Baby, ako sa naučiť šetriť? Ja musím furt niečo kupovať 🤦♀️
A pritom by som chcela viac odložiť a mňa furt svrbia prsty.
Stále by som kupovala niečo, stačí mi kľudne aj do obchodu ísť....
@janetinka27 vôbec nie, je mi jedno čo. Hlavne obchod, alebo synovi oblecenie a ked uz nemám čo tak si zmyslim ze mi treba väčšiu kabelku ( nie netreba mi ) 😔
ked ti nezalezi, co kupujes, potom sa musis zacat tomu cielene vyhybat. urob si zoznam do obchodu, cez net sa snaz nekupovat,odinstaluj si aplikacie ak mas
@janetinka27 mam len About you. Väčšinou normálne kupujem cez net .
Ved vyhýbať sa tomu nedá, lebo vždy dačo "treba "
Nieco mi napadne a už nedám tomu pokoj.
dolezita bude pevna vola,pripadne sa o tom zver niekomu blizkemu. mozno si neporadis sama. alebo sa dohodni s manzelom,ze kupovat budete spolocne,teda on ti to odsuhlasi atd
@janetinka27 ved on mi odsuhlasi všetko 🤣🤣
Jeho odpoveď je - kúp si ( kúp) 😃😃
potrebujes teda dalsiu podporu 😀 co ta bude brzdit v nakupovani
Skús prejsť na minimalizmus-v obliekani seba a aj domácnosti...je to ľahký pocit, kedy máš veci, ktoré nosis a potrebujes, ostatné darujes, predas a novú vec kúpiš len keď treba
Kľudne sa obrat na psychoga. Nutkave nakupovanie sa dá riesit
Kupuj menej casto a pekne kusky. To uz asi ani nemozes mat radost z kupy nieco pekneho, ked shopujes stale. Daj si ciele, ze chces odkladat a investovat do niecoho vacsieho - nova kuchyna, auto,..., ze chces zvysit zeleznu rezervu a nie handry a somariny. Cim viac veci clovek ma, ani ich nestiha pouzivat a nakoniec aj tak zostane pri par oblubenych kuskoch a 70% lezi nepouzivane.
Precitaj si diskusie, ako dopadli kocky po rozvode, alebo ked stratili partnera. Ked ti potom budu chybat peniaze, tak si povies kolko penazi ja truba som vyhodila zbytocne na handry a veci, ktore som ani nenosila a nepouzivala. A teraz nemam na najom, ani na jedlo.
zájdi za psychológom, to je závislosť, vážne
@liljana ale to skôr pre syna, lebo rastie, rastie a vždy mu niečo treba, alebo sú zľavy 🤦♀️🤣 a keď už naozaj nemám čo, tak vymýšľam s kabelkou ktorú fakt nepotrebujem a mam jeden batoh a nosím ho celoročne,
Šetríme na dom a ani to mi nepomáha a viem ,ze by to šlo rýchlejšie keby sa neminalo zbytočne.
Ako na to? Kartu dat manzelovi a vyclenit si peniaze na tyzdeň. Tak ako vreckove detom. Prisne dodrziavat. Ak nebuds mat kartu vyhnes sa zbytocnemu nakupovaniu. A ak bude v penazenke len 20 € - tak co si dnes za to kupis? Akurat tak chlieb kusok sunky a dve paradajky🤣 - na prezitie
Odložím hneď na šetrenie, aj keď mi príde väčšia suma tak to dám hneď na vedľajší šetriaci účet. Toto mi jedniné funguje, keď nemám na účte 😂
@zuzinka888 môj muž je ako Matovic 🤣🤣
Kartu aj tak k nákupu cez net nepotrebujem všetko platím cez app .
No za 20e by som toho veru veľa nenakupila.
@gabika128 tiez hneď odkladám na iný účet,no viem ze by sa dalo aj viac odložiť.
Ďakujem všetkým , skúsim sa nejak ovládať 🙏🙏🍀
Keď je to závislosť, tak áno. Pretože je to závislosť rovnaká ako gemlerstvo alebo fet
@viestta chápem, ale ako rozoznať ci je to už závislosť a riešiť ju s takouto formou alebo len neviem šetriť a som marnotratna 😆
Som tiez marnotratna a nie som chora.Rada si spravim radost.
Ty vieš ci máš problém s tým skončiť alebo nie.
Ze ako Matovič🤣🤣🤣🤣🤣😂tak to potom setrit nemusis. Tan sa € len tak sypu. Aj jeho vnucata su uz zabezbečene.
@viestta práve som na to prišla ze mám problém 😑
Zas ma svrbenie prsty a "prišla" som skoro o 90e. Viem išlo to na dobrú vec aspoň to ma ukludnuje .
@zuzinka888 🤣🤣 no moje vnúčatá ešte zabezpečené nie sú, aj keď ešte nemám žiadne vnucatko. 😊
*svrbeli prsty...
áno, je to závislosť ako každá iná, nie si marnotratná, nevieš si povedať NIE a kupuješ všetko potrebné i nepotrebné, Psychológ nie je strašiak,
Buď si nezrelá osoba, ktorá sa nevie ovládať a určiť si sama sebe hranice, ktoré ma logicky zdôvodnené alebo si fakt závislá. Škoda tu drať prsty, ešte ti to príde smiešne, že sa nevieš kontrolovať, to je skôr do plaču.
je mozne,ze si zavisla.nakupovanie ti prinasa kratky pocit uspokojenia. ten pocit potom stale potrebujes. je pre teba dolezite,co nakupujes? alebo je dolezitejsie samotne nakupovanie?