Ahojte mam v Alianze uzavretu zivotnu poistku.. pre financne nedostatky chcem zmluvu s nini ukoncit.. ako mam postupovat??da sa to len tak kedy si kto zmysli??este som sa u nich neinformovala.. dakujem..
@pralinkaaa a co to znamena 6tyzdnov?? Zavolam tam len prv som chcela tu sa popytat🙂
Vypovedna lehota je 6 tyzdnov ale mozes poziadat o prazdniny v plateni poistneho ak poistenie mas viac ako 2 roky,tieto prazdniny mozu trvat najmenej 3 mesiace a najviac 1 rok. O tieto prazdniny mozes poziadat aj opakovane.
@tribalmite0 a ked sa niečo stane počas tých napr 3mes. prázdnin,tak je človek normalne kryty alebo ako??
@klara023 že ked dáš žiadosť na zrušenie, po 6tyždňoch ti vyplatia čo majú..
@tribalmite0 čo obnášajú tieto "prázdniny? to akože si našporí osoba o to menej, či predlžuju potomdobu a je kryta?
Poistenie nadalej trva aj dohodnute krytia, poistenie sa plati nadalej z nasetrenej zlozky a po prazdninach sa pokracuje v setreni
A plateni lehotneho poistneho
Dakujem baby za rady.. pocula som aj o odklade....najlepsie by bolo odlozit aspon ma tri roky.. ale ju zrusim a ked nastupim do prace si vytvorim novu.. mom som aj este s malou poistena.. dakujem..
@pralinkaaa 6 týždňová lehota znamená, že výpovedaná zmluva bude o 6 týždňov od poslania žiadosti o vypovedanie poistnej zmluvy. Nie je to doba, do kedy vyplatia "čo majú".
@17alexis ano viem..podala som velice laicky
@klara023 Treba sa pripraviť na to, že keď pôjdete do poisťovne osobne, budú Vás prehovárať, aby ste poistnú zmluvu nerušili, pretože pre poisťovňu je to nevýhodné. Pravda je však taká, že čím skôr sa poistka zruší, tým o menej peňazí klient prichádza, pretože v každej poistke sú skryté vysoké poplatky, o ktorých klienti ani len netušia a keď na to časom prídu, tak už je dosť neskoro 😀 Pri čisto úrazovom poistení samozrejme od poisťovne nedostanete absolútne nič, pretože tam nie je sporiaca zložka. Ukončiť akúkoľvek poistku sa dá aj bez návštevy poisťovne, stačí ak sa zadá do Google "Výpoveď poistnej zmluvy vzor", vyplníte tlačivo a odošlete na danú poisťovňu poštou doporučene.
https://www.google.sk/?gws_rd=ssl#q=ukončenie+p...
Odkupnú hodnotu, t.j. koľko klient dostane od poisťovne v jednotlivých rokoch, klient vie podľa poistnej zmluvy a ak si to porovná s tým, čo do poistenia v jednotlivých rokoch vkladal, tak zisti, že je v strate. Samozrejme odkupna hodnota pri čisto úrazovej poistke neexistuje, pretože ako už bolo vyššie spomínané úrazová poistka neobsahuje sporiacu zložku, a preto klient pri úrazovke nedostane nič, dostasne určité percento len v prípade, ak sa mu stane poistná udalosť, napr. úraz, hospitalizácia atď. inač nič.
@klara023 zalezi od toho aku mas zmluvu . mozno by bolo vyhodne ju uviest do splateneho stavu .
