Ako je to s Energie2?

saxana000
26. sep 2022

Dobry den vedel by mi niekto poradit?narazila som na clanok kde udajne spolocnost energie2 upozornuje zakaznikov ze pokial nechcu platiti 3 nasobne zalohove platby mali by prejst radsej do SPP..malo to byt do konca augusta..mame ich odkedy byvame aj plyn aj elektrinu od nich.zatial nam ziadne taketo upozornenie neprislo ani nove rozpisy zalohovych platieb..trosku ma to zaskocilo...snazila som sa vychadzat z ich cennika co maju na stranke ale nejak sa z toho neviem vysomarit ktora tarifa vlastne plati pre nas..je tu niekto kto je u nich a prisla mu nejaka vyzva na ukoncenie zmluvy alebo novy rozpis zalohovych platieb?

nerko
26. sep 2022

@saxana000 mozte mi prosim dat link na ten clanok? Dakujem.

jarka_black
26. sep 2022

Na Slovensku je cena elektriny a plynu pre domácnosti regulovaná - vďaka tomu nárast ceny nebude kopírovať ten brutálny nárast na burze.
Ešte sa definitívne nevie, aké ceny budú mať domácnosti budúci rok, bude to nie 300%, ale v desiatkach. Čiže aj tak dosť.
S úspornými opatreniami je najlepšie začať teraz.
Ja tak napríklad šetrím plyn v tomto byte, kde teraz som: žalúzie som odklopila a slnko od východu a juhu pekne prehreje celý byt. Radiátory mám vypnuté, netreba teplo z kotolne. Podobne s elektrinou - všetko používam tak rozumne, nesvietiť zbytočne, TV nehrá "len tak"...

saxana000
autor
26. sep 2022

@jarka_black tito nie su v zozname tych ktori by mali byt regulovani..zse inogy a spol...preto ma to trosku vystrasilo..
Samozrejme setrime aj my zatial sme este nekurili vodu mame max na 4ke varim s pokrievkou a pod.