Viete mi poradiť? Dcéra má vo VUB založený účet (bez karty). V banke mi povedali, že prevody môžem z toho účtu robiť, no absolútne takú možnosť v aplikácii nevidím. Ako teda z takého účtu poslať peniaze na iný účet? Ďakujem
no zlata tatra banka, ako tak citam..... jedine co sa rozculujem a bola som nespokojna je ked detom vydaju novu platobnu kartu - kedze su maloleti, nemaju svoje pristupy pre internetbanking a tak vzdy volam na dialog aby ich zaktivovali....... ale prevody viem cez moje pristupy robit uuuuuplne v pohode a maju na uctoch nastavene aj trvale prikazy - platia si z vlastnych uctov obedy, napriklad ;)
Vo vub bez problemov možes urobit prevod.
V applikacii kilnes na ucty, pri junior ucte kliknes na 3 bodky pravo a vyberies platbu.
@nikoletah je tam iba toto. Nie je tam možnosť platby ako pri bežnom účte
Ja mám tiež VÚB a normálne v IB je možnosť zadania prevodu.
Aj môj syn má vub .aj ja mám VÚB .. vidím jeho účet aj sporiaci a ucet vo svojom ib , keď kliknete na ponuku " úcty " .. jeho apku sme odinstalovali .nepoužíval ju . Cez môj IB viem previezť aj z jeho účtu financie na akýkoľvek iný účet
Ja mám TB a viem normálne robiť prevody, detské účty mám ako poducty svojho uctu
@zafir01 ja tam nemám možnosť prevod na účet ako vidíš. Nie je to možné až keď bude mať kartu, teda až od 8 rokov?
Toto netuším ,môjmu sme zakladali keď mal 10 rokov ,a má aj kartu hneď . Skús zavolať do banky
..takto to ja mám vo svojom ib .vidím aj jeho účty .
@zafir01 našej sme to zakladali keď mala pár mesiacov a kartu dostane až keď bude mať 8 rokov. Ja mam účet v inej banke, takže toto je iba jej aplikácia a tam sú len tie možnosti ktoré som poslala ako screen. Keď pôjdem okolo banku zbehnem sa tam opýtať a keď tak vyberiem hotovosť a nabudúce budem vedieť
Neviem tiež ma dcéra VÚB a platím z jej účtu, ale ona má kartu s vyšším vek
@luccija jasné, keď máš kartu tak to musí ísť. Len mne teda bolo povedané, ze prevody pôjde robiť aj bez karty, no ako vidím, nejde to. Nevadí. Zistím v banke co sa s tým dá robiť, či sa teda aspoň dá vyberať hotovosť a budem to riešiť teda tak keď to bude potrebné
Nie. Moja ma 2 roky a viem urobit prevod v mojej aplikacii. To mas aplikaciu k junior uctu?
Najprv musís previesť na normalny účet, zo sporia ceho nevieš zadať.
@denisah6 v CSOB sa daju prevody robit z detskeho uctu. Ked sa prihlasiluje zakonny zastupca svojim pristupom do elb. Pristupy deti su samozrejme zablokovane. A volat disponentovi? To je snad zly vtip.kto je zakonny zastupca, moze byt disponentom na ucte. Respektive opatrovnik, sudom priznany.
@nikoletah klasická aplikácia vub banking
@macilaci samozrejme, že to chcem poslať z normálneho a nie sporiaceho
@denisah6 este raz. Ak mas ucet v csob aj ty, a mas teda svoj pristup do elb, a robis ten prevod so svojim pristupom, normalne orevedies. Ak sa prihlasujes, a elvlb ta vita menom tvojho dietata, prevod neurobis. Pri detoch do 15 rokov to nie je povolene.
A co sa tyka disponencie, disponentom je kazdy rodic, teda zakonny zastupca dietata. Toto je jednoducho zakon. Neviem si predstavit, ze budem volat dispone tovi, ze druhy ide vyberat peniaze, ci je to v poriadku. Ale chapem, ze sa deju situacie, ked si buduci byvali partneri robia napriek
Naše majú síce v primabanke účty, a tam prevody/výbery sa dajú iba osobne na pobočke (zákonným zástupcom samozrejme)