Ako mám odvádzať odvody po vyradení z úradu práce?

marlenkaa
14. júl 2015

zdravím, potrebovala by som poradiť ohladne odvodov po vyradení z úradu práce- kolko, kde a akým spôsobom budem musieť odvádzať odvody?? dakujem!

lucy125
14. júl 2015

Ahoj,odvody do zdravotnej poistovne,podla toho aku mas,si zistis kolko mesacne musis platit.

alenah31
14. júl 2015

Povinne su len odvody do zdravotnej poistovne, platia sa mesacne, suma je rovnaka vo vsetkych ZP a to vo vyske 57,68€. Soc. poistovna povinna nie je, ale doba, pocas ktorej si vedena ako dobr. nezamestnana sa ti nepocita do odprac. doby potrebnej k dochodku. ZP mozes platit priamo na ucet tvojej poistovni, ako variabilny symbol uvedies tvoje rod. cislo alebo v pokladni priamo na pobocke. Kazdy doklad o takejto uhrade doporucujem riadne uschovat-radi sa natahuju o "akoze nedoplatky" 🙄

duun
14. júl 2015

Všetky papiere si veľmi dobre odkladaj - to je od @alenah výborná rada. Aj šeky, potvrdenia, aj rozhodnutie o vyradení z úradu práce (ak by poisťovňa došla k názoru, že vlastne máš platiť ešte niečo dozadu). S úradmi len s potvrdeniami - čo nie je na papieri, neexistuje. Rovnako si všetko dávaj na svojej kópii potvrdiť, že si im originál odovzdala - zvyknú často niečo stratiť (kto je SZČO, ten vie veľmi dobre). Neplatí, čo povie nejaká pani telefonicky alebo pri priehradke, platí IBA to, čo ti konkrétna, zodpovedná pani (pýtam si meno) podpíše, potvrdí písomne.