Ahojte, s manželom sme kúpili dom, ktorý sme prerobili. Brali sme si hypotéku a taktiež sme do toho vrazili vačšinu našetrených financií. A teraz nastal čas nakúpiť nábytok. Ale manžel robí v nábytkárskej firme, ktorú vlastní ich rodina, kde vyrábajú nábytok na mieru, a strašne by chcel nábytok odtiaľ. Ale mne to príde predražené (aj napriek tomu že by nám dali zľavu rodinnú) , a vzhľadom na to že máme teraz deti a ja som na rodičovskom , nechcem vyhadzovať peniaze za zbytočnosti , keď napr. v decodome sa dá kúpiť tiež dobrý nábytok za polovičné ceny a aj menej . Poraďte ako mám argumentovať, aby som ho presvedčila ? nič nepomáha, a navyše tá rodina tlačí naňho, že za kvalitu sa oplatí priplatiť, taktiež jeho mama, ale ja sa nechcem zadlžovať kvôli nábytku, radšej sa uskromním. Som z toho zúfalá.
Bed je to rodinna firma,jasne e chce odtial nabytok.keby vlastnos mliekaren kupujes si mlieko v tescu?je to to iste.podla mna by sa hanbil keby nemal nabytok z dreva ale len z drevotriesky,
@lenuliatko84 ale aj ony to robia z drevotriesky
@lenuliatko84 ktorú navyše dovážajú z poľska
@keksina12 Do noveho (prerobeneho) domu/bytu treba nove a kvalitne dve zariadenia. Kuchyna a kupelna. Tie si financne narocne a nedaju sa len tak kazde 2 roky vyhodit, vymenit. Tie sa vymienaju v intervale 10-15-20 rokov.
Zvysok sa da na zaciatku zariadit vecami, ktore vam niekto daruje - niekto (z rodiny) vymiena zariadenie a posunie vam stare dalej, vypredaj v nabytkovom dome,...
A ak nemate ani len na kuchynu, tak co vlastne riesite?
Drahe neznamena vzdy kvalitnejsie. Preto je otazka, ako ten rodinny nabytok skutocne vyzera. Ak mate zlavu, vzhladovo je to pekne, podporite rodinu, tak by som siel do toho. A cast kupte inde ...
Podla mna v rodinnej firme zaplatite len za materiál.. A predsa nabytok na mieru je uplne o inom ako tie skladačky z obchodu.
Ale kym clovek neuvidi vedla seba kuchynu z rodinnej firmy a decodomu, ako su vybavene, aky robia dojem a kolko stoja, neporovna detaily, tak nikto nebude vediet poradit. 🙂 Ci celkovy dojem je hodny vyssej ceny.
My sme kupovali drahy nabytok a teraz mame maleho syna a ten ho tak znicil co do neho stale niecim tlcie, ze az. Drahsi nabytok by som kupila az ked deti odrastu.
Tvoj manžel má pravdu. Za kvalitu sa platí. Môj dedo stále vravel : nie som taký bohatý , aby som kupoval lacné veci. A je to pravda. Keby ste kúpili nejaký poľský nábytok , môžete neskôr kupovať nový. Zasa kvalitný nábytok vám vydrží. Ja mám nábytok robený na mieru a viem, že koľko krát by som ho zložila a naspäť poskladala bude vyzerať rovnako. Narozdiel od polskeho nábytku, ktorý je podľa mňa na jedno rozloženie a tiež nie kvalitný.
@keksina12 pardon až teraz som si prečítala, že oni to tiež robia z drevotriesky.. tak potom je to podľa mňa zbytočne
@keksina12 ako nechapem preco by ste mali kupovat nabytok z rodinnej firmy najma ked ako pises je dovezeny z Polska a zrejme kvalita nie je nic moc, ked uz tak na vas tlacia nech vam daju paradnu rodinnu zlavu, muz ma trochu poprehadzovane priority, treba sa k tomu asi postavit razantnejsie, normalne kontaktuj rodinu a vysvetli im, ze si to momentalne nemozete dovolit...
@keksina12 jaj ja ze su stolari a robia to z dreva.tak to potom kvalita neni
Kompromis.
Urcite nevyrabaju vsetko.
