Ako postupovať, keď chcem ukončiť poistenie v Allianzi?

klara023
25. máj 2015

Ahojte mam v Alianze uzavretu zivotnu poistku.. pre financne nedostatky chcem zmluvu s nini ukoncit.. ako mam postupovat??da sa to len tak kedy si kto zmysli??este som sa u nich neinformovala.. dakujem..

pralinkaaa
25. máj 2015

Je tam 6tyz.vypoved.lehota..
Ale naj.bude sa i.formovat u nich a cislom zmluvy

klara023
autor
25. máj 2015

@pralinkaaa a co to znamena 6tyzdnov?? Zavolam tam len prv som chcela tu sa popytat🙂

tribalmite0
25. máj 2015

Vypovedna lehota je 6 tyzdnov ale mozes poziadat o prazdniny v plateni poistneho ak poistenie mas viac ako 2 roky,tieto prazdniny mozu trvat najmenej 3 mesiace a najviac 1 rok. O tieto prazdniny mozes poziadat aj opakovane.

lucy125
25. máj 2015

@tribalmite0 a ked sa niečo stane počas tých napr 3mes. prázdnin,tak je človek normalne kryty alebo ako??

pralinkaaa
25. máj 2015

@klara023 že ked dáš žiadosť na zrušenie, po 6tyždňoch ti vyplatia čo majú..

pralinkaaa
25. máj 2015

@tribalmite0 čo obnášajú tieto "prázdniny? to akože si našporí osoba o to menej, či predlžuju potomdobu a je kryta?

tribalmite0
25. máj 2015

Poistenie nadalej trva aj dohodnute krytia, poistenie sa plati nadalej z nasetrenej zlozky a po prazdninach sa pokracuje v setreni

tribalmite0
25. máj 2015

A plateni lehotneho poistneho

klara023
autor
25. máj 2015

Dakujem baby za rady.. pocula som aj o odklade....najlepsie by bolo odlozit aspon ma tri roky.. ale ju zrusim a ked nastupim do prace si vytvorim novu.. mom som aj este s malou poistena.. dakujem..

17alexis
25. máj 2015

@pralinkaaa 6 týždňová lehota znamená, že výpovedaná zmluva bude o 6 týždňov od poslania žiadosti o vypovedanie poistnej zmluvy. Nie je to doba, do kedy vyplatia "čo majú".

pralinkaaa
25. máj 2015

@17alexis ano viem..podala som velice laicky

aduska654
26. máj 2015

@klara023 Treba sa pripraviť na to, že keď pôjdete do poisťovne osobne, budú Vás prehovárať, aby ste poistnú zmluvu nerušili, pretože pre poisťovňu je to nevýhodné. Pravda je však taká, že čím skôr sa poistka zruší, tým o menej peňazí klient prichádza, pretože v každej poistke sú skryté vysoké poplatky, o ktorých klienti ani len netušia a keď na to časom prídu, tak už je dosť neskoro 😀 Pri čisto úrazovom poistení samozrejme od poisťovne nedostanete absolútne nič, pretože tam nie je sporiaca zložka. Ukončiť akúkoľvek poistku sa dá aj bez návštevy poisťovne, stačí ak sa zadá do Google "Výpoveď poistnej zmluvy vzor", vyplníte tlačivo a odošlete na danú poisťovňu poštou doporučene.
https://www.google.sk/?gws_rd=ssl#q=ukončenie+p...

Odkupnú hodnotu, t.j. koľko klient dostane od poisťovne v jednotlivých rokoch, klient vie podľa poistnej zmluvy a ak si to porovná s tým, čo do poistenia v jednotlivých rokoch vkladal, tak zisti, že je v strate. Samozrejme odkupna hodnota pri čisto úrazovej poistke neexistuje, pretože ako už bolo vyššie spomínané úrazová poistka neobsahuje sporiacu zložku, a preto klient pri úrazovke nedostane nič, dostasne určité percento len v prípade, ak sa mu stane poistná udalosť, napr. úraz, hospitalizácia atď. inač nič.

marta1984
26. máj 2015

@aduska654 doplním že rušiť poistku je nevýhodné aj pre klienta, pretože nikdy nedostane celú sumu ktorú tam vložil, pokiaľ poistku zruší... vy v poisťovníctve pracujete?

hrcavdeske
26. máj 2015

@klara023 zalezi od toho aku mas zmluvu . mozno by bolo vyhodne ju uviest do splateneho stavu .
tu je to, ze ak sa budes chciet dat poistit o 5 rokov, uz tvoj zdravotny stav nemusi byt dorby a budes nepoistitelna ... zajdi zo zmluvou na pobocku, a porad sa tam,

marta1984
26. máj 2015

@hrcavdeske ale poistka bude už zas drahšia... nakoľko čím je človek starší, tým sú drahšie pripoistenia a môže sa stať tiež ako ste písali že pri zhoršenom zdravotnom stave nebude poistiteľná

aduska654
26. máj 2015

@marta1984 Aj keby klient poistku nerušil predčasne, tak aj tak by nedostal celú sumu, ktorú tam cele tie roky vkladal, pretože si v prvom rade treba uvedomiť, že účelom poistenia nie je sporenie, ale klient si v prvom rade kupuje riziko 🙂 Takže pokiaľ sa nestane žiadna poistná udalosť, klient stále na poistení len prerobí. Stále je tomu tak,že 100 ľudí musí prerobiť aby 1-2 ľudia zarobili a stále to tak aj bude. V každej poisťovni je to stále o tom istom. Veď je to celkom normálne a logické. Keby každý človek zarobil, odkiaľ by potom boli peniaze, keď nikto neprerobí? Keby sprostredkovatelia poistenia nefrčali na províziách zo zmlúv klientov a vedeli by ako zarobiť, tak by to ľudom určite "neradili", ale robili by to sami pre seba a nie pre druhých.

