Ako prebieha ohodnotenie staršieho domu odhadcom?

24. sep 2024

Kedže plánujem predaj staršieho domu a v mojej lokalite a okolí sa toho moc nepredáva a ked aj áno, ceny sú tu divoké (možno aj preto že nemajú ľudia podobne ako ja s čím porovnať a dajú cenu veľmi nízko alebo veľmi nadhodnotia) a predáva sa starší dom od 45 000 do 150 000, novší od 100 000 po 290 000. Preto naozaj neviem určiť primeranú cenu a chcem si dať aj dom ohodnotiť. Ako to prebieha kto to už absolvoval? čo všetko na dome odhadca kontroluje? A koľko cca trvá kým mi vyhotoví správu s odhadom ceny?

poleva
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deti95060810
24. sep 2024

od 45 do 150 tis? tak to si z lacného kraja.. sused viac ako 60 r. dom, rekonštr. bola robená pred 30 rokmi - 230 000 e. už viac ako rok ho predávajú.

rozculena
24. sep 2024

@deti95060810 veď preto ho tak dlho predávajú

janicast
24. sep 2024

Skôr ako odhadca Ti podľa mňa poradí realitka,ktorí to poznajú-oblasť myslím.

slavomira236
24. sep 2024

Zalezi aj od pozemku na ktorom sa nachadza akt je velky. Vzdialenost od mesta..

poleva
24. sep 2024

@janicast isto nie realitka.Jediny opravneny urcit cenu je znalec..Realiťaci vzdy umelo nadhodnotia lebo chcu dobre predat a zarobit..Banka akceptuje posudok od znalca / po splneni vsetkych podmienok/..realiťak s tym nema nič..

autor
24. sep 2024

@poleva stred skovenska som

poleva
24. sep 2024

Dakujem za info..Robim iba cely vychod..Skuste na stranke ministerstvo spravodlivosti-zoznam znalcov si najst😉

butterflyeffect
24. sep 2024

Znalci maju svoje tabulkove ceny- na vsetko na dome. Berie sa do uvahy vek domu, vymera pozemku, vymera domu, plot, strecha, okna-ci stare ci plastove, podlahy, kurenie, kuchynska linka atd… tiez lokolalitac dostupnost sieti, skola, skolka atd… Pride znalec, zameria, zakresli, ponahadzuje do tabuliek a vypracuje. Sikovny znalec vie od zamerania spravit aj do tyzdna, su taky u ktorych cakas aj mesiac…

poleva
24. sep 2024

@butterflyeffect aj za 24 hodin😉od obhliadky a ak su vsetky papiere..je to vec dohody...☺️

alickapusinka
24. sep 2024

a kde konkretne