Ako prísne je vydávanie kreditnej karty?

peter1peter9
24. máj 2023

Zdravím , chcem sa opýtať na kreditnú kartu. Ako prísne je vydávanie karty ? Rozprávame sa o úverovom rámci tak 500 max 1000 €. Pýtam sa preto lebo mám záznam v registri ( maličký, zabudol som na mesačne poplatky účtu ktorý nepoužívam a išiel som do nepovoleného prečerpania asi na týždeň , hneď ako som si to uvedomil som to splatil ) Bol by toto problém ? Ak nie vie mi niekto zo skúsenosti poradiť kde najľahšie vybavím kartu ? Myslím čo najmenej vybavovaciek . Viem že niektoré banky už fungujú viacmenej online , tak práve niečo také myslím( ak by sa dalo bez potreby ísť na pobočku , alebo aspoň bez dokladovania príjmu ,keďže viem že si to vedia zistiť zo sociálky ) ďakujem .

vulka
24. máj 2023

@peter1peter9 Kreditku Ti dá ktorékoľvek banka. Ale je to najhoršia forma úveru. Úrok na úrovni 20%.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
milanemila
24. máj 2023

@peter1peter9 ak mas na kreditku “narok” tak ti ju banka sama tlaci, napriklad ked otvorim internet banking (CSOB) mam tam ponuky na kreditku, spotrebak aj investovanie. Kreditka je uverovy produkt a schvaluje sa pri nej uverovy ramec, takze ak mas zaznam v uveromo registry nemyslim si, ze ti kreditku daju. Isla by som do banky kde mas vedeny aj ucet, tam vidia ake tam mas obraty a aky mas prijem, cize najskor tam ti nieco ponuknu ak vobec.

hipuska
24. máj 2023

@mamula20 mne povedali, že kreditnú iba osobne. Nedá sa on-line. Ale súhlas, zavolaj si na infolinku alebo choď rovno do banky s OP

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viera27
24. máj 2023

@peter1peter9 na kreditku v banke musis mat nastavene limity,tzn. bud ti chodi na ucet vyplata,alebo zdokladujes prijem. Z toho uvidia uverovy ramec,kedze kreditka je uver. A ano,kontroluje sa aj uverovy register,avsak kazda banka ma vlastne nastavenia. Tam skor sa berie exekucny flag, fraud flag,nie omeskanie par eur na tyzden.

niekto2hy
24. máj 2023

@vulka Lenze ked chce cestovat do zahranicia,na niektore platby a sluzby potrebuje kraditnu kartu.

wade
24. máj 2023

Kreditku nepotrebujes kvoli uveru (su tam hrozne urokove miery), ale primarne kvoli cestovaniu. Mam 3 kreditky, kvoli vyberom z bankomatov v krajinach kde nie je EURO, platbam v cudzich menach, cestovnemu poisteniu, vstupu do letiskovych salonikov. Vyborny produkt, len ho treba kazdy mesiac vyrovnat na 0. Ak mas zaznam v uverovom registri, moze to byt problem. Urcite sa to preveruje. Kontaktuj svoju banku, ale ak mas s nimi dlhsiu hitoriu, nemusi to byt problem.

simonah73
24. máj 2023

ja mam napr kreditku naviazanu na paypal, inak je nejako velmi nevyuzivam, len tam kde platim cez paypal. ak ju chces ale aby si z nej vyberal peniaze v hotovosti, tak to urcite nedoporucujem, lebo sa Ti tam hned od vyberu rataju uroky. inak sa uroky rataju az ked Ti pride vypis, ze co mas zaplatit a rataju sa len zo sumy, ktoru nezaplatis, kedze tam mas moznost zaplatit aj minimalnu splatku a nie plnu sumu, ktoru si uz pouzil.

milanemila
24. máj 2023

@simonah73 nie nerataju sa uroky hned od vyberu, za vyber z bankomatu je poplatok. Kedysi ked som robila pre banku to bolo myslim 10e neviem kolko je to teraz. Kvoli paypalu kreditku nepotrebujes, normalne sa tam da zaregistrovat debetna karta.

milanemila
24. máj 2023

@wade suhlasim, my sme tiez vela cestovali a preto sa nam oplatilo mat kreditne karty kvoli prenajmu auta v zahranici, saloniky na letisku ale napriklad aj poistenie. Vybery z bankomatu neboli problem ani s debetkami. Teraz mame 2 deti do 3,5 roka, takze sme ich zrusili lebo s krpcami chodime teraz len do rezortov s cestovkami 🙈

simonah73
24. máj 2023

@milanemila tak ked som mala kreditku, nevybavovala som ju kvoli tomu. A teda ohladom vyberov sa asi nieco zmenilo.

drobcek17
24. máj 2023

@milanemila môžem sa opýtať prečo je potrebné mať k cestovaniu kreditku? Vždy som bola v tom ze stačí mať dostatok finančných prostriedkov na účte, preto ma to zaujíma. Dakujem.

viera27
24. máj 2023

@drobcek17 stretla som sa akurat s nutnostou pri prenajme auta. Inak sa vsetko dalo s debetkou vyriesit. Platinova debetka,pripadne zlata podla toho v ktorej banke tiez poskytuje saloniky,poistenie atd a presli tiez na vsetkych kontinentoch vybery aj platby. Ale tie pozicovne auta len cez kreditku. A kreditka je vyhodna,kedze su to peniaze banky a nie tvoje. Takze ked dojde k odcudzeniu napr. prostriedkov,alebo zle stiahnute platby atd,tak je to primarne problem banky.

milanemila
24. máj 2023

@drobcek17 nie je to nevyhnutne (to som ani nepisala) ale ako som uz pisala mas s nou pristup do letiskovych salonikov, kde mas jedlo/pitie atd. Plus ked si chces napriklad v amerike pozicat auto, tak ju potrebujes. Hotely uz vsetky akceptuju aj debetky pri rezervaciach, takze tam je to jedno. Financie na ucte “preveruju” mozno tak max pri ziadosto o viza, inak sa ma na to nikto nikde nepytal.
Nam z banky ponukli zlate kreditky bez rocneho poplatku, takze nam to vyhovovalo.

wade
24. máj 2023

@drobcek17 Zalezi, kde sa pohybujes. Ja to vyuzivam mimo Europu, ked platis v cudzej mene. Na debetnych kartach mam poplatky pri prepocte z inych mien. Mam take globalne kreditky, kde je vyber z bankomantu v lokalnej mene prepocitany stredom na EUR a bez poplatku. Tiez kazda platba v lokalnej menej je bez poplatku.

drobcek17
25. máj 2023

@viera27
@milanemila
@wade
Ďakujem pekne za vysvetlenie. Zatiaľ sme cestovali len v okolitých krajinách, kde sme sa dostali autom. Preto som nevedela ako to funguje 🙂