Dobrý den. Chcem sa spýtať ako sa vám darí ušetriť z výplaty v týchto nie moc dobrých časoch.
Dokopy máme s priateľom príjem okolo 1800€ plus mínus.
Samozrejme máme hypotéku, auto a ďalšie výdavky.
Spravili sme si aj rozpis príjmu a výdavkov, potraviny kupujeme v akcii, nemíňame na zbytočnosti no aj tak ledva ,,vyžijeme” do ďalšej výplaty. Do prace chodím pesi, jedlo si nosím z domu takže nikde nejak nemíňame no aj tak si už nedokážeme skoro nič odložiť. Preto by som sa vas rada spýtala ci máte nejaké rady alebo tipy ako ušetriť ešte viac.
Ďakujem
U mňa osobne bolo dosť výdajov paušálne služby, ktoré som aj tak moc nepouźívala typu Netflix, Spotify, Youtube Premium atď. To si človek povie, že "To je len 5 eur mesačne" ale zrazu je z toho 50.
lepšie ako ušetriť je rovno si odložiť na začiatku bokom na sporiaci účet povedzme 100 eur a už ich teda nebudeš míňať...
@barbi28 cize Vam ostane 800 €, a to je to "nic"? nechapem uplne.
@falbala132 podla mna to mysli tak, ze tych 800 je na nie fixne veci. Cize to, co sa nestrhne samo trvalym prikazom. Tj.strava, drogeria, oblecenie, vybehnutie von, odide pracka, zubar, nejaka poistka raz za cas, ak fajcia tak napr. cigy, konicky a tak...
Rady a tipy úplne nemám, sama sa teraz snažím si robiť poriadky v príjmoch a výdavkoch. Ale najviac peňazí, ktoré sa ani nezdajú, idu v malých nákupoch - veď len tu zmrzka 5 eur (dokopy), veď len tu voda, časopis… a takto za mesiac odíde tých “5” eur viackrát a máš za mesiac riadnu sumu. Mne pomaha robiť si zoznam, čo uvarim v týždni, a na to si nakúpim. Idem väčšinou podľa letáku, čo je v akcii. Takto minam oveľa menej na potraviny, ako keď som chodila do obchodu častejšie a varila, čo mi akurát napadlo. Veľkou položkou sú aj služby spotify…, ktoré tu už boli spomenute.
tak potom treba usetrit z tych 800 eura, 800 eura na 2 osoby na mesiac je az az
aj tak mi z toho vychadza, ze bud kupujete kvalitne drahsie jedlo alebo vela jedla, kotr vyhadzujete alebo davate aj na cigarety + nejake ine somarinky
Hneď odložiť po výplate na "sporiaci účet "
Daj ake mate vydavky, bez vydavkov tazko najdes "diery", kde sa peniaze stracaju.