zdravím, prosim Vas, ako zrusit platbu kartou? da sa to cez internet banking? robila som objednavku z eshopu a zaplatila kartou, avsak chcem to zrusit. platba z uctu este neodisla, keďže je víkend a chcela by som ju zrusit, len neviem ci je to mozne. objednávku som zrusila, len sa chcem vyhnut tomu, aby sa mi paltba zajtra odpísala a potom budem cakat 14 dni na vratenie. dakujem
Platba sa ti pravdepodobne zuctuje zajtra. Ak si objednavku zrusila tak ti asi peniaze vratia? Co je to za eshop?
@dr_smajlik no urcite ze nie je 🤦♀️ pkatba caka v cakajucich , alebi na spracivanie... zavisi od banky. Mala by sa dat zrusit
@eeffka nebudem sa hádať,už mesiac nepracujem v banke, ešte pred mesiacom bola platba kartou na internete tzv.online platbou, zúčtovaná okamžite. Je rozdiel medzi online platbou kartou a platbou kartou cez pos terminal v kamennom obchode.preto som sa to autorky pýtala.
Takže pokiaľ máš inú info,rada sa poučím, pre mňa proste stále platí,že ak platba prebehla korektne a bolo dokončené po presmerovaní z 3D secure brány presmerovanie na stránku predajcu,platba mala byť zúčtovaná.
Máš skúsenosť,že platba kartou online prebehla až nasledujúci deň?
@dr_smajlik ze nasledujuci 🤣 csob 3-4dni
@zoro9836 áno ak nemáš okamžité notifikácie tak to v pohyboch neuvidíš,tam to naozaj môže nabehnúť aj o 3 či 4 dni,keď sa platba priradí.
Pozor nemýl si prevod a platbu kartou. Prevod medzi bankami odíde do 1 pracovného dňa. Okamžité platby majú zatiaľ len vub,slsp a tatra a prebehnú prakticky okamžite.je to ale prevod cez banking z účtu na účet.autorka rieši platbu kartou,pochopila aom to tak že zadávala číslo karty
@eeffka ale z účtu odpíše hneď,v pohyboch uvidíš až nasledujúce dni
Ja mam slsp, a aj ked som mala platbu v cakajucich tak sa zrusit nedala, ani cez IB ,volala som aj na infolinku ...kazali mi čakať a podat reklamáciu za poplatok 10€,alebo kontaktovať obchod a vyziadat si platbu naspat 🤷♀️
platba kartou sa neda nijako zrusit, ani banka ti to nezrusi, ani keby islo o podvod to nikto nezrusi
@nikka055 prosím môžem vedieť ci si to nakoniec reklamoval a ako to dopadlo? Ja som včera spravila platbu kartou cez podvodný portál, volala som s bankou, že vedia kartu zablokovať aby neodišli ďalšie peniaze aké inak nič. Ze musím mať z portálu posomne že peniaze neprijmu že vtedy to vedia žiadať peniaze od nich naspäť a možno sa ku mne ešte naspäť dostanú. Reklamáciu nespomínal, iba ak sa nedala služba. Ja som však zaplatila za lístky ba koncert cez viagogo, termín je až v máji. Je to však podvod a žiadny koncert skupiny ktorú som kupila nebude a zároveň mi z účtu strhli viac ako bolo na portáli. Preto som chcela vedieť, či môžem vôbec riešiť reklamáciu v mojom prípade...mam slsp. Ďakujem za odp.
@pataja no ja som iba omylom zaplatila fakturu za mobil 2x, reklamácia sa mi neoplatila kedze je za poplatok ... operator peniaze vratit nechcel ,lebo by to bolo zdlhave...ale v podstate neutpela som ziadnu skodu lebo som bola u operatora v pluse tak som dalsi mesiac neplatila za pausal nic ....velmi som ti nepomohla 🤷♀️🙄
Platba kartou je okamžitá.ak ti neodišla z účtu,buď si nedokončila úhradu alebo išlo o prevod z účtu. akú máš banku?