Ahojte, potrebovala by som poradiť ohľadom daňového priznania. Pracovala som vo firme od júla 2022 do novembra 2024 (vrátane) a od decembra som na úrade práce. Z bývalej práce mi prišiel taký zelený papier Potvrdenie o zdaniteľných prijmoch fyzickej osoby. Mám si vypýtať z úradu práce nejaké potvrdenie že som tam evidovaná od decembra alebo nejaké špeciálne potvrdenie ktoré treba k daňovému? Som z toho jeleň a niektorí mi tvrdia ze ja si daňové nemusím dávať a iní hovoria ze áno. Ďakujem za každú odpoveď
A ano, treba si urobiť daňové priznanie, ak si mala teda na to prijem
Neviem, kto su ti, co ti tvrdia, ze treba alebo netreba podat danove priznanie, a preco sa radsej nepozries na relevantny zdroj, napriklad web Financnej spravy, kde zistíš, ze ak si zarobila viac ako 2 823 a nejake drobne eur, mas povinnost si vysporiadat dane. Kedze zamestnavatela si o to nepoziadala, lebo ti prislo potvrdenie, musis si to vyriesit sama a podat danove priznanie
Potvrdenie z úradu práce nepotrebuješ. Ako príloha k daňovému priznaniu ti postačí to potvrdenie z práce , pripadne rodné listy ak máš deti a chceš si uplatniť daňový bonus. Ak si s tým nevieš pomôcť sama , ozvi sa mi do správy.
Ďakujem pekne všetkým za odpovede
Nie netreba, nie je to povinná príloha k DP.