marta1984
26. máj 2015

@aduska654 podľa mňa veľa záleží od toho ako to máš nastavené a aký produkt máš 🙂 takže ja si myslím že sporenie v poisťovni nie je zlé, pokiaľ to sleduješ a venuješ sa podielovým fondom 😉 dá sa natom pekne zarobiť, len s tým musíš vedieť manipulovať počas celej doby a nečakať len na zázraky 😀

klara023
autor
28. máj 2015

@aduska654 dakujem.. bola som vcera osobne v poistovni samozrejme ze som odisla z nicim vybavenym.. presvedcali ma to je jasne.. povedala som ze zmluvu musim zrusit.. čoskoro bude druhe babo a v dnesnej dobe platit z materskej len za poistky cca kolo 90e je na mna dost.. tak oni to chapu s reci kolo toho.. zajtra nesiem zvysne papiere a budem trvat na zruseni.. viem ze nebude mi vyplatena suma ktoru som tam vlozila ale co mam robit??a o ziadnom odklade ani slovko nepadlo..

marta1984
28. máj 2015

@klara023 tak to vám nikto v poisťovni nepovie že môžete požiadať o prázdiny v platení 🙂

marta1984
28. máj 2015

@klara023 viete čo mne to stále nedá .... ak tam máte chirurgické zákroky a budete musieť podstúpiť napríklad pôrod cisárskym rezom ak to bude nutné, tak máte z toho plnenie .... pozrite si tie podmienky čo máte k zmluve. naozaj Vám nechcem nijako uškodiť, práve naopak...

klara023
autor
28. máj 2015

@marta1984 ale vidite aky to je potom system??presvedcat toto hej..

marta1984
28. máj 2015

@klara023 práve preto som Vám ponúkla pomoc, ja z vás nemám nič 🙂 ale môžem Vám akurát tak pomôcť, nič iné.... ale asi za dobrotu na žobrotu 😒
a k tomu systému,,, záleží na akého človeka natrafíte... preto je dobré mať niekoho kto vám vo všetkom vie poradiť a nie chodiť ku okienku 🙂 viem o čom hovorím....

klara023
autor
28. máj 2015

@marta1984 ste zlata ze mi chcete pomoct.. v októbri budem rodit tak snat to ten cisarsky nebude... 🙂 ja som rada ze ste mi poradili len ja ine vychodisko nevidim ☹

marta1984
28. máj 2015

@klara023 východiskom je to, že prečo nevyužite napríklad tie prázdniny v platení ? to ma dosť zaráža že toto nevyužijete, pretože aj počas prázdnin v platení budete poistená a nebudete musieť tú poistku platiť

dankaa78
28. máj 2015

ja som poistky nerusila.ziadala som min.poistne cize znizenie-redukciu poistneho...a stale som poistena...Ked poistku zrusis...a napr.po roku uzavries novu..opat budes prechadzat zdravotnym dotaznikom ako uplne novy klient.Zvaz pre a proti🙂

marta1984
28. máj 2015

@klara023 ako dlho máte tú poistku uzavretú? ak to nie je tajné 😉

marta1984
28. máj 2015

@dankaa78 ako znalá veci nakoľko sa venujem tejto oblasti a práve v Allianz, Vám Vaše rozhodnutie môžem len schváliť... pristupujete k sebe a tiež k rodine zodpovedne, pretože ste urobili správny krok, máte pravdu, že pokiaľ by ste zrušili poistku, tak by ste prechádzali zdravotným dotazníkom, lebo za dobu nepoistenia sa môže stať čokoľvek a človek sa môže stať pre poisťovňu väčším rizikom a tým pádom ho vôbec nemusí poistiť...

lucy125
28. máj 2015

@marta1984 mam taku otazku,ak mam za sebou porod sekciou a od septembra idem do prace,založim si poistku a druhy porod bude zase sekciou dostenm vyplatene €,či mi povedia že brucho mi už nepoistia nakolko som už jeden zasah do toho mala?

lucy125
28. máj 2015

@marta1984 a ešte jedna otazka.Malemu od narodenia platime v Allianzi-Farbička poistku.Min rok si rozbil čelo,zašivali mu to,dostali sme vyplatenne poistne,hned dr napisala že mame aj trvale nasledky,nakolko je to na tvari,na čele jazva do obrateneho V,nad obočim.po roku si možme trvale nasledky uplatnit,rok to bude 12.8 prosim o radu čo k tomu treba a kolko to trva? treba zase pre tlačivo do allianzu+ho dat vypisat k dr a zaniest do poistovne a čakat? aku šancu mame že nam to uznaju ked hned pri prvych papieroch Dr napisala že trvale nasledky budu jasne? ďakujem.

magic08
28. máj 2015

@marta1984 spytam sa, ak mozem, poistku rusit kedykolvek pocas roka, alebo ju rusit k vyrociu? je lepsie pre deri cisro len urazovka, alebo pistenie so sporenim? tiez uvazujem, ze zrusim starsej dcerke poisrku a necham len urazovku, co maju obe deri spolocnu