Ako navýšiť hypo v Tatrabanke?

guesmin
9. jan 2022

Ahojte, vie niekto poradiť? Zobrali sme si minulý rok americkú bezúčelovú hypo v Tatrabanke, taku kde sa nemusi dokladovat blockamki na co sa peniaze vynalozia. Problem je, že kazda jedna vec co robime stoji viac ako sme na začiatku kalkulovali a nám je už teraz jasné že EUR bude primálo. Vzhľadom na znalecký posudok sme brali iba max časť hodnoty zakladaného domu, takze tam ešte rezerva pár tisíc eur je . Takisto prijem pusti mat vyssiu hypo.
Dá sa v Tatrabanke hypo navýšiť? Musím riešiť ďalšie papierovačky ohľadom hodnoty domu alebo nejalé poplatky banke? Chcem vedieť či je to bezna zalezitost alebo to v sebe skryva haciky a mam si radsej zobrat pozicku na dofinancovanie. Kto s tym ma prosim skusenost, napiste .
Dakujem pekne

jakubvojcik
10. jan 2022

@guesmin ak postačuje hodnota nehnuteľnosti a aj príjem tak je lepšie zobrať hypotéku navyše. Nemusíte riešiť nový znalecký posudok, banka vie interne prepočítať hodnotu podľa ich aktuálnych tabuliek, avšak povedal by som že TatraBanka to počíta trochu konzervatívne. No a platili by ste kataster 66€ a hypotéku by ste vedeli navýšiť do 75% z hodnoty a do 20 rokov splatnosti.

bronik89
10. jan 2022

presne tak. ak vsetko takto mate, tak vybehnite do banky a tam vam povedia