Gauc, postel, kuchynu.
Jednu vacsiu vec teda odtial a zvysok podla seba.
Napriklad deti rastu a poziadavky na detsku izbu sa zmenia.
Tak to si kupis sama lecnejsie podla vlastnsho vyberu.
Alebo casom poschodovu postel.
Daj im vyrobit kuchynu alebo paradnu manzelksu postel alebo mega gauc, nech ma trochu srdce na mieste a ostatne povedz ze neskor
@keksina12 preboha......to mozes rovno lacnu ,,kvalitu,, v mercury nakupit
@brezza my mame drahy nábytok a syna som vychovala tak aby ho neznicil.neviem si predstavit mat niekolko rokov doma otrasny lacny nabytok,by som sa hanbila navstevu zavolat
Mne tiez deti neznicili nabytok. Mam kvalitnekomody uz 20 rokov. Ked jemanzel stolar, nech di urobi sam vo volnom case a zaplati len za material. Sused stolar nieje a vstavane sktine si porobil sam. Urcite zvladne aj tvoj manzel.
@keksina12 nie je drevotrieska ako drevotrieska a predpokladam, ze muz vie preco chce nabytok danej znacky ked pracuje vo fachu. To drevo tiez nie je co byvalo, my sme o tom vela citali a rozhodli sa pre drevotriesku kvoli pomeru cena vs kvalita. Drevo tiez nie je navzdy, uz sa nesusi tak dlho ako kedysi, neustale pracuje a preto sa aj tie sucasne masivne nabytky za par tisic akosi rozheblu. A to nie su len clanky z internetu ale aj skusenosti znamych. Cenu nabytku okrem materialu ovplyvnuje aj kovanie a to zi urobi veelmi vela.
Ako rodinnemu prislusnikovi a zamestnancovi urcite budu vediet dat aj peknu zlavu. A ak robia nabytok na mieru, tak ti to krasne dotvori styl domu.
Ako tu uz bolo spominane, na vela veciach sa setrit neda- kuchyna, kupelne, postele, skrine. Tu sme i my najviac investovali aby to ladilo a este mame v plane dat si urobit tv a konferencny stolik + kniznicu.
A potom su veci, ktore deti znicia- sedacka na ktoru nieco rozleju, stol ktory pomaluju.... Tam staci par eurovy nabytok z decodomu.
Ale to je moj nazor..
ja som za kompromis, tiez bol moj chlap na kvalitu.. zatazeny. Ale kvalitu si predstavoval masiv, na mieru. Nevadi, ja som ho zobrala do studia, navrhli mu detsku izbu a kupelnu, zacvakal projekt. Super.Nasi nabytkari tie dve miestnosti nacenili na 18t EUR (dobre citate, detska izba a kupelna), dalsim co som to poslala a okresala ako sa dalo, zmenila napr. nieco za mdf, dyhu atd atd.. okolo 10t sa mi najnizsia ponuka dostala. potom som mu ukazala ako vyzera pracovny stol nasej dcerenky po roku v skole... a nechala nech mi teda tie peniaze da na stol a ja ten nabytok objednam. Samozrejme, bez toho aby mi niekde inde chybalo.
CIze viete si predstavit.. teraz sa sice zduva a tym padom nehce riesit satnik, bojkotuje uz viac ako rok a veci mame v kniznici ulozene :D ale dcera ma manzelsku postel 160cm zadarmo, dokupili sme jej matrac novy, nocny stolik,regal na knihy, stol atd asi za 500eur max.. skrinu ma starsiu, ta akruat caka na vymenu. A uz aj vidno opotrebenie, netrappi ma to v detskej. keby si predstavim naozaj ze tam mam ten drahy nabytok.
Ja mam v izbe masivnu postel slovensku a stoliky a no problem. Pracovnu mame tiez zariadenu dobre a za par eur. A hlavne cim dlhsie byvam, tym viac vidim ako chcem veci "inak"... a keby som mala menit nabytok od stoalra, tak neviem...
