Od dnes 22.12.do 28.12. som na očr so synom,firmu mam ale zavretu cele sviatky,zaciname az 5.1.,staci doklad zaniest az potom,alebo ako postupovat?Dakujem.
@liz_lemon tak toto bola odpoved jak vysita... 😎 ( maju zatvorenu firmu)
@figurka.m zavisi od toho kedy chces peniaze... osetrovne od 1.dna vyplaca socialna poistovna takze ak nema doklady za december do svojho uzávierkového terminu ( niekedy okolo 3-6.v mesiaci) peniaze dostanes o mesiac neskor
Ak donesies ku vam do firmy po 5.1 kym to spracuju bude aj 10teho a nestihnes termin, ja by som to poslal priamo na poistovnu ( doporucene/ osobne )a do roboty si spravila kopiu
O peniaze neprides v ziadnom pripade ale dostanes ich bud okolo 15.1 ( ak pojdes priamo cezu poistovnu) alebo az cca 15.2, cez vasu uctaren
Tak, tak... doniesť stačí zamestnávateľovi aj po sviatkoch, a či to stihnú v poisťovni spracovať ešte v januári, ťažko povedať. Ono aj keď to zanesieš priamo na poisťovňu, aj tak bude poisťovňa po sviatkoch kontaktovať zamestnávateľa na určenie priemerného zárobku, aby ti vedela očr vypočítať. U nás minulý mesiac poisťovňa žiadala okolo 10-teho a v pohode stihla 18-teho vyplatiť.
OČR si odnes sama na sociálku , zamestnávateľ s tým nemá nič .... ak by si bola na PN vtedy to nesie zamestnávateľ , teda pokiaľ ja viem. A odporúčam si ofotiť kladenku, lebo mne sa stalo, že mi ju stratili v sociálke minulý mesiac a keby som nemala doklad peniažky neuvidím 😉
ja som niekedy robila tak (teda po dohode so mzdárkou), že som si ofotila očr a dala pečiatkou potvrdiť prevzatie soc.poistovnou (fakt sa stáva, že občas to stratia) a do firmy by som odniesla tú kopiu. Ono aj pre zamestnávatela je to vlastne tvoja ospravedlnenka, inak by ti platil teraz náhradu za sviatky a ked si očr, tak neplatí, lebo si očr, tj. Aj pn aj očr je doklad aj pre zamestnávatela, že máš ospravedlnené volno v práci z dôvodu starostlivosti o dieťa ...
spytaj sa u vas na personalnom