadzovat,
ked sa da zamrazit, zavarat,...
da sa kupit lacnejsie zelenina, ovocie pred zarukou v tych debnickach a nieco z toho rychlo spravit
Ja uz nejedavam vonku nosime si so sebou aj ked niekde ideme na vylet, aj vody z domu, kavu v malej termoske, desiaty, svacinky,
Mat karticky, zbierat body, kupony - nieje to vyhra ale da sa na tom trochu usetrit
Na jedle nesetrim, ale ked som v obchode, tak pozeram, ktore potraviny su v akcii a podla toho kupujem. Najma pri mase je to rozdiel. Kuracina sa oplati kupit cele kura, nie vykostene. Ak ho nechces piect/varit v celku, mozes vykostit prsia, oddelit stehna a z korabu, co zostane, uvarit vyvar.
Autorka neviem kde nakupuješ ale včera v obchode boli prsia za 4,79/kg a celé kura za 2,69/kg. Čo je ďaleko o 7€(Iba zriedkavo kupujem takéto veci lebo máme vlastné.kurence aj vajcia)Inak si pozri čo je v akcii a náplnuj jedálniček na celí týždeň
Pozerám akcie, používam kupóny, aplikácie. Mäso a čo sa dá, dám do mrazaku. Trvanlivé vydržia aj rok dva. 7 eur kura? Kde kupuješ? Na farme? Ja bežne kupujem kura do 3 eur
@kristinapetronela hlavne ze si v skupine "jedla do 5e" 😁👍
Nakupujem potraviny v akcii. Predpokladám, že máš mrazak, tak nakupuj maso vtedy keď je akcia. Často je to aj o polovicu nižšia cena. Som ani nevedela, že kuracie maso stojí 7€ lebo väčšinou kupujeme za 4,50 alebo tak nejak. To iste trvanlivé potraviny. Z tých chladených sa tiež dá vybrať za nižšiu cenu. Napríklad keď nie je zrovna v akcii Lučina, kúpim nejaký lidl creamcheese a tak. Ovocie a zeleninu kupujem sezónne to tak väčšinou vychádza najlacnejšie. Ešte je super plánovať jedlo, písať jedálničky. Ak sa jedna o nejakú prechodnú situáciu dá sa prestravovať na nevýživnom jedle, ktoré je všeobecne lacnejšie, ale ak hľadáš udržateľný spôsob tak do tohoto nechoď.
zalezi ci byvas v meste v byte, alebo niekde v RD so zahradou. Ak v RD, tak od jari do jesene vie zahrada vyrazne pomoct. Ak v byte, zalezi od stravovacich obmedzeni a poziadaviek (pocet ludi, plna alebo ciastocna strava, atd..). Bez tohto tazko sa konkretne vyjadrit da.
Nakupujem veci v akcii. A varim podla toho. Napriklad ked je v akcii bryndza, urobim halusky. Ked je ryza, kupim jej viac, ked kuracie maso, tiez kupim dve-tri balenia a hned ho mozes mat za 4,79 miesto 7€. Zas ale ja mam blizko 3 rozne supermarkety, a skocim do obchodu hocikedy, ked to mam po ceste. Hoci aj pre 2 polozky.
My vyslovene na jedle nešetríme ale naučila som sa variť z toho čo doma mám.. snažím sa dozerať na to aby sa všetko zjedlo a nič nevyhadzovalo a kedže bývame v dome tak čo to tá naša záhrada dá tak varím hlavne z toho a snažím sa ovocie a zeleninu maximalne využiť.. na čo si dávam pozor je, že ak napr máme veľa zaváranín tak na ďalší rok sa snažím z ovocia urobiť zas niečo iné nech je tam aj variabilita.. ale je pravda, že vyslovene šetriť nemusíme na potravinách. Toto čo som popísala robíme aj s mužom kvôli tomu aby sme neplytvali
Veľmi draho vychádzajú polotovary z mrazené hranolky a podobne.
Ja šetrím na potravinách tým, že hrdo vynášam slovenské HDP do poľska a vôbec sa za to nehanbím. To, čo tam nakúpim za stovku, by ma tu stálo minimálne tých 160-170€. Takže možem nasrac na slovensko. Čáu.
Taketo témy sú tu stále. Pre mňa by to znamenalo toto: Plánovať jedálniček, jest vyvážene a zdravo. Nestravovat sa v reštauráciách, nechodit na menucka.
Kupovať základné potraviny bez znaciek a lákavých obalov. Čiže zemiaky, ryža, zelenina, ovocie, mäso, strukoviny, kvalitný proteín, olej, orechy, kvalitná 70+% čokoláda.... Všetko si nachystat, mať pripravené.
Nie som ochotná šetriť na kvalite, kvalitnom jedle, paradoxne je drahšia nekvalita. Reštaurácie a značkové sladkosti, slanosti...
@30katrusa40 mrazené hranolky by som nejedla. Radšej nakrájam zemiaky z vlastnej záhrady
@thirstymonk však Fico a spol sľubovali lacnotu.tak kde je? Aha.zabudli dodať.ze ju zabezpečili u poliakov.😠
Treba sa pytat fica kde maju tie slubovane lacne potraviny. Asi tam, kde konci duha a po lukach sa prehanaju jednorozce.
@janinah Poliaci cez covid stiahli DPH z potravin... Tu stalo 30 vajek 7€ a v polsku som v tom istom čase kupoval za 3,80€.
@mell27 to je tak akurát na mesiac pre rodinu… a potom, že nemyslia na ľudí 😂
@zuzubb007 robila som z mäsom, napíšem ti jedno len k tomu kvalitné sa vyváža von a sem co si preriedia vrátia bordel 😅 takže máš jedno ci SK alebo iné, ja si kupujem od mamininej susedy kuracinu nie z obchodu,, brat robil v poľnohospodárstve a poľský kamión prišiel pre živé kravy, býkov krásne si nechali a ze ostatok sa vozil sem späť, takze sa im to oplatí keď to dokážu tak otočiť
@zuzulka558 Sťažnosti na poľské mäso sú opodstatnené. Poľské mäso na slovensku sú zvratky. Ale čo poliak nezožere a vyhodil by, radšej predá sprostému Slovákovi za 2€/kg. Veď by bol blbý, nie?
@thirstymonk áno ale veľa ľudí tomu nechce veriť, ale aj ak je z Poľska dokážu to oklamať ze SK,, papier znesie
nie na jedle sa podľa mna neda šetriť.Je to strašne drahe ale na jedle neušetrím nič.