A satnik.. namerala som,nakreslila, dosky objedname uz nafrezovane cez JAFko a poskladame. Co je problem pri kupovanych nabytkoch je to, ze je to podla mna strasne zle kombinovatelne, kupila som set policky, stol... a nedostanem k tomu skrinu... a tak, cize budem musiet vymyslat,a lebo aj tak volat stolara. Halvne ak mam drevenu podlahu, drevene nabytky.. tak tazko nieco ine zase tam strcit. Ine je ak si neikto da cely dom v bielej :D Hladam nabytok tmavy, napr. tmavy agat a nasla som akurat tak jeden kus v mobelixe, co mam obavy.. lebo kazdy asi pozna rozhegane sufliky a police, dvierka z tychto obchdov... cize za mna , da sa kupit... ale treba pozerat aj na kvalitu. Detska izba zvladne aj zdedene nabytky kym je dieta male a cim ej vacsie tym chce viac svoj styl, a budete aj tak menit...
Ja by som bola za kompromis, napríklad skrine podla svojich predstav z tej firmy, nejake steny do detskej/obyvacky lacne z obchodu, do kupelne tiez nieco kvalitnejsie z tej firmy a podla vasich predstav.
@lenuliatko84 na ten otrasný lacný nábytok je odkázaných 70% slovákov,zvlášť tam,kde sú deti a žena na materskej/rodičovskej 😉
@keksina12 preco ides proti prudu??
@keksina12 je pekne, ze manzel by chcel nabytok na mieru z ich firmy no ak si ho raz nemozete dovolit tak si ho nemozete dovolit, to by som mu jasne vysvetlila a bude musiet postacit ikea, jysk a mobelix.
Ved to nie je, ze odmietas nejaky nabytok zadarmo, jednoducho nechces nieco co ta vyjde 3x viac lebo na to skratka nemate.
@kubkovamama Nielen také, ale aj ked zarobis 500-600 eur, co je na vychode a strede normalne, tak tazko si zariadis jednu izbu nabytkom za niekolko tisic.
@keksina12 sadnite si a dohodnite si kompromis.Chce ten nábytok z rodinnej firmy len kvôli rodine aby sa akože neurazili alebo ho vážne chce,lebo je z neho unesený?Dohoda je na vás a nie,že niekto ho presviedča a svokra tlačí.Pre zachovanie dobrých vzťahov aj peňazí-do domu sa ti zrejme hodí možno aj niečo masívnejšie,pri deťoch super čo máme aj my odskúšané.Tvoj muž je zrejme šikovný,ak pracuje v tejto oblasti a vedel by aj niečo vyrobiť.Moj tak urobil detsku izbu chalanom postele,knižnicu,šatník z borovice,dcére zatiaľ posteľ a jej som doplnila zostavou z bazaru za 30€ čo vyzerá ako nová.Obyvku dorába.Prvorada je v dome kuchyňa a detské záležitosti.Ostatne zariadis za pochodu,ako vyjdú koruny.Nas táto samovyroba vyšla menej ako nábytok z obchodu a hlavne decká nemajú šancu zničiť masívny nábytok.Keby aj pokreslia(čo zas musíš aj naučiť,že to teda nie) prírodné drevo iba prepilnikujes a fixky sú preč.Vydrzi im to až do dospelosti ak zvolis neutrálny dizajn a variabilné kusy,čo môžeš presúvať a kombinovať.Ked to tak zratam,ušetrili sme minimálne 500€.Mensie kusy vezmite teda z ich firmy aby bol kľud a to vám asi aj vyjde financne.Resp.nech si to muž financuje sám po tom ako si ty odložis na deti?Ak s ním nebude reč? Jednoducho nech sa aj on trápi a hľadá koruny.Prvorade sú výdavky na deti,chod domácnosti a splátky.Potom ostatné.Ak neostáva,ma chlap smolu,musí nájsť kompromis
o tej kvalite by som trocha pouvazovala a nabytok, je to nieco co podla mna len tak lahko v novostavbe menit nebudes. ani nevies, aku zlavu by dostal. ono sa o tom treba porozpravat a ked tak spravte kompromis daco odtial a nieco z ineho trebars obchodu
Urobte kompromis, cast nabytku odtial a cast odtial. Nemusite zariadit vsetko naraz, ale po castiach. Casom sa uvidi, kto mal pravdu ... a ktory nabytok bol kvalitnejsi. Aspon rozdelite risk a rozhodovanie na polovicu.