🙂 Milé maminky, možno máte viaceré z Vás podobný problém, moj manžel pracoval v Anglicku ale už je na Slovensku a nepoznáme postup akým sposobom sa podáva daňové priznanie do Anglicka. Prosím poraďte mi niekto. Ďakujem pekne 😉
zdenka prisli vam papiere z uk na podanie danoveho??minuly rok som podaval asi 10.
Mal tam zivnost????
ano ja som 5 rokov v uk a podavam danove kazdy rok pekne aj na slovensku. nie su preplatky ani nedoplatky,len proste treba informovat stat o vasom prijime. robim si to z P60ky. a danove v uk sa podava iba prvy rok, pretoze platite velke dane, tak vam to potom vsetko krasne vratia. a su to kopy penazi. 😉
Nechce náhodou vrátenie preplatkov dane z Uk ? Ak mu vychádza preplatok ( je to podobné ako na Slov.),dá sa to aj zo Slovenska vybaviť spätne, myslím za 5 rokov. Tlačivá sú na nete, nájdeš aj adresu, kde to treba poslať. Má tlačivá od zamestnávateľa P60 alebo P45 ?
Nie, ziadne tlaciva od zamestnavatela nema, bude musiet napisat do UK aby mu to poslali a potom to ma poslat kam??
to musi poslat do firmy kde pracoval. aby mu dali p60 a p45.
Baby, uplne od veci, ale vidim, ze tu este ste. Chcem ist dat malej vybavit pas na SR ambasadu, potrebujem aj svoj rodny list, alebo staci moj obciansky a pas? Diky
Ak bude mať P45 alebo P60 , vyplní formulár P91, zaroven je dobre vyplnit a prilozit P86, ak ho nevypisoval pri príchode do Uk.
Adresu, kam má odoslať vyplnené formuláre si nájde na stránke Tax Office locator:
search2.hmrc.gov.uk/kbroker/hmrc/locator/locator.jsp?type=1.
Do políčka Employer Reference zada Employer Reference číslo/kód, ktorý nájde na formulári P45 alebo P60.
Ak nemá P45 alebo P60 vraj sa to dá aj tak, že priloží poslednú výplatnú pásku a napíše do listu, že mu ju zamestnávateľ nedal.
Dobry den,prosim Vas vie mi niekto poradit ake doklady potrebujem na vybavenie zivnosti v UK.Na slovensku uz mam zivnost niekolko rokov.
ahojte baby, vopred sa ospravedlnujem, ze som mimo temy, ale surne potrebujem pomoc: zajtra idem do londyna a chcem sa spytat, ake je tam pocasie? Na nete pisu 19-21, mam velku dilemu, ci mi staci svetrik, sako alebo potrebujem bundu. Som dost zimomrava, ale cestujeme ryanairom, takze musim brat do uvahy i malu kapacitu kufra v pripade, ze by bolo teplo. Dik za kazdu odpoved, pomoze 😉
Pre vsetky Zeny a mamicky v Anglicku UK.Pripojte sa k nam.Fbookova skupina.Rady, pomoc, stretnutia v UK.
https://www.facebook.com/profile.php?id=7116405...
Dobry den,prosim vas nevedeli by ste mi prosim poradit ,chcem urobit danove priznanie na SK pre synovca,kt.robil minuly rok v UK,mam tlacivo P60.Nakolko neviem prilis dobre po anglicky z tlaciva som vyrozumela v kolonke total for year -je suma v hrubom ???tax deductied je 0,00 final tax code je 1000L a nikde tam nevidim sumu na zdravotne + soc.poistenie neviete prosim poradit???dakujem vopred
ahoj...aj moj mnzel je uz doma, vlani robil do aprila v UK..a nespomyna ze ide podat priznanie...musim sa ho popytat, len podaval tu...ad januara do aprila dokladoval z UK prijem, potom bol v maji dobrovolne nezamestnany a od juna pracoval..napisem ti I.postu, ked dojde popytm sa ho ako to bude robit..a ci to bude robit 😀