Ako rýchlo schvália hypo?

len_nig
7. dec 2019

Ahojte, predávam byt a kupci budú žiadať o hypo hneď na začiatku januára. Podľa Vašich skúsenosti ako rychlo budeme mať peniaze z banky?

izy1661
7. dec 2019

My sme žiadali v septembri a v októbri už boli aj peniaze vyplatene 🙂 Ale bolo to už pred dvoma rokmi a riešila to za nás naša fin. poradkyna, takže neviem, či sa to da považovať za súčasný štandard

len_nig
autor
7. dec 2019

@izy1661 ešte som zabudla dodať, že budú žiadať v SLSP 😊

izy1661
7. dec 2019

@len_nig presne odtiaľ máme my 🙂

janulla77
7. dec 2019

@len_nig no tak to bude otázne mali by si požiadať ešte teraz od januára sa majú zas hypo a úvery sprísniť.... Už to nebude také ľahké ....

len_nig
autor
7. dec 2019

@janulla77 to ja už neovplyvnim, rieši im to poradkyňa

janulla77
7. dec 2019

@len_nig tak ja si myslím že im neako pomôže... Nám nabehli peniaze do cca 2 týždňov

len_nig
autor
7. dec 2019

@janulla77 ďakujem za info, snáď to prebehne rýchlo a bez problémov 😊

timilv
7. dec 2019

My sme pred rokom predávali byt a chalan čo ho kupoval mal úver zo SLSP. Strašne sa to naťahovalo, lebo oni posielali v tej dobe svojich znalocov na ohodnotenie nehnuteľnosti a vypracovanie znaleckého posudku... Ale to podľa mňa záleží aj od mesta a od toho s koľkými znalcami tam spolupracujú. My sme čakali fakt dlho, prekročili aj dobu ktorá bola v rezervačej zmluve a keby chceme, chalanovi by podľa zákona prepadla rezervačná záloha a my sme mohli predať byt inému...

saskia_98
7. dec 2019

My sme teraz brali hypo na byt v slsp a 2 tyzdne kym nabehli peniaze. Ale my sme zas male mesto a znalkyna nemala vela roboty, cize sa to nenatahovalo.

martina1201
7. dec 2019

Ahoj, tiež som toho názoru, že by to mali riešiť čím skôr. Nie na začiatku januára. Minimálne vybaviť si ohodnotenie nehnuteľnosti a podať žiadosť. Nie všetci poradcovia vedia čo a ako bude od januára.