Ako sa dotknú zmeny v odvodoch sociálnych dávok?

maznacik007
7. apr 2011

Bola predstavena odvodova a danova reforma... podla tych prepoctov sa prijem pri dvoch pracujucich sice mierne navysi o par eur.. ale ked som si pozerala tie prepocty tak ma zarazilo ze sa prudko znizila suma odvodov najma toho socialneho a prudko sa zvysili dane. Mna zaujima ako sa prejavi ten nizsii odvod teda ten socialny... ako sa budu po novom vyratavat PN, OCR, materske ostane este aj podpora v nezamestnanosti? ... z akeho vymeriavacieho zakladu.. atd...

anib
8. apr 2011

@maznacik007 to by veru zaujímalo aj mna, toto som vsak nasla na stranke pravdy: Myslím, že dobré časy .... pomaly ale iste končia. 😒
Superhrubá mzda má byť vstupnou bránou pre oveľa drastickejšie zmeny sociálneho systému a presunu peňazí medzi štátom a občanom, ktorú predstavuje odvodový bonus. Jeho podstatou je zrušenie doterajšieho modelu sociálnych funkcií štátu v podobe zabezpečenia príjmu počas choroby, nezamestnanosti a sociálnej odkázanosti.

Táto novozriadená mzda má vytvoriť základ pre odvodový bonus, ktorý bude znamenať zrušenie nemocenského a úrazového poistenia, poistenia v nezamestnanosti, rodinných prídavkov a niektorých ďalších príspevkov a dávok určených občanom: Tie sa majú nahradiť výrazne nižšou štátnou dávkou (185 eur), ktorá by podliehala rovnako ako iné príjmy dani aj odvodom.