Ako máte ženy na MD nastavené s mužom financie?

17. mar 2021

Ahojte ako to máte ? Najmä v tom prípade ak Vám muž peniaze dava . Posiela Vám ich pravidelne na účet ? Alebo necháva doma hotovosť? Alebo máte spoločný účet ? ? Alebo vždy keď potrebujete pýtate ? My to mame práve to posledné . Kto nemá problem napíšte prosím ako to máte v tomto smere zaužívané vy 🙂 dakujem

lenkakravcova
17. mar 2021

Mame účty každý svoj a potom ešte spoločný.
Z materskej momentálne posielam 200€ na spoločný. Manzel tam posiela všetky ostatné peniaze ktoré potrebujeme - z toho všetko kupujeme (jedlo, poplatky na domácnosť). Zvyšok materskej je môj - z toho kupujem oblečenie mne, deťom. Rovnako to bude keď prejdem na rodičak. Pri prvom dieťati som materskú nemala a mala som len nižší rodičak, takže vtedy som do domácnosti neprispievala.

jaskolka
17. mar 2021

Predovšetkým mi muž nič nedáva, proste sme manželia, všetko je spoločné, nie moje alebo tvoje. O nákupoch sa radíme, čo treba, si povieme a kúpime. Hlavný finančný ťahač je on, podľa možnosti a potreby potom ja.Určite nijako pravidelne neprispievam, či nedávam financie

lululucy
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
suzitok
17. mar 2021

Nemame jeho príjem a moj prijem, nikto nikomu peniaze nedava...z jeho účtu odidu platby, zvysne peniaze mame spolocne, z toho nakupujeme, hospodárime...nespovedame sa jeden druhemu za kazdy minuty cent, ale je pravda, ze nekupujeme "kraviny"...na vacsie nákupy chodime spolu, ak ide o väčšie investície, tie preberame spolocne...
Nase zarobene peniaze su naše spoločné, bezohladu na to, kedy kolko kto zarobí

tncka
17. mar 2021

My mame ucet kazdy svoj,aj ked sme manzelia. Ale ja platim najprv zo svojho vsetky poistky,platby do domacnosti,prevody na sporenia,nakupy atd. Ak sa peniaze minu,uz nosim so sebou len muzovu kartu a s nou platim. Nie su moje a jeho peniaze. Su zvlast na uctoch,ale su nase spolocne. Samozrejme ze o vacsich investiciach sa poradime.

loginexistuje
17. mar 2021

mame spolocne dieta a spolocny ucet

tenerifka
17. mar 2021

spolocny dom, spolocne deti, spolocne vydavky, spolocny ucet. By som sa citila ako debil aj ja aj on, ak by som si od neho mala pytat peniaze, proste co je jeho je aj moje a naopak.

derdia
17. mar 2021

Ahoj my mame kazdy svoj ucet. Ale tiez sme najskor mali problem, ale ten sme vyriesili, ze mi manzel dal vzdy 150 eur k materskej a to bolo ok. A ked zvysili rodicak uz som to nepotrebovala.ale my mame tak zariadene, ze vsetko velke plati manzel. Teraz napr dom😊😉a ja sa staram o domacnost. Ale on chodi aj na nakupy potravin, a aj cokolvek zaplati, natankuje.
Ja napr.uz robim, takze je to ok. Ale treba si spysat co potrebujete a samozrejme, aj ty mas narok na nrjaku tu 50 alebo uz kolko uznas za vhodne pre seba. Takze ak ti chyba tak manzel by ti mal dat. Neviem tazka otazka toto... Ale uuurcit enie si jedina co ma problem.
My sme si tym uz vdakabohu presli, ale trebalo par rozhovorov😉vdakabohu uz teraz mame po tom a nejak sme sa zladili. Ja som si spravila super rezervu, ze nezistavam na nule... A tym pafom mam klud. Ale tak na materskej je to bieda... 😔😔😔

derdia
17. mar 2021

A ja napr nie som zastancom spolocneho uctu🤦‍♀️aby manzel vedel o kaaaazdej serepeticke co kupim😂😊

prihlassa
17. mar 2021

Máme jeden účet a nekontrolujeme jeden druhého ,jednoducho keď niečo potrebujeme ja ,on ,deti kúpime .Rozprávame sa iba o kúpe niečoho väčšieho ,drahšieho.

ivana.natasha
17. mar 2021

Jeden účet, a platíme z neho všetko. Kúpim, čo uznám za potrebné bez akéhokoľvek vysvetlovania, veľké veci ako spotrebice riešime spolu.

ab727
17. mar 2021

My máme síce 2 účty,ale peniaze dávame dokopy,vyplatíme účty a z ostatných hospodárime spolu,ja musím manžela občas krotiť,aby nekupoval hlúposti🤣

alby2014
17. mar 2021

spolocny byt, deti, kocur aj ucet. Spolocne nakupy velke ala auto, roboticky vysavac, nabytok riesime spolu, zvysok sa proste kupi, raz potrebujeme jest, deti rastu, pekna zena chcem byt, muz zas miluje lyzovat...nekontrolujeme si vydavky ani nic...Ono, to je aj tak jedno, ci mate 2 ucty, alebo jeden...z pohladu prava su to spolocne peniaze.

c_est_la_vie
17. mar 2021

Každý máme svoj účet kde si nechávame vreckové na svoje radosti ( muž si kupuje veci na počítač, investičný alkohol a tak, ja oblečenie, knihy, kozmetiku atď.).