tu je to, ze ak sa budes chciet dat poistit o 5 rokov, uz tvoj zdravotny stav nemusi byt dorby a budes nepoistitelna ... zajdi zo zmluvou na pobocku, a porad sa tam,
@hrcavdeske ale poistka bude už zas drahšia... nakoľko čím je človek starší, tým sú drahšie pripoistenia a môže sa stať tiež ako ste písali že pri zhoršenom zdravotnom stave nebude poistiteľná
@marta1984 Aj keby klient poistku nerušil predčasne, tak aj tak by nedostal celú sumu, ktorú tam cele tie roky vkladal, pretože si v prvom rade treba uvedomiť, že účelom poistenia nie je sporenie, ale klient si v prvom rade kupuje riziko 🙂 Takže pokiaľ sa nestane žiadna poistná udalosť, klient stále na poistení len prerobí. Stále je tomu tak,že 100 ľudí musí prerobiť aby 1-2 ľudia zarobili a stále to tak aj bude. V každej poisťovni je to stále o tom istom. Veď je to celkom normálne a logické. Keby každý človek zarobil, odkiaľ by potom boli peniaze, keď nikto neprerobí? Keby sprostredkovatelia poistenia nefrčali na províziách zo zmlúv klientov a vedeli by ako zarobiť, tak by to ľudom určite "neradili", ale robili by to sami pre seba a nie pre druhých.
@aduska654 podľa mňa veľa záleží od toho ako to máš nastavené a aký produkt máš 🙂 takže ja si myslím že sporenie v poisťovni nie je zlé, pokiaľ to sleduješ a venuješ sa podielovým fondom 😉 dá sa natom pekne zarobiť, len s tým musíš vedieť manipulovať počas celej doby a nečakať len na zázraky 😀
@aduska654 dakujem.. bola som vcera osobne v poistovni samozrejme ze som odisla z nicim vybavenym.. presvedcali ma to je jasne.. povedala som ze zmluvu musim zrusit.. čoskoro bude druhe babo a v dnesnej dobe platit z materskej len za poistky cca kolo 90e je na mna dost.. tak oni to chapu s reci kolo toho.. zajtra nesiem zvysne papiere a budem trvat na zruseni.. viem ze nebude mi vyplatena suma ktoru som tam vlozila ale co mam robit??a o ziadnom odklade ani slovko nepadlo..
@klara023 práve preto som Vám ponúkla pomoc, ja z vás nemám nič 🙂 ale môžem Vám akurát tak pomôcť, nič iné.... ale asi za dobrotu na žobrotu 😒
a k tomu systému,,, záleží na akého človeka natrafíte... preto je dobré mať niekoho kto vám vo všetkom vie poradiť a nie chodiť ku okienku 🙂 viem o čom hovorím....
ja som poistky nerusila.ziadala som min.poistne cize znizenie-redukciu poistneho...a stale som poistena...Ked poistku zrusis...a napr.po roku uzavries novu..opat budes prechadzat zdravotnym dotaznikom ako uplne novy klient.Zvaz pre a proti🙂
@dankaa78 ako znalá veci nakoľko sa venujem tejto oblasti a práve v Allianz, Vám Vaše rozhodnutie môžem len schváliť... pristupujete k sebe a tiež k rodine zodpovedne, pretože ste urobili správny krok, máte pravdu, že pokiaľ by ste zrušili poistku, tak by ste prechádzali zdravotným dotazníkom, lebo za dobu nepoistenia sa môže stať čokoľvek a človek sa môže stať pre poisťovňu väčším rizikom a tým pádom ho vôbec nemusí poistiť...
@marta1984 a ešte jedna otazka.Malemu od narodenia platime v Allianzi-Farbička poistku.Min rok si rozbil čelo,zašivali mu to,dostali sme vyplatenne poistne,hned dr napisala že mame aj trvale nasledky,nakolko je to na tvari,na čele jazva do obrateneho V,nad obočim.po roku si možme trvale nasledky uplatnit,rok to bude 12.8 prosim o radu čo k tomu treba a kolko to trva? treba zase pre tlačivo do allianzu+ho dat vypisat k dr a zaniest do poistovne a čakat? aku šancu mame že nam to uznaju ked hned pri prvych papieroch Dr napisala že trvale nasledky budu jasne? ďakujem.
Je tam 6tyz.vypoved.lehota..
Ale naj.bude sa i.formovat u nich a cislom zmluvy