Ako sa naučiť šetriť?

21. sep 2022

Ahojte.

Ako sa naučiť šetriť a odkladať pravidelne peniaze? Cítim, že je najvyšší čas. Ako to robíte vy? Aký máte systém? Koľko a kde odkladáte?

ivangeline
21. sep 2022

Trvaly prikaz na iny ucet.

paciko9
21. sep 2022

Ja som to robila tak, ze kolko mi ostalo z vyplaty do vyplaty to som odlozila na spotiaci ucet.Teraz som RD, tak dajak sa neda, ale ked mi zvysi,tak presuniem dcerke na sporiaci ucet.

melanta
21. sep 2022

Ako to máme my nenapíšem. Ale keď príde mzda, vyplať všetky povinné platby. Zo zvyšku časť odlož mimo tvoj bežný účet (podľa príjmu a výdavkov si stanov konkrétne percento). A to čo ostane, to si zadeľ na celý mesiac.

wheel
21. sep 2022

Pride vyplata ->1. cast vyplaty okamzite najskor suma na sporiaci ucet. 2. cast vyplaty na poplatky ako energie, hypo atd 3. cast vyplaty co ostane je na bezny zivot

lubina
21. sep 2022

My mame stanovenu pevnu sumu, ktoru kazdy mesiace sporime. Ked pride vyplata, tak rovno odide na iny ucet. Zbytok vyplaty jbezne vydavky v rodine (nakupy potravin, drogeria, energie, pozicka, sport a zaumy pre deti a ine veci), ak ma konci mesiaca este nieco ostane, tak bud odlozime, alebo na dalsi mesiac niekam ideme s detmi na vylet a pod.. Treba si podla prijmu stanovit, kolko chces odlozit a dat si trvaly prikaz na presun na sporiaci ucet, aby si to kazdy mesiac aj usporila....

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
koniarova
21. sep 2022

Záleží,koľko zarobíš. Darmo sa budeš snažiť niečo odložiť,keď ledva prezijes do ďalšej výplaty.

lauriik
21. sep 2022

Odlozim hned ako pride vyplata urcitu cast penazi. Mam to rozdelene tak, ze mam ucet kde mam nasetrene peniaze na to ked nieco odide aby som proste mala volny cash, dalej ucet kde odkladam na dovolenky a dalsie peniaze davam do dlhodobich investicii.

evica17
21. sep 2022

Sprav si tabuľku s povinnými platbami, ako hypo,elektrina,plyn,voda,internet,paušály ,RTVS a neviem čo ešte. Potom daj vaše príjmy,to sú stravné lístky,tvoj a mužov príjem.
A ostane ti nejaká suma, z nej pošli niečo na sporenie, neviem koľko to vyjde, a vydelí si koľko cca na jedlo minies (to čo sporis rataj n také platby ,že napr smeti alebo poistka na dom ktoré sa platia raz ročne, alebo drevo,uhlie ak bývaš v dome, že to musíš šetriť počas roka aby si vyplatila, čiže si tie náklady podelia 12 tímu a toľko musíš ušetriť aby si to dokázala vyatit ak chces aj rezervu tak viac)

zuzzuzi909
21. sep 2022

Najskor si odlozim a az potom minam, platim veci, aby proste som mala istotu, ze kazdy mesiac si odlozim nejaku sumu. Lebo ked to odkladam, tak miniem to skor ako si to dam do prasiatka.

stannkal
21. sep 2022

V prvom rade musíš vedieť koľko a na čo míňaš, to znamená pravidelne si zapisovať všetky výdavky do kategórii. Kým to človek nemá naozaj spočítané tak je to len také hadanie mimo reality. No a potom si na základe toho môžeš vyčleniť sumu ktorú by si chcela kazdy mesiac ušetriť a postupovať tak ako tu už nado mnou písali.

babulkomale
21. sep 2022

Najvyssi cas? Teraz, pri vysokej inflacii? Setrit isto nie, jedine investovat a to dlhodobo.