Ako mám nafotiť byt, v ktorom sa už nebýva? Máme ho nafotiť ešte s nábytkom alebo to vypratať a nafotiť ho prázdny? Máme tam ešte gauč, ktorý chce dať bratovi. Mám to nafotiť s tym gaušom a na obhliadku prídu ľudia a gauč tam nebude?ci keď vieme, ze gauc ide prec, tak ho nemám už fotit? Este jedna otázka… pridať inzeráty na začiatku decembra alebo pockat uz na nový rok? Dakujem ta pripadne postrehy a rady
Čakať s podaním inzerátu ak máš prázdny byt nemá význam, keď niekto práve teraz hľadá tak sa len ukrátiš o potencionálneho kupcu.
@maranco presne toto ma napadlo, ked sme o tom dnes diskutovali s mužom. Mozno zrovna prave v decembru bude hľadať byt. My sme kedysi tento byt kupili 12.12.
Najviac sa predava na jar to nam povedal aj makler
ja by som dala fotky aj s gaučom aj bez ... mám skúsenosť, že ľudia si nevedia reálne predstaviť ako zariadiť priestor - v inzeráte by som zdôraznila, že sa predáva bez nábytku ..
Normálne ho zaves na internet už teraz a napíš že sa predáva bez gauča.
Načo máš zbytočne čakať? Kto bude chcet kupiť kupi v decembri, v auguste a hocikedy..
@modrykolibrik zaujímavé. Ďakujem za info
Od januára môže začínať v novej práci v inom meste, tak v decembri už bude hľadať byt.
@biba_18 dobrý nápad, to sa mi páči, pretože by som chcela ukázať aj priestor s gaučom, na vyvolania emocii a aj prázdny priestor. ďakujem
Kúpa bytu znamená sťahovanie, prerabanie,upratovanie,vetranie,kupovanie materiálu na prerábku.Malokto sa to do toho pusti v zime.kvoli krátkym dňom,zime a pauzy,ktorú si nútený mať v prerabani kvôli sviatkom.
@bellaa3007 lenže ak je nehnuteľnosť v ponuke dlho, tiež to nie je dobré ...
@biba_18 v čom myslis?
My sme si nás byt vybrali hlavne kvôli tomu, že bol prázdny. Lepšie si viem predstaviť co kde bdue, keď vidím prázdny priestor, ako keď tam je nábytok. Ale to som ja.
A kľudne ho daj na net teraz, my sme byť kúpili v novembri a vo februári sa sťahovali.
@bellaa3007 pretože ak niekto zháňa byt a vidí ho tam aj tento mesiac, aj budúci, aj o 3 mesiace - buď je vysoká cena alebo niečo s tým bytom je ... tam už treba odkomunikovať...
@lucia13022023 ďakujem pekne za vašu skúsenosť. Vyzera to, ze byt zavesime do konca mesiaca. Presvedčili ste ma😄lebo ako som spomínala, aj my sme kedysi tenti byt kupili v decembri. Na obhliadky sme chodili od novembra.
Daj to na internet už teraz. Ved predať to chceš, tak načo by si čakala. Záujem príde možno až v januári, ale to nevadí. Čím skôr, tým lepšie.
pokiaľ to nechce veľa prerábok, tak by nemusel byť problém 🙂 držím palce ...
@biba_18 no, tak ale to je potom problem v cene alebo v niečom v čom nevyhovuje ludom nie v tom, ako dlho je zavesený na nete 🙂
Od buduceho roku idu nehnutelnosti hore takze vela ludi kupuje prave teraz. Dnes kupuju ludia na zaklade cien a urokoviek nie na zaklade toho kedy sa najlepsie preraba. Muz dal minuly piatok inzerat a vcera uz bolo 6 obhliadok. Ak to neni cele zariadene tak gauc by som dala preč.
My sme dom kupili bol tam “retro” stary nabytok. Obklad a pod. Chcelo to komplet rekonstrukciu. Ale nabytok nam nevadil. Co mohli to oni vypratali. Co nie tak my.
Sama ked som vosla som vedela kde co ako.
Mozno niekto bude chciet este tento rok kupit 😉
Vsak prestahuj gauc do inej izby a nafot izbu prazdnu
Normálne tak ako je, a potom povieš na obhliadke čo ostane, čo nie
Tiez si myslim ze nafotit tak ako je a v popise uvedies popripade pri obhliadke povies co tam bude co tam nebude atd.
Nafotiť ako je, dať do ponuky čo najskôr veľa ľudí využije voľno, prázdniny na sťahovanie a teraz majú všetci paniku zo zvyšovania cien, takže teraz
Daj na net už teraz. Záujemca môže byť aj ten čo chce prenajímať nie len hneď bývať. Nafoť s nábytkom a napíš že sa predáva bez. Bude to vyzerať lepšie na foto. Záujemcovia si ho budú vedieť predstaviť zariadený.
Nafot to teraz s gaučom aj bez. Kto chce kúpiť byt, kúpi ho teraz pred zvýšením DPH a prerábať bude po sviatkoch. Nečakaj.
Je to jedno či s gaučom alebo bez, ale celkovo vždy sa byt predáva prázdny, ostáva linka, obklady, dvere, vstavané skrine. Ostatné je na dohode s novým majiteľom ak nábytok chcú, ale nie je to samozrejmosť. Teda ty nemusíš ani gauč vysvetľovať, ak ho nemáš kde dať, nafoť aj s ním. Rovnako ľudia čo predávajú byt kde bývajú majú v kúpeľni uteráky, kozmetiku, v obývačke tv a tak a to neznamená, že to ostane novému majiteľovi.
@marsmykkok presne, byt sa predáva bez nábytku, zostávajú len pevne zabudované veci.
autorka,: Ak chceš predať aj so zariadením, tak to do inzerátu napíšeš. Ak nenapíšeš, tak je jasné, že bez gauča, stolíkov, postelí....
Odfoť zariadené, niektorí ľudia si nevedia predstaviť, aký je to priestor, ak tam nie je zariadenie, či to nebude malé, úzke, dostatočne veľké....
Keď sme hľadali byt, už v samotnom inzeráte bolo napísané, ktorý nábytok zostáva v byte. Upozornila nás na to aj samotná maklérka. Nakoniec sme si kúpili byt, ktorý nám bol ukázaný čiastočne zariadený a po kúpe tam ostal iba jeden stolík 🙂
Bez gauča.
Ja by som počkala do nového roka.A možno až do jari.Pred Vianocami sa málokto sťahuje a kupuje nový byt.