Ahojte. Po kolegyni som našla sáčok s 1 a 2 centovkami s nápisom 3€ 😁😁 kde by som sa toho mohla zbaviť? Okrem NBS tú v meste nemáme.. ja viem že je to prkotina ale je mi ľúto proste peniaze vyvodiť do koša. Doslova 🤣 vedela by som s tým zaplatiť kdesi na pošte za list alebo vložiť do vkladomatu alebo samoobslužnej pokladne?
Ďakujem.
Stále to musí povinne zhltnúť áno?
Este ostava zahranicie-tam normalne 1 a 2centovky funguju...
@vevesh škoda do zahraničia chodím tak 2x do roka do PL a CZ 🤣
Normálne aj v obchode berú
Najlepšie v samoobsluž.v Tescu..bez problémov,nedávno som za malý pohárik tak minula.
Vkladomat na mince má iba ČSOB.
Zdá sa mi že pošta berie aj viac ako povinných 50 kusov mincí, ale musíš ich mať roztriedené a pekne zabalené.
Centy sú stále zákonným platidlom, obchody ich musia prijímať, ale už ich nesmú vydávať. Len prax je taká že predavačka v predajni kde fungujú len na hotovosť mi ich nechcela zobrať že neberie.
aj v Kauflande sa dá v samoobslužnej
Samoobslužné pokladne alebo som robila tak, keď platím v hotovosti, tak sa snažím postupne míňať.
@hugigugin ale beru,uz len do konca tohto roka,kedy bolo urcene prechodne obdobie na ich stiahnutie z obehu...
..najlepsie nahadzat do samoobsluznej pokladne
Samoobsluzna pokladna pomaly po sackoch/poharikoch to tam poodnasat.Hlavne to neskreckovat.
Je to stále platné platidlo. Najjednoduchšie je do samoobslužnej pokladne, 3€ máš nič, minieš rýchlo.
Zobrala mi ich samoobslužná pokladňa v Tescu, ďakujem za pomoc 🙂
Na železničných staniciach v osobných pokladniciach sa potešia, pretože ich ešte podľa zákona musia vydávať a majú problém sa k nim niekedy dostať. Skúste tam zameniť.
@sofinkak ? Veď ak platíš v hotovosti, suma sa zaokrúhľuje práve preto, aby neskončila centami, tak prečo by mali vydávať 1c a 2c, keď k takej situácii ani nemôže dôjsť?
@baboobchod na železničných staniciachstále vydávajú centovky. V lete som si kupovala lístok na vlak, platila som v hotovosti a pani mi vydala 3,23 centov. 🙂 Jednocentovku aj dvojcentovku. Tak isto aj vlani.
normalne s nimi mozes platit, stale sa nimi plati. Je to povinnost obchodnikov ich brat aj ked sa budu napr. v stankoch malych obchododch atd o zem hadzat (budu sa, ja sama som sa pred casom s jednou pani, pochytila ked som jej chcela zaplatit 5centov 2+2+1centovkou...). A do samoobsluznych ich bezne minam (mame prevadzku a musime ich brat, takze ich berieme a dostanu sa ku mne :DDD )
@tarra6 Áno, ja som iba pridala svoju skúsenosť, že je viac možností, kde sa reálne používajú. Aj keď by ich obchody mali reálne zobrať, ak je to v primeranom množstve. Tak aj mne sa stalo, že v malých dedinských potravinách mi ich nechcela zobrať, ani 5 centov v drobných, práve na pošte mi ich vzala.
V každom obchode vám 1 a 2 centovky musia zo zákona zobrať. Takže kľudne kdekoľvek. Vydávať sa nesmú ,brať ich musia
@vevesh Jasne, stale platia, ale len potial, ze sme ich povinni od zakaznikov prijat. Co s nimi potom spravime je vlade uplne jedno. Ano, mozeme vlozit na bankový ucet, lenze poplatok je vyssi ako hodnota minci
Takze ich vyberame z kasy a sypeme do poharov. Na nervy.
Skusim teda naratat a nasypať ich do samoobsluzbnej kasy v Bille. Som zvedava ako to dopadne.
@jarmila2010 není pravda,telekomukace,banky,a finanční instituce je pořád brát musí i po novém roce. Třeba i v stavkove kanceláře
Zaplať v samoobsluznej pokladni