Pred 20timi dňami sme mali bsm ešte nemáme ani rozsudok zo súdu a včera vymenila zamok na spoločnom byte ktorý som jej skoro daroval ma vyplatiť zvyšok hypotéky 31000 eur a mne ma do 120 dní vyplatiť 20 000 eur na účet a zo spoločnej garaze my ma dat svoju polovici ale problém je ten ze ona úver nieje schopná splácať Leo je nezamestnana a tým pádom stále ostanem dlžník ja neviem co mam robiť. Jedna sa o 3.izbovy byť zariadený hodnota 230000. Tri roky som platil sám hypoteku aj nájom za ten byt pričom stále mala do bytu prístup zatkla si tam jednu izbu po rozvode pred dvoma rokmi. Na syna platím 320 eur mesačne tak som súhlasil pri rozvode ani halier niesom nikomu dlžný a stále je niečo zle stále mne ťahajú hypoteku z účtu
@alextonga veď túto otázku tu máš už druhykrat. Stále si majiteľom tak zavolaj kľúčovú službu a byt ti otvoria. Veď keď nemá ona súdne rozhodnutie v ruke stále si majiteľom či?
@matullienka ano len ona byť nechce predať a oháňať sa tým ze bude hypo splácať ale mňa nevedia v banke s toho úveru vybrať tak zle súd rozhodol a v banke súd nezaujima
@matullienka no ak ostane ona dlznik, banka berie do uvahy jej prijem a neviem ci je v sudnom rozhodnuti vyslovene, ze "banka musi odstranit manzela ako spoludlznika" je tam ze uver prebera na seba zena. len na to musi aj mat... zobrat si ineho spoludlznika.
podla mna jedine predat byt. to ze ho ona nechce predat, je sice pekne, ale ked na to papierovo nema, tak jej to v banke neprejde
Idealne a najjednoduchsie riesenie bez sudu je pomoct jej co najskor zohnat dobru robotu... bude ta to stat najmenej nervov s tym celym.
Banka bude prípadný dlh vymyhat od dlžníka na zmluve. Vysporiadanie BSM je pre banku nepodstatné, keďže to je dohoda medzi bývalými manželmi a nie dohoda s bankou. Nájdi si advokáta ak nechce byť predat.
To čo je za xantypu že je ešte v spoločnom byte. Ty platíš hypo a ešte aj zámky vymení. Chce nechce najlepšie predať alebo nech nakluse do práce.
Podstatne otázky sú ešte... Kto je vlastníkom nehnuteľnosti? Kto je dlžníkom v banke? Ak súd rozhodol čoho sa rozhodnutie týka?
@matullienka
Rozvod a súdne rozhodnutie nemení nič na tom, kto je dlžník, môže len meniť pomery pre vzájomné vyporiadanie sa spoludlžníkov.
Z celého toho popisu mi pripadá, ako keby zadávateľ nemal právneho zástupcu a svoje postavenie zhoršil.
@draik takže ak súd určí, že manželka má splatiť úver on ako dlžník nezaniká?
Fuu veru tieto veci sa neoplatí riešiť bez právnika
@matullienka nie celé to zle chápete. Predpokladám z toho co uviedol autor otázky ze vysporiadali si len nehnuteľnosť, ktorá sice spadá do BSM ale dlžníkom na zmluve je len autor otázky. Holt to ze oni si niečo dohodli nemení nič na tom kto je dlžníkom to zmluvy a ma splácať. Súd v rozhodnutí o vysporiadaní BSM ani neurčuje kto ma splácať a podobne záležitosti, len určuje komu patrí majetok. A áno,... Treba si radšej nájsť advokáta keď sa v tom človek vôbec nevyzná.
@nestastna21 to je dosť možné tak v takom prípade chýba, že si nenechali súdne vysporiadať aj záväzky nie len majetok.
@matullienka ani vysporiadanie záväzkov nič nemení. Museli by do toho procesu prizvať banku a to by s akoukoľvek zmenou súhlasiť.
@alextonga no zmier medzi bývali mi manželmi takže zaväzuje len vás. Banka pôjde podľa zmluvy.
chod za pravnikom a podaj navrh na sud aby sa byt predaj a vysvetlis tuto situaciu... to ze tvoja byvalka nechce predat byt bude potom kazdemu uplne jedno
predať byt?