Neviem si už dať rady. Tento rok som bola 2 týždne na OČR, manžel 5 týždňov. A to som často pracovala popri deťoch, čiže reálne ešte + - 3 týždne. Babky dedkovia nemôžu pomôcť, hľadala som aj opatrovateľku ale nikto mi neodpísal (TN kraj). Ako to riešite vy? Je mi zle aj z toho, čo bude cez letné prázdniny :/
Napis konkretne mesto/dedinu. Urcite su tu mamicky alebo babicky, ktore rady postrazia za financnu odmenu.
ked treba, tak som ocr. Neriesim ako dlho. Tolko kolko je treba. Raz tyzden, raz par dni, inokedy 2 tyzdne v kuse. A?
Chore decka predsa nezavesim len tak na luster.
@marci77 myslela som rok 2022, som zabudla, že už je 2023😊 no práveže chorí boli asi 2 týždne, ostatné dni boli doma kvôli zavretej škôlke kvôli nízkemu počtu detí. No je to nepríjemne veľmi, človek nechce prísť o prácu, manželovi to trochu viac tolerujú, no ktovie dokedy.
Takú prácu ešte nevymysleli.aby som ju uprednostnila pred mojimi deťmi.
Problémom je aj odvetvie, v ktorom pracujem = zamestnávatelia si zisťujú referencie. Keď ma vyhodia kvôli OČR, pri hľadaní novej prace na to narazím😒
@kornelies ďakujem za tip 😊aj 4 hodiny denne by stačili a kludne aj u nás: Potvorice, Brunovce, Horná Streda
No u nás bol manžel vždy na home Office a povolali sme cez pol republiky starkých na výpomoc 🤷 prípadne keď tu bola tak babka strážila. Ja som bola na OČR iba raz kvôli kiahnam lebo tie muž nemal tak aby ich nedostal. Inak si ja nemôžem moc OČR v mojej práci dovoliť
Ja som na OCR kazdy mesiac.. takze to mas z mojho pohladu super. Co by som za to dala 🤣
V lete som to riesila sukromnou skolkou kde ju vzali na par tyzdnov.
Neuraz sa, to len toľko? 😁 Moja dcéra je z každého mesiaca minimálne týždeň doma. Aktuálne nechodí od polovice októbra. Je to masaker, som šťastná,že ešte nejakú robotu vôbec mám ☺️
Dva tyzdne ocr mi pride v poriadku. Ja som za rok 2022 bola doma na ocr 5 dni ale robim az od jula. Cize keby mi to vyslo, ze za rok budem 10 tak som stastna ako blcha 😂 A moj muz tiez teda strazi deti ked su chore lebo on je HO ale niekedy sa proste neda 🤷🏼♀️
@slniecko66
@fiafia a čo vám na to v práci hovoria? Netlačia na vás, že si to máte poriešiť “inak”? Lebo každý mesiac vyť týždeň doma, to by som fakt asi mala strach. Už za 2 týždne sa na mna škaredo pozerali.
A to si taka nezastupitelna? No jednoducho ked je dieta chore, ty alebo manzel musite byt s nim, to sa adi inak neda poriesit. A teda zamestnavatel a kolegovia zasupovat. Aj u nas je to tak, ze ked je niektora doma s dietatom alebo je chora, potiahneme... Raz jedna, raz druha....
@martinkatinka nie nezastupiteľná, ale mame toľko prace, že je to fakt cítiť keď niekto vypadne. A žiaľ jediná matka v kolektíve 😅 tak si predstav to pochopenie z ich strany
@martinkatinka no a pochopiteľne sú potom nadriadení z toho rozciteni, že sa nestíha
Ja pracujem vo velkej firme.. je nas vela. Tiez som sa velmi bala na zaciatku ked som nastupila po materskej. A aj teraz sa bojim.. ale co narobim? Nic.
Skor kolegovia pozeraju, ze zasa je chora? .. :(
Ja som niekedy tyzden.. niekedy 2 tyzdne doma ako sa prelieci.
Nastupi do skolky zdrava a za mesiac zasa ochorie a takto dokola. Uz je to vyse roka.. som zvedava co bude tento rok.
Musela som si zmeniť prácu,skrátiť úväzok,zísť z vedúcej pozície.....lebo deti.
Je mi niekedy smutno,že mi ušli isté kariérne možnosti,keďže kolegovia sa nemuseli utlmovat,ale zase neľutujem. Deti odrastu a bude lepšie.
Je to na tebe,čo v živote chces.
Pre mňa deti boli prioritou,lebo rodina nijaká. A stráženie kamoškami a kadekym je viac sľub,ako realita.
No a cudzí ľudia pri chorých deťom,to tiež nie.
nuž jedine nájsť si niekoho kto bude s dieťaťom ak bude choré - čiže prvý deň poriašiš priepustku a potom opatrovateľku - treba si nájsť externú študentku alebo čipernú dôchodkyňu - tam toho veľa nevymyslíš....samozrejme prestriedať sa ty s mužom a zapojiť aj rodinu.....
Mám šťastie na kolegov, vedúceho. Chápu to,no robota ma vždy počká. Niesom samozrejme vždy doma ja , dakedy je muž s nou, dakedy pomôžu stari rodičia ale je to aj tak veľmi náročné a samozrejme sa preto aj dosť hádame,lebo gro starostlivosti je na mne a nemôžme vynechať tu finančnú stránku keďže ocr je dost cítiť na výplate.
@janinah to je super toto 🙂
ja mam z tohto uz take nervy, a som vo veducej pozicii a stale chybam, je to strasne :(
Teraz sme vsetci chori uz od vianoc a bojim sa, ze to nezmizne do 9. 1. ...
Inak ako pozerám máte väčšina skvelých zamestnávateľov 😊 môj bývalý zamestnávateľ toto netoleroval, kolegyňu za časté OČR prepustil. My sme síce boli malička firma, takže možno to bolo spôsobené aj tým.
myslite asi minuly rok, rok 2022?
ci skolsky rok?
no je to problem, velka chorobnost deti je teraz, aj kvalitne bacily su v obehu😅 .....asi iba tou ocr sa to da vyriesit, aj ked kolegovia asi zazeraju, ale co uz, inak sa to asi neda
zhanat opatrovatelku k chorym detom je narocne
deti su v skolkarskom veku?