Moji starí rodičia postavili pre svojich dvoch synov veľký poschodový dvojdom. Všetko máme oddelené ale iba jeden septik. Tu dochádza ku kameňu úrazu.
V našej časti domu býva mama a brat ktorý je rozvedený, na poschodí ktorý má samostatný vchod bývam s 2deťmi manžel zomrel. V druhej časti býva na prízemí býva teta sama, na poschodí sesternica s manželom a 2deti. Kým žili naši otcovia všetky výdavky si delili Napoli, resp jeden vývoz platil jeden druhý vývoz ten druhý z bratov. Ok kedy zomreli oni stále vymýšľajú nechcú pláž ani tretinu. Ako podľa vás rozdeliť výdavky spravodlivo?
rozdeliť to počtom všetkých osôb
Veď tam žijú 5, aj tam 5, ak dobre počítam. Tak polovica je spravodlivá. Čo sa im nepáči, prečo tretinu?
Ak dobre pocitam, je vas na kazdej casti 5 ludi? A na kazdej casti dve deti? Tak nie je co riesit, sla by som na polovicu
Prečo nechcú platiť?
@andrea_82 aj studne aj vodomer. Ale oni veľa polievajú trávnik. Ani len srnky netušia z ktorej vody
Tak potom uz len osadit druhu zumpu a oddelit aj to.
@januska12323 dôvodu do vždy nájdu, počet členov domácnosti, nemajú peniaze a pod. Septik je na našej strane.
@luliu nie je každý furt doma, sesternica robí opatrovateľku v Rakúsku, deti sú už dospelé niekedy sú doma inokedy nie, aj moje je jedno dospelé a jedno o rok 18
@andrea_82 to by si museli dať oni na vlastný pozemok ale na to tiež povedala sesternica že nemá peniaze
Odďaľujú objednávku vývozu, lebo vedia že keď bude septik plný bude smrad a bordel na na našej strane, som doma opatrujem mamu aj brata mne to bude vadiť a objednám vývoz a majú po probléme
stačí kúpiť vodomer na hadicu ktorou polievajú a čísla nepustia 🤷♀️
Zapchaj im vtok do septiku, budú im v halzoch bublať hovná, tak potom sa možno uvedomia.
Ak nie je dohoda možná (rozdelenie na počet ľudí) treba zakroxit razantne. Písomne im oznámiť dokedy si majú urobiť vlastný ak sa nechcú podieľať na nákladoch a potom ich odstavite
To čo sú za výhovorky, ze nemaju peniaze. Ved keby zili niekde v bytovke, tiez by museli platit energie. Nikoho nezaujima ci mas alebo nemas peniaze. Mne by bolo blbe , aby museli ludia za mna nieco platit. Povedz im, ze bud daju polovicu na naklady , alebo ich odpojis a nech si to riesia potom ako chcu
Ach jaj, to bude ťažšie a ťažšie. Ako sa chcete dohodnúť ak napríklad začne zatekať strecha? Alebo bude treba zatepľovať? To je presne ten kameň úrazu, prečo by som nikdy nechcel ísť bývať do dvojdomu. Nevidím iné východisko ako, že si sadnete a podpíšete si normálne nejakú dohodu, podobne ako v bytovke aby bolo jasné kto, kedy a ako platí, alebo skončíte z oddelenými septikmi.
@lenuska9999 jej manžel robí len občas, dvadsať rokov počúvame ako je veľmi chorý, takže príjem má iba ona a teta dôchodok. Keď som im dala ultimátum tak teta si počkala kým nebudem doma a šla vyplakávať mojej 88r mamke a nakoniec mamka zaplatila ich polku z vlastných peňazí.Dozvedela som sa to iba náhodou.
To su ale prizivnici
si robíš srandu, že tam takto bývate. Veď to musí byť niečo strašné. Toľko ľudí závislých na dome po prarodičoch. Všetci neschopní si zaobstarať vlastné bývanie. Nebývala by som tam ani zadarmo
@sasa1310 sorry som sama, vdova, musím živiť aj deti ktoré študujú. Síce som zdedila 1/3 po otcovi ale potom som odkúpila podiel od sestry a brata. Dala som vymeniť strechu aj okná.
Ak si chcela do mňa rýpnuť dúfam že už máš lepší deň
áno viem, že si vdova. Nemyslela som len teba. Myslela som všetkých, čo tam žijú. S manželom ste tiež niekde hádam bývali. Ako prepáč, ale tvoj brat, mama, ty s rodinou, teta, sesternica s rodinou. Všetci v dome po starých rodičov. Čiže zo všetkých len starí rodičia si obstarali bývanie. Nerýpem, len mi to príde veľmi zvláštne a nepochopiteľné. A teda sa divím, že sa vadíte len kvôli septiku
Ja by som ten septik riesila takto:
100 euro je septik napriklad, vas je 10. Taze 10 euro na hlavu a bodka.
@andrea_82 no nepríde mi to normálne. Už len keď bude chcieť niekto odísť bývať inde a bude chcieť predať svoju časť, tak nepredstaviteľné. a čo sa týka potom neskôr dedenia po autorke a zasa deti jej brata a sesternice budú vlastníkmi. čiže namiesto 10 vlastníkov bude 20 vlastníkov. no sodoma gomora
@sasa1310 brat nemá deti aj keby mal už som písala že som odkúpila podiel súrodencov. Mm mal byt ale tam býva jeho dcéra z prvého manželstva. Kým manžel žil mal služobný byť podľa toho kde v rámci SR pracoval,tam sme žili. Potom sme už bývali tu. Moji starí rodičia tu nikdy nebývali nie je to ich dom.
veď v poriadku. Ja len, že časom ešte budete mať problémov nad hlavu
Ako mate riesenu vodu? Mate vodovod alebo studnu? Podla vodomeru by sa dalo vyratat, kto minul kolko vody a tak preratat vyvoz odpadu - stocne.