Vedel by mi niekto poradit s kym mam riesit ked mi do dnesneho dna neprisiel na ucet preplatok za rok 2018? Som nezamestnana a danove mi nerobil zamestnavatel ale kancelaria ktora riesi danove priznania. Mam sa obratit na nich alebo niekde konkretne na danovy urad?
Tak pokial ti v tej kancelarii podali vsetko tak ako mali tak potom treba ist na danove
Uz som zistila kde bol problem, oni mi prosim pekne dali vsetky papiere spracovane ale zabudli povedat ze to tam neposlali ale ze to tam mam poslat/zobrat sama.. ano taky drobny preplatok cez 500e 🙈
@laura222 no momentálne to máš na pokutu tak 150€
Coze? Mne povedali ze 30e.. kde je pisane aka je pokuta
@marlenka222
@h_petra baby, prosím nezavádzajte nepravdami, ked netušíte ako to funguje
@reuska1 nemusím tušiť ako to funguje , stačí že som zažila ;) neskoré podanie daňového priznania môže ísť niekde inde do vyšších sum. A nemusí skončiť na 500€ :D takže nejakých 150€ dotyčný bral a razom aj platil.
@marlenka222 pokuta za nepodanie je 30€, nezávisí od výšky dane či preplatku
@reuska1 opätovná nie :D
Mne tiez povedala ta pani co to robila ze 30e pokuta a nech tam zajtra zbehnem rovno na podatelnu
Ja neviem ci to ona elektronicky podala alebo nie.. ja som mala zobrat podpisane tlacivo na danove nakolko som bola v 9 mesiaci vtedy a priatel mi ho bol u nej prevziat.. akurat mu zabudla povedat ze ja to este niekam mam brat/posielat
@marlenka222 prosím ťa, aká opätovná...nič také neexistuje. Ten dotycny možno podával dodatočné DP, kde menil výšku dane, alebo nie o neskoro zaplatil. Pozri si zákon.
Vzdy mi robili danove v praci teraz prvykrat to riesim mimo prace kedze som v tehu dala vypoved v skusobnej
my sme kedysi tiez dostali len 30€ ako neviem, ze by normalny clovek, nie podnikatel abo firma dostali viac. no aj tak oni ti vobec nedali vediet, ze ho mas hotove a mas si ho tam odniest? podla mna na tom nejakym sposobom proste zabudli a snazia sa to teraz zhodit na teba
@laura222 je potrebné sa obrátiť na daňový úrad kde je problém . Každý daňový úrad má klientské centrum , treba tam ísť a oni ti povedia čo ďalej . Alebo priamo kontaktovať správkyňu pod ktorú spadáš a opýtať sa jej kde je problém .