Ahojte,prosim vas,z akeho obdobia sa pocita pn? Ked robim v tom istom zamestnani 5rokov. A teraz by som zostala pn,tak sa mi bude vypocitavat z obdobia od augusta po august alebo za minuly rok?
@suve99 super,takze namiesto 650 budem mat tak 400
@miriam1983 prvé 3 dni je to iba 25% z VZ, ďalšie dni 55% z VZ - prvých 10 kalendárnych dní platí zamestnávateľ, od 11. dňa platí už SP
@suve99 ja viem kolko % sa plati. Potrebujem vediet ci sa vypocitava z poslednych 12mesiacov alebo z minuleho roka.
@miriam1983 ako som písala, VZ z roku 2018
@suve99 aj ked som bola pocas toho minukeho roku par dni pn?
@miriam1983 áno, aj napriek tomu, že si bola v roku 2018 PN
@suve99 ojoj. No pekne. Kvoli 3mesiacom do konca roka mat o 150eur menej :(
nam v robote pocitali pn aj dovolenku za predchadzajuci kvartal priemer.
@petamada kvartal znamena ako?
@petamada to sa pocita platy za 12mesiacov delene 365,nie? Ked kvartal,tak to ako vyratali na den?
spocitas 3 mesiace spolu v hrubom a vydelis 3 za predchadzajuci kvartal, v tomto pripade (april maj jun), vypocitas si sumu na hodinu, a z nej sa ti rata vymeriavaci zaklad aj na dovcu aj na pn. ak budes pn az v oktobri tak kvartal je - jul august sept.
@petamada a sumu na hodinu vypocitam ako?
@petamada a ako zistom ako sa to u nas v praci rata? Ze ci posledny kvartal alebo rok?
@suve99 mozem sa ta este spytat prosim,ked som ten minuly rok bola pn a ten jeden mesiac mala vyplatu 200eur,tak to sa k tomu rata,len to?
@miriam1983 áno, ráta sa HM, ktorá bola vyplatená a boli z nej platené odvody...
@petamada prečo ju zavádzate, v jej prípade rozhodujúce obdobie na určenie denného vymeriavacieho základu bude kalendárny rok, ktorý predchádzal roku, v ktorom vznikol nárok na nemocenskú dávku - čiže VZ pre PN v roku 2019 bude jej príjem za rok 2018.
Dovolenka je platená úplne iným systémom. Vtedy zamestnancovi patrí náhrada mzdy v sume jeho priemerného zárobku dosiahnutého za rozhodujúce obdobie, ktorým je predchádzajúci kalendárny štvrťrok. @miriam1983 riaď sa tým čo napísala @suve99.
@alenah31 dakujem.
@miriam1983 VZ z minulého roka 2018