Neviete mi poradiť ako najrýchlejšie splatim dlh? Splácam po 166 z home Credit ale za 2 roky mam splatenie len 400 euro a mam to na 7 rokov. Premyslam ten dlh preniesť do normálnej banky. Neviete poradiť? Viem dat bokom cca 150€
@cocolino234 splátku mam 166€ mesačne a za 2 roky mam splatenie iba 400 euro
Tak nech počítam, ako pocitam... Platíš dva roky MESAČNE po 166 eur a máš zaplatených len 400 eur?
Niekde je chyba, a dosť veľká
Kolko mas celkovo splatit?urcite zobrat rozumny uver a splatit to.Pekne si sa zamotala:(
@cocolino234 Lebo tam sa splaca vecsia cast ide na urok a lan malicko ide realne z dlhu toto iste ma kamoska a ked posle 50 tak ide 20 na dlh a 30 na uroky ak by poslala 80 tak ide 30 na dlh a 50 na uroky, tieto pozicky su fakt hrozne, jej pomohlo ze brala vtedy uved z banky kde jej banka dokonca dala extra na tu pozicku aby to splatila a uz plati len do banky. dokonca to bola podmienka banky, ze jej daju aj peniaze extra ale musi vyplatit homeCredit
@autorka ak správne kalkulujem, tak to nevychádza. Ako je to možné? veď každé isté obdobie platíš časť úroku a časť istiny a tvorí to celok, ktorý máš splatiť. Ako je možné, že z 3984€ (166x24 mesiacov) ti uznali len 400e? to v tom nie je moc jasno
@lilinka126 tomu samozrejme rozumiem ale vieš aká časť by musela ísť z tých 166€ na úrok aby to bolo za 24 mesiacov 400€? necelých 20€ a nech mi nikto nehovorí, že má 70-80% úrok 😀🧐
Home credit ani nikto iný takéto úroky nema...ak sa nemylim (ak ano, opravte ma), davno tieto úžernícke úročenia sú zakázané..preto tu skoncili aj Provident a im podobne firmy
A je to splátkova karta? Lebo ak z nej opakovane vyberáš, tak to sedi....
@cocolino234 určite nehovorí úplnú pravdu - pes bude zakopaný úplne inde. @basska_b ide o home credit - to akú majú úrokovú sadzbu majú aj na nete - viac dať nemôžu. Nech počítam ako počítam - neexistuje, aby ak spláca pravidelne 2 roky po 166€/mesačne bol dlh vyplatený len v sume 400€. Taký úrok nemá ani najhoršia nebankovka
@cocolino234 zo 4tisic ani najvacsi uzernik nevezme 3600€...blbost....tam bude niekde inde problem
S homecredit mala som tu česť, nikdy viac.
To je najhoršie co môže byt majú neskutočne úroky.
Napíš mi správu niečo ti poradim
Chod do banky a skus sa s nimi porozpravat. Normalne a na rovinu, oni vidia ci to splacas pravidelne, ci ti chodi prijem. Mali by ti urobit ponuku a rozhodne by ten urok mal byt mensi ako z nebankovky. Ak ti to banka neschvali tak to splatis za tych 7 rokov v homeCredit. Mas predsa podpisanu zmluvu s nimi ze tieto splatky ti za 7 rokov splatia dlh.
Si si ista, ze si vsetky udaje uviedla spravne? Ak ano, tak ako si mohla podpisat pozicku na 4000€, kde vratis naspat necelych 14000€ ? 😃 Nieco tu nehra, takyto urok som jakziv nevidela
Nezabúdaj ani na to ze keď od homecreditu pôjdeš preč ze určite v podmienkach budeš mat aj zmluvnú pokutu, no pokiaľ máš takéto úroky tak si zisti aj koľko by bola ta zmluvná pokuta
To nebude homecredit tam aj po splatke väčšina zostane a nejde na úroky oni majú úrokovú sadzbu do 22 percent a dá sa splácať aj 52 dní bezúročné
Nie je to náhodou revolvingovy úver? To by dávalo zmysel. Ak áno,netreba tie "splatené" peniaze čerpať späť,ale nechať tam a ideálne šetriť aj popri Tom a vyplatiť to jednorázovo.
Suma bola 8800 k dnešnému dňu je splatenie iba 8000. A je to konsolidácia. Strašne veľa platím a za nič slsp mi ponúkla splatiť to ale keď už dva roky mam neviem tým sa mi natiahne znova splácať na 7 rokov.
Autorka napíš mi ak chceš, mala som skúsenosť osobnú s leasingom z homecreditu možno ti budem vedieť poradiť nieco
Najprv si pisala, ze 400 mas splatene, ale ved z 8800 ti ostava 8000, cize 800 mas splatene.
Nenanutili ti este nejake extra poistenie uveru? Ale aj tak to je divne
@noami12 píšem ss
Ono to tak ale je. Ak si človek zoberie takýto úver, tak zo začiatku pri ňom z mesačnej splátky tvoria prevažnú časť úroky a menšiu časť tvorí samotná istina. Preto ak sa človek rozhodne od nich odísť, preniesť úver inde, tak to pre neho po pár rokoch už nie je výhodné, nakoľko v tom čase už spláca viac z istiny, nakoľko z úrokov im už väčšinu splatil.
@autorka nechápem len ja? 😀 splácaš "po 166" myslíš tým, po 166€/obdobie alebo čo tým myslíš? koľko splácaš mesačne? najlepšie riešenie je popri splátkach mesačne odkladať a každé 3-5 mesiacov zaplatiť mimoriadnu splátku z tých našetrených.