Ahojte, máte nejaké dobre typy ako šetriť? Ja proste neviem šetriť peniaze🙁
najprv musis vediet, kolko zarobis a kolko kde minies... na to si to musis zacat zapisovat a sledovat. Potom zistis, ci je to len "rozhadzovacnost", alebo mas prilis maly prijem (navysit prijem) alebo prilis velke vydavky (zkresat vydavky ak sa da)... Nic ine nefunguje...
Rob si rozpocet, na co musis minut (hypo, najom, poistky, potom jedlo, oblecenie a dalsie, menej dolezite vydaje)
Nechodit do obchodov 😂
1.aspoň 1 mesiac si úplne presne pisať vsetky vydavky, každu "kavicku" , podla toho sa pozriet na to, co nie je treba
2.nekupovat blbosti, hotové jedla, donasky, nefajcit, nepit drahy alkohol
3.hned po vyplate odložit pevnu ciastku a v ziadnom pripade na nu nesiahnut
@viestta trvalý mám nadstavený, no keď už nemám na úcte prevádzam si zo sporiaceho a neviem ako sa toho zbaviť
Musíš si vyrátať ci vôbec máš kde šetriť, ak nemáš zbytočne sa frustrujes, lebo máš nereálne očakávania. Ak áno co je navyše hneď po výplate preved aspoň na sporiaci účet až to nechytas
@muchotrafka298 nechodim do obchodov 🙂
no, ak máš z čoho .... tak sa dá
ja si napr. dávam na účet iba časť a druhú si vložím na šetriaci - ale aj ten sa po chvíle vyprázdni, ale nie tak skoro 😉
@barka1 nechodím jest von, nechodim na kávičky, na nič, nefajcim, nepijem, neobjednavam donasky. Odkladať sa snažím no nijako sa neprinútim sa tej čiastky dotknúť a aj tú miniem
@lakebabe šetriť mám kde, zarábam 2500€
@muchotrafka298 ja viem oplieskať peniaze aj z pohodlia postele 😂
Autorka: spočítať si príjmy a výdavky bude základný krok. Čo sa týka výdavkov - každý jeden si poctivo zapisovať po dobu aspoň 3-2-3 mesiacov a potom prehodnotiť, čo z toho si naozaj potrebovala a čo bolo zbytočné. Pri potravinách a drogérii poctivo rozpísať položky.
Ale teraz čítam, že ty budeš asi zas nejaký troll - lebo zarábať 2500€ a vlastne nikam nechodíš, nič nekupuješ a aj tak nevychádzaš s peniazmi - to už je iný level... alebo teda zbytočne vysoká splátka za hypo či leasing...
zarábaš 2500? a neušetríš?
Prvy krok je zanalyzovat si vydavky a zistit, kde minas a nemusis a to je ten priestor na setrenie, prijem ako ulazovatel nestaci, darmo zarobis 2500€, ked 1900€ mas povinne platby (priklad) a zvysok minies 300-400 na stravu a drogeriu a co ja viem co, tak tazko usetris, ak zarobis 2500€ a povinne platby mas 500€ niekde je problem
Nechodíš do obchodov, Ani kávičky, ani donáška. Na čo teda míňaš?
Tak potom si vyrátaj kolko ti ostane po zaplatení účtov a strave a hneď na výplatu to preved inde ja to robím tak
Tak najskôr musíš zistiť kde ti tie peniaze odchádzajú a keď vieš, že máš z čoho šetriť, tak namiesto bežného sporiaceho ich posielaj napr. na investičný, z ktorého ich len tak vybrať/presunúť nevieš…
Napíš si na papier.. .
zárobok 2500€
Výdaje.... napr.plyn, elektrina, mobil, voda, smeti, tankovanie, jedlo, poistka....1200€
Splátka uver napr 500€
Ostane ti 800€
Z toho 500€ odlož, tych sa nedotýkaš, nevyberáš...
A 300 ti ostane na "žitie" celý mesiac...
Takže vlastne nikam nechodíš, nič nekupuješ, doma sedíš na zadku a nemáš ako ušetriť z 2500€? Tak to si potom buď úplne neschopná alebo si myslíš že sme všetky také blbé a zas sa tu niektore pohadaju kvôli tomu, že iné zarábajú viac? Taka téma tu bola aj včera
Pocas toho ako si prave rozbalujem troje nove slnecne okuliare ti dam tuto jednoduchu radu a uolne zadarmo: nekupuj si pi*oviny😀
@sissy27 hypotéku nemám, zdedila som po rodičoch byt v centre Barcelony. Na lavičky a von jest nechodim preto lebo tu je všetko drahé. Na potraviny miniem tak 500€, auto mám zaňho platím len vysokú poistku.Rada upratujem, tak si ku tomu kupujem aj často prostriedky. Oblečenie neobjednával často, no keď sa mi niečo páči si to kúpim. Problem je v tom že keď som bola mala som dostala všetko na čo som si ukázala. Lebo rodičia nemali problem s peniazmi.
@kvietok2012 v barcelone nevyžijem z 300€ na mesiac v tvojich prepočtoch.
@janai1 nie nevieem ušetriť predsav si, to či si myslíš že je to troll alebo nie je tvoj problem, ja mám odlišný problem ,ako ušetriť.Nezaujima ma koľko zarába niekto iný, prioritou som ja.
@really8 Online objednávam často, no vždy sú to veci vo sa využijú.
Ako napriklad?
Tak na čo teda minas?
@janai1 deogeria, kozmetika, kaderník občasné nákupy
Zarabas 2500€, zdedený byt v centre Barcelony, úvery zrejme nemáš, ani muža, deti a neušetris? Teraz píšeš, že drogeria, kozmetika, kaderník, občas nákupy. Tak musíš skresať už len z tohto.
😂😂😂
to prečo si sa prišla posťažovať na slovenské fórum, že nevieš vyžiť v zahraničí? veď pýtaj radu od takých, ktorí sú na tom s výdavkami podobne ako ty. Aký význam má aby ti slovenské ženy radili ako naložiť s financiami, keď platia úplne iné sumy za bývanie a energie?
Ale nenamáhaj sa, teraz už je jasné, že som mala hneď na začiatku pravdu v tom, že toto bude zas nejaká vymyslená chujovina. Ak náhodou nie, tak si proste sprav prehľad príjmov a výdavkov a ak nie si úplne tupá, tak rýchlo zistíš, kde je chyba. Možno proste len málo zarábaš, to je celé.
Nastav si trvaly prikaz na prevod penazi na sporiaci ucet hned ako pride vyplata a kym to nie je naozaj zivelna katastrofa typu, ze umrela pracka tak tie peniaze nevyberaj a gazduj s tym zvyskom co ostal na beznom ucte.