Zvyšok ide na spoločný účet z ktorého financujeme domácnosť, dieťa, auto, spoločné koníčky a sporime.

goodidea
17. mar 2021

Máme dva účty, manželke chodí rodičovský... Všetko platím viacmenej ja, hypo, energie, stravu... Vždy to tak bolo aj keď manželka normálne pracovala.

dada011
17. mar 2021

My máme dva účty, každý svoj, plus peniaze v obálke doma pár stoviek, v prípade potreby, keď nie je možno platiť kartou. Mužovi z účtu strhaju pôžičku + tanku je benzín ja z účtu (pracujem +rodičak) hradom inkasa (elektrina, mobil, TV, net). Neriešime, keď idem na nákup ja, zaplatím, keď ide muž, zaplatí kartou on, drobnosti z netu pre malú objednávam ja, väčšie veci sa poradíme a zaplatím bud z mojej alebo muzovej karty.

ajka0207
17. mar 2021

Máme spoločný účet. Ja mám ešte aj svoj aj manžel. Ale 90% príjmov končí v tom spoločnom.

amelie2017
17. mar 2021

Spolocny ucet, spolocne peniaze. Drobnosti neriesime, o vacsich veciach ako mobil, bike, spotrebic rozhodujeme spolu. Kazdy si pre seba vytiahneme 100, nech mame na nase hluposti, pripadne usetrit na darcek pre toho druheho Muz to aj tak vacsinou minie na benzin alebo na nakup, ja si kupujem material na tvorenie. Za 7 a pol roka co sme spolu sme si vydavky nedelili. Proste spolu mame xy, tolko treba na seky, tolko na jedlo a zo zvysku sa setri, uziva. Bolo to tak aj ked som pracovala, aj ked nie.

ofzuza
17. mar 2021

Dva ucty. Manzel plati veci okolo domu, ja okolo deti. Matersku som mala vysoku, takze som nemusela nic pytat a odkladala som si na horsie casy na rodicovskej 😁

ivangeline
17. mar 2021

Snažíme sa odložiť a vyžiť z toho, co je. Spolocne. 😀 Vsetko ide na jeden ucet, plus sporime detom a na prerabku, co ide na ine ucty.

trema
17. mar 2021

Pre mna, za mna, nemusis nic pytat, ked vsetko poplati a nakupi vsetko aj pre teba a dieta, o starost menej, ked bude nakupovat on 🙂

elizabet173
17. mar 2021

tak, ako písali vyššie - spoločné dieťa, spoločné peniaze, kúpu drahších vecí sme prebrali spolu.
@derdia a čo je prepánajána také tajné, že by to nemal vedieť? Normálnemu mužovi je srdečne jedno, či žena otrieska peniaze za kozmetiku, handry alebo sladkosti a cigarety, ak to teda nie je polovica výplaty. Nerieši to a nemá potrebu ženu vypočúvať. Proti spoločnému účtu som len v prípade muža, ktorý má tendenciu žene peniaze vydeľovať, alebo jej zamedziť prístup k financiám. Ale v tom prípade som aj proti spolužitiu s takým indivíduom, nie len proti spoločnému účtu

monika_mm
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viki_lv
17. mar 2021

Dostanem od muža 500€ na potraviny/drogériu a rodicak + prídavky 429,10 € miniem na seba a 2 deti 2r a 5r. Kupujem z toho aj darčeky (pre muža, rodinu, kamošku...), svoj účet za telefón, výživové doplnky či lieky... Muž ešte platí všetky ostatné výdavky a šetrí. Zachvilu pôjdem do práce po 5 rokoch, tak si myslím, že sa veľmi nič nezmení

gbgb
17. mar 2021

Kazdy mame svoj ucet aj svoje pozicky. Ja platim ucty a detom vsetko, on vsetko okolo auta a na nakup chodieva on. Pred tym mi nechaval vzdy v obalke este navyse peniaze na drobne vydavky.. teraz mu to uz nevychadza. Ked potrebujem pytam si, no nie vzdy je na vsetko. Este dokupujeme vela do domu, tak kes zaplati za 1000€ nieco do domu, tak par mesiacov nekupujeme nic navyse.

deti95060810
17. mar 2021

každý máme svoj účet a jeden spoločný. Na spoločný posiela e len manž.
Všetko kupujem ja zo spoločného účtu, ja som dosť šetrná, ....všetci sme spokojní....

derdia
17. mar 2021

@elizabet173 to nie ze je tajne, ale ja to tak mam v hlave, proste chcem mat nejake to svoje... Nikdy mi nic na nic nepovedal, neminam vela, proste riadim sa minimalizmom. Asi preto. Ale proste ja mam svoje on ma svoje. Ide o to ako to dvom ludom vyhovuje. A nam to vyhovuje takto. Ale neodsudzujem ked to ma niekto inak😁😉

mariska1989
17. mar 2021

Ja doma účet je môj tam chodí manželova výplata . Mesačné vyberiem sumu bokom čo si odkladáme ,manželovi vyberiem hotovosť keď ide a keď potrebuje pošlem na kolegov účet ak sa stane že sú dlhšie v práci .takže z účtu sa platí všetko a kupujem čo treba atď.snažim sa niečo ešte z toho ušetriť ale akože uf niekedy to proste nejde 🙈

elizabet173
17. mar 2021

@derdia ok, rešpektujem tvoj názor, aj keď ja mám iný. Ja nerozumiem tomu, že pred niekým, kto ma pozná lepšie, ako ktokoľvek iný, komu môžem dôverovať, kto ma pozná intímne, pred ním by som mala mať niečo svoje. Tak isto, ako nechápem zaheslovaný mobil a PC medzi partnermi, to ako čo tam skrývam, že to nemôže ten druhý vidieť? Ale som rada, že môj názor neodsudzuješ. 🙂

leeo
17. mar 2021

U nas tiez neexistuje moje tvoje, ale nase peniaze. Ja som na rodicaku momentalne, cize muz ma hlavny prijem. Ale nic sa u nas nedeli. Zbytocnosti nekupujeme, takze v pohode