Prosím vás vie niekto,ako to je teraz z OČR-ku na deti. Jedna dcéra má 10 rokov a druhá 13rokov. Mám nárok na OČR alebo už nie. Som zamestnaná. A ako to je čo sa týka školy su teraz nejaké zmeny alebo je to postarom. Ja som sa vtom stratila, lebo oni to stále menia. Ďakujem za odpovede.
@cicinkova standardna OCR je na dieta, ktore este nedovrsilo 11 rokov. Na starsiu je OCRr len ak je tam na to dovod - diagnoza -- typu vysoke horucky.
Ak zatvoria skoly, OCR vies cerpat iba na mladsiu a iba do dna pred jej 11timi narodeninami (ak sa narodila trebars 18.05. tak do 17.05, ak je 10.10. tak iba do 09.10) potom proste uz nic taketo nie je,.
Ďakujem za odpovede pomohli ste mi.
@alenah31 to viem, že aj na muža aj matku atď. Ale toto, že nad 11 by som nemohla byť s dieťaťom doma na OCR v niektorých prípadoch, to počujem prvý raz. Čiže, keď bude decko prechladnute, ale nebude mať horúčky, tak ho nechám samé doma, alebo pôjde choré do školy 🤣 ak ho nechám samé, sused zavolá socialku a je vymaľované 🤣 ako, ja mam dobrých susedov, mne sa to nestane, píšem to všeobecne 😁
@luliu ale ja nestraším...oĆR je v kompetencii lekára, môže ju vypísať a nemusí ju vypísať.....sama som sa stretla s tým že lekár ju klientke nechcel vypísať, lebo dieťa nebolo v stave, že nesmie byť samo doma(14r), SP ju len vypláca, ale je v kompetencii pediatra kedy ju vypíše....
@cicinkova
dieta je chore? ak ano, mate normalne narok na OCR, pojdete k lekarke, vypise vam OCR papier a odovzdate zamestnavatelovi, 10dni (teraz je to asi 14dni, menilo sa to z 10 na 14 pocas korony) je platena na 1 diagnozu, co vypise lekarka na papier
od prveho dna ocr vyplaca socialna poistovna, takze zamestnavatel neplati nic ako napr. pri PN, kde prve dni plati zamestnavatel