Ahojte potrebujem pomoc a nejake info viac. Som matka dvoch deti. Byvaly priatel teda otec deti ma sudom urcene platit vyzivne 100eur na obe deti spolu. Plus mal zaplatit zameskane vyzivne do 30 dni od pravoplatnosti rozsudku. Samozrejme nezaplatil ani cent a na deti posiela 20eur a pritom je zamestnany. Da sa s tym nieco robit a ako postupovat. Neviem ci nieco vyriesim trestnym oznamenim ked posiela tu smiesnu sumu kazdy mesiac..dakujem za kazdu radu a skusenost.
@deti95060810 on ho prave nemal zaplatit v splatkach ale naraz.
@star1 porušil súdne rozhodnutie....už by som to riešila s právnikom
treba to riesit cez exekutora, ak pracuje, exekutor to bude riesit zrazkami zo mzdy. cim skôr tym lepsie
a kludne aj trestne
exekútor ho vyjde pekne draho...napíšem IP
@star1 zavisi od toho ako dlho plati len po 20 eur, zameskane vyzivne musi byt vo vyske troch mesacnych splatok. to ze nezaplatil predchadzajuce zameskane vyzivne, je marenie sudneho rozhodnutia, cize nasleduje navrh na vykon sudneho rozhodnutia. urcite by som sla na policiu, vypocuju ta, vsetko spisu, rozhodnu ci je to na trestne oznamenie alebo nie. budu vypocuvat aj tvojho ex a to mu minimalne zneprijemni zivot, mozno aj vystrasi a uvedomi si ze si nedas po hlave skakat. policajti po spisani zapisnice toto zasielaju prokuratorovi, ten rozhodne ci je dovod na trestne stihanie alebo nie. zial v tomto state sa pravdy nedovolas a upozornujem ze je to zdlhavy proces. ja sa takto taham s mojim ex uz niekolko rokov, ale moj pripad je este viac zlozitejsi a specificky.
@star1 trestne oznamenie za riadne neplenie vyzivovacej povinnosti, podanie navrhu na vykonanie exekucie. Alebo mozete poziadat o nahradne vyzivne neskor
@star1 neplnenie
Dakujem vam vsetkym za odpovede
ak nezaplatil zmeškané výživné do určeného dňa, a mal ho platiť v splátkach, musí tieto e teraz zaplatiť naraz - stratil výhodu splátok. K ostatnému sa vyjadriť neviem, len s omeškaným výživným mám skúsenosť.
ja by som to riešila cez právnika....