Investuje z vás niekto a vedel by mi vysvetliť ako funguje takéto investovanie s bitcomy a kriptomenmi?
Bitcomy ani kriptomeny neexistujú. Existujú bitcoiny a kryptomeny. Ja som dosť skeptická voči tomu, že by niekto mohol vedieť obchodovať s takýmito nástrojmi, keď ich ani nevie pomenovať. Takže ťažbu bitcoinov by som úplne zatrhla. Obchodovanie s už vyťaženými botcoinami vieš na burze. Ľudia, ktorých poznám a vedia na tom zarábať, sú väčšinou samouci. Na webe je totiž o tom toľko informácií, v angličtine ešte viac, že človek ak má na to hlavu, tak s tým nebude mať problém. Takže odporúčam študovať a čítať. A potom uznáš, či je to niečo pre teba.
@jj298 Pokiaľ viem nikto múdry z neba nespadol. Ale urážať to by vedel hneď každý však?
Pise sa to bitcoin. Skus si to zadat do googlu. Bude tam milion odkazov.
Ty radsej nikam neinvestuj🙏
a co presne potrebujes o tom vediet? to je tema na dlho
"vpravopis" máš teda katastrofálny. A bitcoiny už skôr nefungujú ako fungujú. Kryptomeny obecne nezažívajú dobré časy a je otázka, či niekedy ešte budú.
Fuuu, toto vôbec nie je o tom, že si niečo prelúskneš na googli. Je to oveľa zložitejšie. Párhodinová náročná prednáška.
práveže veľa nájdeš aj na internete, len sa treba vedieť orientovať. A samozrejme porozumieť tomu ak by ti to vysvetlil aj niekto .
"Ako fungujú bitcoiny?" Cele to je zalozene na predavani tepleho vzduchu medzi ludmi X Y a Z:
Je to tak ze X ludi si kupilo vykonne pocitace ktore bitcoiny vyratali. Y ludi im poslalo $ ci € a oni im poslali bitcoiny. Ich cena v $ € hore dole skace a ked boli ludia Y v pluse tak ich predali ludom Z.
Takze zarobili ludia X. Zarobili ludia Y. Ludia Z ich oboch zafinancovali. Ak sa najdu ludia ktori ich od Z kupia tak zarobia aj Z. Skor ci neskor sa uz nik nenajde co do toho naleje peniaze a bude po srande. Tym poslednym uz zostanu len bezcenne cisielka.
Moj brat to ma ako hobby, za 4 roky na tom vsetkom vytocil asi 30 000. Neviem ci je to malo, vela, ale dost sa tomu venoval, stale to sledoval...Potom vsetko predal. Podla mna uz ten boom okolo toho presiel, ci?
Nepotrebuješ vedieť čo je bitcoin a ani ako to funguje nakoľko je to zložité a na desiatky hodín štúdia.
V skratke o investovaní do tejto komodity: potrebuješ lacno kúpiť, draho predať. To je cele ako dosiahneš zisk.
Príklad: Kúp rohlík za 13 centov a keď zdražie na 15 centov tak ho predaj a si v zisku 2 centy. Nepotrebuješ vediet ako sa rohliky pečú.
... čo vy viete ľudkovia?.. možno by sa uchytil,aj keď to nevie napísať...môj nastávajúci zať si pochvaľuje 🤷ale mne môže okolo toho rozprávať 😀 jedným uchom dnu,druhým von, keď sa tomu prd rozumiem
Odporúčam vám si vypočuť skôr videá o tom, napr. Bitcoinovej kanál na youtube, kde vám to vysvetlia postupne od začiatku. Alebo knihu Bitcoin a jiné kryptopeníze budoucnosti. Aby ste sa uviedli do obrazu.
Boom je preč, uz je to podobne ako akcie(len väcsie percentualne vykyvy) robiť DCA(priemerovanie nakupu pravidelnymi nakupmi) a drzat na externej penazenke. Akurat, kedze to je e-komodita ta vyuzitelnost je otazna a obmedzena, nejake platby, ale kto vie co prinesie buducnost. Kazdopadne davat tam peniaze, ktore clovek vie, ze ak strati, neznici mu to zivot a neurobi to z neho bezdomovca. Hlavne nepakovat(poziciavat si peniaze cez brokera a drzat to na nom, radsej externa penazenka) inak si to môze clovek hodit. Kupovat po par desiatkach tisic satoshi( 1 btc=100 mil. satoshi)
Ale je to na tvoje vlastne riziko, ja v kryptomenach nie som.
Dať si pozor na podvody. Ak sa ti niekto ozval a ťa láka, že máš investovať do BTC a že ťa všetko naučí že na to majú platformu kde je to jednoduché a bezpečné, tak ruky od toho preč. Zvyčajne je to podvod, akože tam človek vidí svoje peniaze, grafy stúpajú ale reálne ich nemôže vybrať.
pozri od 5 minúty
https://www.youtube.com/watch?v=bFksR2LURRA
ďalšie podvody